Здравословно хранене за децата - 3

• 107 726
  • 1 446
  •   1
Отговори
# 1 095
  • Пловдив
Сина ми яде много плодове, зеленчуци. Може основно с това да се храни. Примерно изяжда по три круши, или три ябълки за следобедно хранене. Като на обяд е ял моркови, краставици... Ако не ме домързяло и фреш му направя. Не съм се замисляла дали да давам нещо на прах! Нужно ли е да се дава примерно спрулина на прах, ако яде достатъчно количество плодове и зеленчуци на ден?

Браво на вас!Как ти завиждам благородно... Wink
И на мен ми се ще моя юнак да яде така плодове/или др.нещо/,ама Не!Та затова питам... Blush

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=2&b=109

какво мислите?

п.п. А Рибно масло за деца?Мнения...

Последна редакция: вт, 07 сеп 2010, 14:29 от tandonova79

# 1 096
Никой не ми е препоръчал спирулината. Сама се информирам и преценявам.
Не съм я включила в менюто, за да подсилвам, укрепвам и предпазвам. Давам и други водорасли освен спирулина. Те не са на прах.
На някои хора не им е приятна на вкус. Аз, а и децата, нямаме проблем. Вкъщи също се ядат много плодове и зеленчуци, ядки и кълнове...Рибно масло не давам.
За статията нищо не мисля. Само че ако се взима спирулина на таблетки, трябва да се дъвче, а не да се гълта направо. Другият вариант е капсули. Те могат да се гълтат директно.

# 1 097
И ние ядем плодове и зеленчуци, но спирулина давам заради протеините, желязото, калция, хлорофила и Б12.

# 1 098
Аз давам спирулина, но не всеки ден като разнообразие в храната. Смесвам я в пасиран банан с орехи и фурми. Моята щерка се дърпа като види зеления цвят. Иначе вкусът въобще не се усеща от банана.

Рибено масло също давам зимата/есента, но не съм много сериозна и се случва да забравям. Риба ние почти не купуваме. Когато се заредят облачни дни зимата давам и холекалциферол с маслото и според мен действа много добре противогрипно, като спазвам минималната доза за малката. Има противоречиви мнения във форума за вит. Д, но четох разни статии, които ме убедиха да давам. В Германия зимата беше много мека, почти без сняг. Затова пък слънце почти не се показваше по няколко седмици/месеца.

# 1 099
Вит. Д давам на бебока, когато не забравя ... т.е 2/3 от дните горе долу ... плодове и зеленчук се яде много у нас, направо не мога да им насмогна в пазаруването. Месо и риба ядем също , но в малки количества. Ако се вземе 1 кокошка се яде на няколко яденета около 2 седмици... рибата също, ако купим филенца също цяла седмица в различни варианти по 1 парченце ... абе месоядни сме , но пестеливо.
Соя и нищо със соя не консумираме.
Основно бяло сирене овче, мляко, яйца и останалото е плод и зеленчук (основно в суров вариант)  Hug
За пореден път се ардвам, че имаме пролетно бебе, защото сега , като взима да похапва има много пресни плодове и зеленчуци  Hug
Рибено масло не давам, но ние имаме риба поне 1 седмично в къщи и поне 1 в градината  Hug

# 1 100
И ние ядем плодове и зеленчуци, но спирулина давам заради протеините, желязото, калция, хлорофила и Б12.
А Жени да препоръчаш откъде я вземате ,че по здравословните и магазини за диетични храни нямат на прах ,а само единият ми предложи капсулирана такава,но не ми вдъхна доверие,защото имаше 100 капсули,а срока изтичаше до месец?

# 1 101
Не знам дали писах, ние взехме на Аквасорс от хомеопатката. За първи път и ми се стори скъпичка.

Успявам да я дам само в кисело мляко 2-3 пъти на седмица заедно с коластра.

# 1 102
Не знам дали писах, ние взехме на Аквасорс от хомеопатката. За първи път и ми се стори скъпичка.

Успявам да я дам само в кисело мляко 2-3 пъти на седмица заедно с коластра.
Мерси,от Пловдив сме и затова попитах Жени ,защото и тя е от там!:)

# 1 103
Моля Simple Smile Hug

Кажете различна закуска от овесени ядки, която да е сурова че май започнаха да омръзват на детенцето ни.

Сега всяка сутрин яде сурови накиснати от вечерта овесени ядки+ тахан+мед+орехи+семки.

# 1 104
Нивеа, като я даваш с кисело мляко, желязото отива на кино. Най-добре се усвоява като се дава с плодове.

За закуска- покълнала елда, киноа...

# 1 105
Нивеа, като я даваш с кисело мляко, желязото отива на кино. Най-добре се усвоява като се дава с плодове.

За закуска- покълнала елда, киноа...

Верно, не се бях сетила. Благодаря.

Не правя покълнали неща у дома. Друго предложение Peace?

# 1 106
Ми понеже каза сурова закуска...
Тогава замени овесените ядки с пресовани пшенични, ечемични, ръжени. Има и микс от 4-те ядки. Просо, елда- сварени.

# 1 107
Спирулина на прах предлагат повечето био-магазини, аз оттам взех. Не е приятна на вкус, трябва да се смесва с нещо.
За момента съм на вълна пчелни продукти - разтварям прашец в плодов сок и ми се струва супер така. Детето го приема без забележки.

# 1 108
Елда, просо, киноа, амарант, ръжени ядки са основата на манджите за обяд и вечеря. Та ми се искаше да е друго нещо. Peace

# 1 109
Плодове, сандвичи намазани с някакъв пастет: от авокадо, хумус, тахан + малки парченца зеленчуци: домат,краставица,морков,цветчета броколи. Със сирене, кашкавал, ако яде.

Общи условия

Активация на акаунт