Здравословно хранене за децата - 3

• 107 810
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 020
Солей, аз имам спомен точно за тиганите като обсъждахме, че Т не трябваше да бъде над 170 С, а хлябът се пече при над 200 С...
И в интерес на истината интерпретирах нещата за себе си така - в тиган със здраво тефлоново покритие мога да задушавам без мазнина, но не става за пържене (аз не пържа, де, но такава ми беше интерпретацията)...

# 1 021
Я, кажете какви са цените на био пълнозърнестите брашна в цивилизования сват?! Тук от Слънце и Луна съм взимала за о-о. 6 лв. на кг... Само полнозърнесто в търговската мрежа е о-о 2,50 лв...

Ето цените за 500 гр. в Слънце и Луна: http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti … enna-melnica.html
Слънце и Луна май като цяло е по-скъпо от другите магазини. Някой беше пускал в една тема снимка на различни немски, био брашна, които са около 4лв мисля. Имало ги в Биомаг и не помня още в кой магазин Simple Smile Аз взех от Карфур ръжено.
Аз взимам обикновено пълнозърнесто на Хоуп за 1.50/1кг.
В Карфур тяхна марка са био бяло (тип 550) и био полу-пълнозърнесто (тип 1100). На последното мисля, че в бг му казват Грахам. Има и био ръжено, немска марка за 3.70/1кг мисля, че беше.

# 1 022
Мег, намерих къде е обсъждано в темата: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=316168.240
Мнения 251 и 252. И мен ми се иска да разбера истината най-вече заради хлебопекарната. Аз тигани не ползвам никакви. PTFE се отделя при 300 градуса,  а тази перфлуороктанова киселина се отделяла при Т около 100градуса според авторката.

# 1 023
Мерси, Солей    bouquet Аз ползвам един тефлонов тиган именно за задушаване във вода, на този етап не мога да го заменя, но пък мога да помисля по въпроса за вбъдеще...

# 1 024
Сега гледам, че се изпонавъдиха прилични ценово алтернативи "без PTFE и PFOA". Но какво ли друго има не е ясно. Аз затова обичам да купувам продукти, НЕ които казват "без нещо си", а "напълно безвреден - състои се от това, това, това."

# 1 025
Мег, аз задушавам в тенджера. Но ако търсиш незалепващ ефект, не знам дали ще стане.

Аз като цяло предпочитам да си намеря качествен хляб да купувам пред това да се занимавам машината. Аз и детето не ядем много, но мъжо  е непредсказуем Grinning Ще видим Слънце и Луна дали ще са близо до нас. Иска ми се да не се налага да обикалям по сто магазина, за да напазарувам.

# 1 026
Мег, аз задушавам в тенджера. Но ако търсиш незалепващ ефект, не знам дали ще стане.

Аз имам чуден комплект на Силит, с техния силигран, но тиганчето е малко, а тенжери имам 2 техни големи, но са ми много тежки, затова не ги ползвам за задушаване, но пък нищо не ми пречи да опитам! Мерси за идеята!!

# 1 027
био ръжено не е задължително да е пълнозърнесто - за който държи на това специално Hug

# 1 028
Това немското е пълнозърнесто.

# 1 029
извинявайте, не съм обърнала внимание преди, но сега гледа пишете за прибори Силит. гледах много са скъпи - защо и какво е предимството им?

# 1 030
Това са най-добрите прибори за хранене. Казват, че покритието им е най-безвредно при нагряване.

# 1 031
  • Видин
Здравейте!
Не знам дали въпросът ми е точно за тази тема, но ще го задам.
Каква риба давате на децата си? Може ли да ми дадете някакви рецепти? Не съм голяма кулинарка, но ще се наложи да правя риба на малкия веднъж седмично, защото пюретата с риба не ги харесва (а пък на Семпер ми идват малко скъпички).
Държа рибата да е качествена. Къде мога да намеря такава? Какво да гледам?
Четох една статия за пангасиуса - останах потресена и вече не знам на какво да вярвам  Tired
Благодаря   bouquet

# 1 032
Moмичета да споделя набързо-от 1 едмица сме в Щатите и малчо доста свикна детето на нашите познати-батко Дени(на 6),мадамата като ме гледа и като си говорим ми вика и аз бях така като теб,все внимавах какво яде и т.н.Но по едно време малкия гледайки от другите взе да си иска доста работи ,които не му даваме,какато и да отказва такива,които му даваме Simple Smile
Например миналата година е бил подготвителен клас,тя винаги му слагала нещо приготвено от нея в кутия,или поне сандвич с домашен хляб и неща ,които тя прецени.Да ама много скоро малкия се врърнал един ден от училище и казал аз повече няма да ям от тея неща,искам като другите(а там имало нещо като стол/кухня,ама все с боклуци-сандвичи,готови макарони със сирене и т.н. полухабрикати),присмиват ми се и т.н. И така в момента яде почти всичко,е вкъщи не се ядат много,много болкуци ,но и май не му се отказват много неща...И като гледам моя сладур само за 1 седмица с него взе да го копира във всичко,дори иска и той да яде каквото баткото яде Sick(а да не ви говоря колко лош е станал,как пищи и се тръшка за всичко)

# 1 033
Затова не трябва да се забранява и налага. И какъвто и преход да се прави, да става плавно и без стрес.

# 1 034
Рибата е добре да не е от рибарници, а такава която е живяла свободно в морето или реките. Риби в рибарници ги хранят с антибиотици и др, да растат по бързо. Дори хората в рибарниците не крият как отглеждат рибите там.

Общи условия

Активация на акаунт