Здравословно хранене за децата - 3

  • 107 004
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 305
  • Мнения: 5 714
Амаранта можеш да го смесиш с киноата и пак да го предложиш със зеленчуци.
Елдата- там, където има ориз можеш да заместиш с нея. Може да я комбинираш и с нещо друго: ориз, булгур, червена леща. Ако е бланширана, много бързо се сварява. С елда съм пълнила сърмички и съм правила баница със зелении разни.

# 1 306
  • Мнения: 19 995
Аз елда и киноа  не готвя самостоятелно, защото вкъщи не се приемат много добре. Елда може да се сложи в ориз или булгур със зеленчуци 50:50.
Киноата не я харесвам и я слагам в кюфтенца в съотношение 1 част киноа, 2 части други зърнени.
Просо слагам в супи вместо фиде.
За сгъстяване на супи и манджи ползвам нахутено брашно.
Амарант съм купувала на пуканки. За мен това е доста по-удачен вариант да го ползвам в мюсли или барчета, каши. Имам и на зърна, но освен по 2-3 сл. смлян в печива, не мога да му намеря друго вкусно приложение.

Моето дете харесва много едни бисквити на Алнатура, които ги има в дм. Слепени, в два варианта с млечен шоколадов крем и с натурален.

Ани, кой е производител на тези бисквити?
Много хубави идеи за масови продукти давате  bouquet

А стевията безопасна ли е според вас? В ЕС е забранена.

# 1 307
  • Мнения: 395
Как не съм открила тази тема по-рано! Супер сте  Hug
И аз не мога да пробутам елдата, амаранта и киноата, тъй че ще се радвам на всякакви идеи. Както Soleil* за сгъстяване ползвам нахутено брашно. В палачинките слагам и мъничко брашно от елда, просото в манджите.
Как давате кедрови ядки?

# 1 308
  • Мнения: 2 654

Ммм, любими са ми тези бисквити, много вкусни ...и полезни  Grinning

Nivea, би ли сподели коя е марката с А?

За непросветените кажете моля - под колко наименования могат да се срещнат подсладителите, или някъде ако инфо ще съм благодарна да дадете линк.
Алнатура е марката, но нашия Дм много беден от към здравословни.
В тези бисквити на Престиж има 2 вида Е-та/. newsm78 newsm78

# 1 309
  • Мнения: 5 714
Солей, стевия не ползвам. Не знам защо е забранена. Това са листа на растение стрити на прах.

Кедрови ядки- някоя салата поръсвам с тях най-вече или слагам много малко в комбинация с други ядки в сурови бонбони, тъй като са тежки и мазни.

# 1 310
  • Мнения: 1 849
Просо и елда малкия обича варени, със зехтин/гхи/масло с мед + орехи + настъргана ябълка и канела. Също с мляко (ядково или др.) с мед.
Елда/просо обожаваме задушена със зеленчуци или като пълнеж на сухи чушки/сърмички. Също сварена, с маслини, лук и пресни домати - като оризена салата. Харесва ми и с гъби. Да не е разварена много, за 15-20 мин. Аз лично предпочитам зелената елда. Въобще всичко, което става и с ориз... си става.
Кедровите ядки съм слагала само на салата отгоре поръсени.
Стевия не давам, но тук вече не е забранена. Смятат, че е била забранена за да си продават изкуствените подсладители водещи фирми  newsm78

# 1 311
  • Мнения: 5 714
Всъщност за кедровите ядки забравих да спомена, че в Гърция много готвят с тях. Примерно, пълнени домати, в които аз бях влюбена. Пълнят ги както ние си пълним чушки, но в сместа слагат кедрови ядки. А когато ги наредят в тавичка, за да се пекат, около тях слагат едро нарязани картофи. Също така, когато пълнят пиле/пуйка с ориз, пак слагат кедрови ядки.

# 1 312
  • Мнения: 236
И аз успявам д апронурам у нас елдата покрай друг зърнени.Но половинката гледа сосбено на киноата и емеранта Thinking.Нали едно време не еял такива неща, консервативен си е .Е , пробутвам ги в супички,някои манджички.

# 1 313
  • Мнения: 2 654
Днес правих дресинга с мед, джинджифил и горчица. Сложих пресен джинджифил. Добавих на варено цвекло с царевица. Хареса ни, не знам дали сме улучили пропорциите. Ама верно много малко се слага от джинджифила. Колко време мога да съхранявам така останалия дресинг в хладилник?

Утре ще правя пълнозърнестите спагети. Ще погледна от предложенията които дадохте тези дни.

# 1 314
  • Мнения: 7 803
и аз съм от пишман готвачите  Rolling Eyes елдата се хареса много. направих я като макарони, с малко масло и сирене, зелени пресни подправки.  обаче с киноа и амарант не се оправих  Tired

# 1 315
  • Мнения: 1 174
Да споделя, че днес бях ужасена, когато прочетох съдъранието на детски витамини "Марсианци" , изписани от педиатъра на децата ми , наред с всичките витамини и аспартам  Shocked

# 1 316
  • Мнения: 7 803
нищо ново под слънцето и омегите им са с аспартам, както и едни полски май бяха

# 1 317
  • USA
  • Мнения: 675
Моята дъщеря също не харесваше киноа, но малко по малко (всеки ден по една лъжичка)добавях към елдата и в момента си ги хапва в комбинация 50/50. Пробвайте, може и да се хареса така. Даже й е любимата закуска Grinning. Предполагам знаете, че трябва да се накисне или измие преди да се вари, заради горчивината от горния слой.

# 1 318
  • Мнения: 2 654
Коментирахте че има зелена и кафява елда. Аз намирам само кафява във всички магазини от които купувам такива неща. Може ли някой да ми каже от къде да купя зелена леща моля?  Издирвам също и чиа.

# 1 319
  • Мнения: 19 995
Чиа в България няма. Предполагам, че може да се поръча в айхърб.
Зелена леща  има в био магазините и евентуално дм. Кафявата е бланширана, а зелената е сурова и става за покълване.

Общи условия

Активация на акаунт