Здравословно хранене за децата - 3

• 107 732
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 080
С какво подслаждате някои работи на децата, кое е по-малко вредно от всичките видове захар- тръстикова, от цвекло, кафява, глюкоза, фруктоза, мед... сигурно има и други...
Мед, кафява захар,агаве сироп но рядко!

# 1 081
Спирулината пречиства и регенерира клетките. Богата на Б12.
Вери, освен спирулината, кои други храни са богати на Б12 и са подходящи за деца?
водорасли, келп, соя и соеви продукти, цвекло, гъби, ягоди,Люцерна, хмел...бирена мая или май хранителна се наричаше,не знам точно какво представлява и от къде се купува.Вери ползвали ли сте?
Аз слагам по малко келп в салати и манджи,сега ще купя и спирулина...соеви неща чат пат ядем....А м/у другото някои готвил ли е соя,мога ли да я направя като боб или грах да речем?

За подслаждане и аз давам най-често сушени плодове и по-рядко мед.Меласата на мен лично не ми е много вкусна,нито пък сладка,някакси не става за подслаждане,но пък детето много я харесва.Кафява захар много рядко. Агавето на мен ми харесва,но някъде имаше кофти информация за него,не помня вече,ако някои се сети да каже...Кленов сироп знам че е ок,но още не съм взимала.И стевия също,но не съм виждала дори и не знам как изглежда и с какъв вкус е.

Последна редакция: пн, 06 сеп 2010, 20:59 от nor4y

# 1 082
Кое дали ползвам?
Бирена- не и не давам на децата.
Хранителна- да.
Двете са различни неща.

От соевите неща купувам соев сос и мИсо. Нищо друго.

# 1 083
Вери, а на тази хранителна мая   състава е различен от типичната мая за хляб?

# 1 084
  • USA
Момичета, а давате ли на децата си тофу?

# 1 085
Момичета, а давате ли на децата си тофу?
Аз поне веднъж седмично на стир-фри с доматен сос и зеленчуци с много зелении,тя го харесва много и му казва-сиренце!

# 1 086
Дора- да.
maimun77- не.

# 1 087
Всъщност има ли съществена разлика между хранителната и бирената мая? В линка казват, че няма. Идвете се произвеждат от Saccharomyces cerevisiae. Хранителната се прави от меласа, бирената от зърна, но се ползват същите бактерии и след това маята се деактивира чрез пастьоризация.

# 1 088
Не знаех, Солей. Мислех, че има разлика и между бирената и хранителната. Иначе Кевин Джани ми е от любимците.

# 1 089
Вери, аз също не съм много сигурна. Освен линка, не съм търсила специално друго инфо.
В коментарите долу четох, че Казънс не препоръчва никаква мая, но пък хранителната е деактивирана, така че не знам има ли проблем така.

# 1 090
Джани каза във видеото, че и бирената е деактивирана. Не знам и аз...Аз малко ще седя на страна на тема мая, че да не стане пак някой скандал.  Joy
Хранителна ползвам, но чат пат като всичко останало наречено добавка.

# 1 091
  • Пловдив
Момичета,на вас кой ви препоръча Спирулината?И май само тая на прах е подходяща за деца,нали?
Все още се чудя дали да купя,а ми се иска да дам нещо за подсилване и укрепване дето е "по-истинско"!

п.п. А гадна ли е на вкус? Wink

# 1 092
сега е сезона на зеленчуци и плодове:) имама пресни картофки (готвим ги с люспите) имаме тиква и страхотно зеле:)

# 1 093
Сина ми яде много плодове, зеленчуци. Може основно с това да се храни. Примерно изяжда по три круши, или три ябълки за следобедно хранене. Като на обяд е ял моркови, краставици... Ако не ме домързяло и фреш му направя. Не съм се замисляла дали да давам нещо на прах! Нужно ли е да се дава примерно спрулина на прах, ако яде достатъчно количество плодове и зеленчуци на ден?

# 1 094
и аз все се оглеждам,чета...питам  Blush...а накрая нищо не давам  Crazy
страх ме е да не им повиша апетита изкуствено  Embarassed страх ме е да не ги напомпам,че аз бях дебело дете,а сега съм вечнобореща се с килограмите Tired

Общи условия

Активация на акаунт