Здравословно хранене за децата - 3

  • 106 205
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 225
  • Мнения: 5 714
ледам пише и на двете халоген, инфраред. Технологията при тези нали не е като при микровълновите фурни?
Не е като МВ.
Норчи, не мога да помогна.

# 226
  • Мнения: 1 741
Мерси, Вери!
Аз пак за лененото семе искам да ви питам: Ленено семе (листовка)
Значи не трябва да се залива с гореща вода? Какво точно представляват тези цианогенни гликозиди? Освен това се зачудих над: "Лененото семе може да наруши резорбцията на други лекарства поради муцилагинозното си действие (слузта, която отделя, покрива мембраните на клетките и по този начин помага за регенерацията им)." А как стои въпросът с хранителните вещества по принцип - дали не пречи и на тяхното абсорбиране? Пише да не се приемат други лекарства 30 мин. до 1 ч. след приема му. Освен това и: "Да не се приемат перорално сухи счукани или смлени семена." newsm78

# 227
  • Мнения: 7 803
аз да питам, някой имали повече инфо за нанохраните? по-точно в кои храни се ползва хахотехнологията

# 228
  • Мнения: 1 048
Цитат
"Да не се приемат перорално сухи счукани или смлени семена."

това много ме учудва newsm78

Аз да ви попитам знаете ли какво представляват тези кремчета,които дават по детските кухни,всички майки около мен много държат децата им да си ги изяждат,какво пък толкова ценно има в тях newsm78.Също ми е много странно какво толкова здравословно намират в попарата та всички си правят това на децата за закуска още от ранна бебешка възраст Sick

# 229
  • Мнения: 7 803
ми мляко има в кремовете  Rolling Eyes предполагам това намират за полезно, а за попарата съм се чудила и аз винаги, как си хранят децата с буламачи. аз това не бих до доближила, камоли на децата да го дам  Naughty

# 230
  • Мнения: 1 751
Моето обяснение за ползата от попарата е, че има сирене, масло и зърнена храна - сухарите демек. Аз така си я обяснявам и затова давам попара, джипито откога много настоява за нея, само че правя овесени ядки, сирене и масло. По моята логика това си е пак попара.

# 231
  • Мнения: 19 993
За лененото семе трябва да се приема с повече течности, защото набъбва в стомаха и извлича влагата от там. Затова пише да не се приемат сухи семена. Същото важи и за пшеничените трици.

За попарата смятат, че дава необходимите мазнини, калций и белтъчини в малко количество храна.
Аз също не съм давала попара и не мога да разбера защо някои майки толкова се оплакват, че децата им не ядат попара. А и си мисля, че това випично българска закуска Wink
Иначе чак толкова нездравословна не е, ако се прави с вода, а не с прясно мляко. Вярно, че не е много разделно сирене и хляб, но по време на захранването е трудно да се спазва разделно хранене, а и го отричат в бебешка възраст. Отделно някой може да я прави с пълнозърнест сухар, когато бебето е по-голямо.
Аз давах нещо като безглутенов кускус(от просо) със сирене и масло.

Кремчетата, мисля, са някакво брашно, яйце, мляко и захар.  За мен са много групи храни, смесени на едно място. Да не говорим за захарта.

# 232
  • Мнения: 1 741
Момичета, извинявам се за спама, но не зная къде да питам в момента (дайте линк да се преместя, където трябва - Еко тема някаква?)! Покрай РД на Настя, разглеждам тези играчки: http://www.darveniigrachki.com/index.php?page=shop.product_detai … art&Itemid=27 и баща и на Настя сякаш се нави да пробва да и направи подобно нещо. Та въпросът ми е откъде мога да намеря безвредни бои да ги боядисам после? Изведнъж ме обзе творческата треска - много е хубаво, когато си направиш нещо сам. Аз досега съм си правила домашен козметичен крем само, а на детето не зная как ще му се харесат моите творби, но собственият ентусиазм си струва да задоволим. Laughing Пък покрай него, може и да и хареса - да усети, че е правено с любов и старание. Sunglasses
Съжалявам пак за спама! Blush

# 233
  • Русе
  • Мнения: 12 208
 попарата е едно от малкото неща които яде синът ми. 15 кг на 6 години и половина.
Слагам и мед и домашно сирене и масло, и я заливам с чайче от липа или мащерка

# 234
  • Мнения: 2 132
Цитат
"Да не се приемат перорално сухи счукани или смлени семена."

това много ме учудва newsm78

От темата за машина за хляб :

Чета, че коментирате лененото семе, та да се споделя на какво попаднах в една тема, ето:
Цитат на: маг.фарм. Антон Вълев в Октомври 28, 2009, 20:47:09
Цитат на: ina15 в Октомври 28, 2009, 20:25:43
аз лично го смилам,защото така по-лесно го консумирам..иначе не мога да го изпия и ми е гадно.


Супер!

Прочетете малко повече за растенията, които пиете, преди да ги нагълтате. Семето от лен има най-общо две зони - обвивка и сърцевина. Сърцевината съдържа вещества, които са токсични при кумулация. Обратно, обвивката на лененото семе е твърда и има характерни кухини, в които е т-нар. масло от ленено семе. Като го смелите с една мелачка, освен че вадите маслото, в контакт излизат и веществата от вътрешността.

Във фармацевтичния факултет, който от студентите отиваше да смели лен на изпита по фармакогнозия (науката за приложението на растенията и суровините от растения), получаваше директно двойка!

Всяко растение си има места, в които се натрупват съответните лечебни вещества и технология, по която се добиват. Пълна фантазия е да се смели нещо, щото така ви изглежда "по-прибрано". Мислете какво правите или питайте някой, дето това му е работата, преди да правите каквото и да било.

При пресоването на лененото семе се получава чисто ленено масло, но пресованите частици се отделят и не се смесват, нито от тях се извлича нещо друго- отиват на боклука, защото са неизползваеми за пряка консумация. От тях после може да се добива лигнан по химически път.

Поздрави,
маг.фарм. Антон Вълев

# 235
  • Мнения: 7 803
ми на мен не ми изглежда "по-прибрано", а четох че обвивката е доста трудна за смиланеи затова се препоръчва да се счука или смели  newsm78

# 236
  • Мнения: 19 993
Аз писах защо не трябва да се приема на сухо, иначе за цианидите обсъждахме и преди.
На повечето места пише до 1с.л. няма проблем.

# 237
  • Мнения: 2 282
Та въпросът ми е откъде мога да намеря безвредни бои да ги боядисам после?
ето ти две теми, в които има обсъждани безвредни бои: зелената тема и за оловото. Ако искаш, пусни търсачката в бгмама или гугъл.

# 238
  • Мнения: 1 048
Значи е добре първо да се накисне,така ли?Ама пък тогава няма да може да се смели...аз го меля не за друго,ами иначе както влиза така си и излиза. А на сухо ли се води,ако е в салата с лимон и зехтин Grinning

Общо взето от всичко това стигам да мисълта,че е по-добре да пия капсули или ленено масло.
А вие на децата давате ли и в какъв вид?

Деси за какъв уред ме питаш,аз си взех само силиконов за пара Party

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 09:45 от nor4y

# 239
  • Мнения: 1 741
Мерси, Облаче! Hug

Норчи, я дай повече инфо - какъв е този силиконов за пара?

Чела съм досега няколко статии за амаранта, но не е ставало въпрос в тях (доколкото помня) за това дали се ползва покълнал амарант, за колко време покълва. Всъщност аз дори не съм наясно дали и той стандартно като другите е добре да се накисва във вода от предния ден? Сега го накиснах заедно с просо, ама кажете нужно ли е, да зная за друг път? Simple Smile

И за чиа семената ме интересува дали някой ги е срещал в БГ, евентуално по сайтовете, че не ми се очертава скоро да напускам роден Бургас. Попаднах на тях наскоро, в ибей - големи суперлативи мярнах за съдържанието на омега 3 в тях, но нямах време да доизчета докрай. Аз се старая да не се зачитам чак толкова в сайтовете за пазаруване - все пак това са продукти за продаване и е нормално да бъдат хвалени, но аз като чета, предпочитам да зная по-конкретно, примерно, лененото семе или чиа семената са по-богати на омега 3, или пък, амарантът или киноата е по-пълноценна храна (това го зная Sunglasses - амарантът трябва да е, поне според това, което аз съм чела).

Общи условия

Активация на акаунт