За интимната хигиена на бебе момиченце

• 59 287
  • 107
  •   2
Отговори
# 15
Почиствам с мокри кърпички винаги преди смяна на памперса. С клечки за уши не бих пробвала.

# 16
Почиствам с памуче и преварена вода  Peace

# 17
Не знам дали е правилно, но почиствам внимателно при всяка смяна на пелените  с мокра кърпичка.

# 18
Под течаща вода, при всяка смяна на пелените.

# 19
Памучно тампонче, намокрено с вода, като съвсем малко бебе с преварена вода. Също в началото и с клечки за уши, но след определени месеци много се върти и не става. С мокри кърпи - от време на време.

# 20
Единствения проблем който имахме беше като ни изписаха от болницата-понеже бебетата не са при нас,като съблякох малката за първи път онемях-бяха я мазали с крем против подсичане чак вътре,но не са сметнали за необходимо да го почистват и ''дудата'' й беше пълна с крем,голям зор беше докато я оправя.

Същото беше и при нас положението след като ни изписаха.
Иначе почиствам при всяка смяна на памперса с мокра кърпичка.

# 21
При всяко преобуване измивам под течаща вода! Никакви мокри кърпи (така ме посъветваха още в РД). Тях използвам само ако сме навън. Със сапун мия само след акане. Веднъж дневно къпя във ваничка, като интимните части подсушавам нежно с тензухена пелена.

# 22
  • В друго измерение
И аз не ползвам мокри кърпички. Само с измиване под течаща вода и с тампонче, напоено с преварена водичка внимателно почиствам навътре, когато е акала и след къпане. Не смея с клечка за уши, тя много шава.

# 23
Нямам притеснения относно ползването на мокрите кърпички, както тук из форума се ширят мнения. Важно е да почистваш добре. Секрета е нормален, това да не те притеснява. Остатъци от кремове също махай.

# 24
Съгласна съм, че измиването под течаща вода е най-добрия начин за почистване, но често не може да се отмие секрета, който е между срамните устни. Все пак мием нежно, а не търкаме. Така че след измиването е нужно и още малко допълнително почистване - за моята дъщеря педиатърката беше казала да ползваме от малките стерилни марлички, напоени с физиологичен разтвор. Мокрите кърпи вкарахме в употреба чак след третия-четвъртия месец, но тогава и секретите бяха почти изчезнали вече.

# 25
Под течаща вода е най-добре, ама в този студ в банята кк да го гологъзя детето?! И на мен ми казаха в родилното още "Там работа нямаш" , но какво да направя като нашите акита все там се навират! Ползвам мокрите кърпички. Предпочитам да е добре почистена!

# 26
  • Пловдив
Почиствам след всяка смяна на памперса с памучен тампон с вода в началото сега и с мокра кърпа.

# 27
За секрета в началото ползвах памуче с преварена вода, сега вече просто с вода.

# 28
  • София
Почиствам при всяка смяна на памперса с мокри кърпи (най-доволна съм от Nivea -  Pure). Не е имало досега  проблеми от използването на кърпите.

# 29
  • София
С мокрите кърпички много внимателно, а най - добре по време на баня, от течащата струйка вода (още я къпем в корито и я поливам, легнала) всичко насъбрало се бяло се отмива. Peace

Общи условия

Активация на акаунт