За здравното осигуряване

• 46 613
  • 575
  •   1
Отговори
# 105
  • София /Абсурдистан
pina изкарай си по едно ксерокопие от тях да си имаш за всеки случай, че от това, което чух и видях, лошо ми става вече, батаците са пълни.

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 19:48 от Unknown_lady

# 106
  • Варна
Unknown_lady , много благодаря!
Аз в понеделник ще се пробвам, утре нали е събота...

Ако някой ми каже във Варна къде трябва да отида... ще съм много доволна. Ако ли не, ще карам проба/грешка.
В НАП-Варна. По същия начин както го е описала Unknown lady. Днес чаках на опашката за банката, наоколо хората само за това идваха - да подават декл.7 и да плащат вноски. Формуляри даваха от информация. Мисля че бързо ставаше приемането на декларациите, защото чакащите бяха основно за банката.

# 107
Нап Варна кое е? Това в Нипкик ли?  Близо до нас има едно бюро, има гише за данъци, декларации, включително и здравни осигурвоки приемат, та се чудех дали и там няма да ги приемат тези декларации №7  Thinking

Unknown_lady, да си направя копия, ама до мен бележки не са стигали от години, аз при тази счетоводителка не съм ходила никога.  Thinking  Не, че не е възможно да си ги поискам, но няма да е много лесно, трябва да занимавам хора, на които не им е до това и така. Справката показва, че са платени, май на това ще разчитам.

# 108
  • Варна
Нап Варна кое е? Това в Нипкик ли?  Близо до нас има едно бюро, има гише за данъци, декларации, включително и здравни осигурвоки приемат, та се чудех дали и там няма да ги приемат тези декларации №7  Thinking
Да, това в Нипкик. Мисля че тези гишета за които говориш са към Общината, и не приемат тези декларации.

# 109
  • София /Абсурдистан
Пазете си всякаква документация и правете и ксерокопия ако се налага. Например до скоро на сайта в данните за синът ми всичко си беше ОК, а сега като проверих, се оказва, че част от информацията е изтрита и пише, че няма инфо и то за време, в което е бил студент /в частен университет, където много стриктно внасят всички вноски на студентите/ и с очите си преди време бях видяла, че имаше вноски от университета месец по месец. А сега вече ги няма. Което пък ме навява на мисълта да взема да си копирам личната справка на страницата на НОИ и да я сейфна, знам ли дали след време няма да трябва да доказвам и по такъв начин, че съм изрядна  ooooh! Сега проверих и за осигуровките на брат ми, там пък пише, че е с прекъснати права, което не е вярно, защото двамата заедно ходихме да си внесем осигуровките и пазя бележките за цялото време, за което пише, че няма осигуровки. Дори днес бяхме заедно и той също си ги внесе за цялата година наведнъж. Е, уморих се вече от батаци и от простотии.
Както и да е, пазете си бележките. В БГ всеки е виновен до доказване на противното Confused

# 110
Безработните трябва ли да подават декларация по образец "7" ?
Във връзка с този въпрос бих искала и аз да попитам нещо:
Днес разбрах ,че за последните три месеца не съм здравно осигурена,защото дохода ми от 227лв като асистент на сина ми(дете с увреждане 100%) не подлежал на удръжки за здравно осигуряване(за социалните така и не можаха да ми дадат отговор),та въпроса ми относно тази декларация по образец номер 7 е-съм или не съм безработна,като съм на граждански договор(такава е програмата за асистент),но едновременнно с това ми казаха,че трябва  си платя здравните осигуровки сама като самоосигуряваща се? newsm78

# 111
  • София /Абсурдистан
Който е на граждански договор си плаща сам осигуровките, поне така беше до сега. Подай си деклерацията 7, безплатно е, да не те тормозят после.

# 112
Който е на граждански договор си плаща сам осигуровките, поне така беше до сега. Подай си деклерацията 7, безплатно е, да не те тормозят после.
Е как сам-2г ми удържаха пари за тях плюс процент за работодателя,сега изведнъж-не може,а и тук пише:
Кои са задължени да подадат тази декларация? Накратко, това са безработни лица, които не получават обезщетение за безработица, домакини, лица издържащи се от наеми, лица на които доходите им са от лихви, дивиденти, и от др.такива източници, които не са от трудова дейност .
Аз не съм безработна,и здравните хубаво-ами социалните осигуровки за пенсия?
Ох ooooh!,аман от простотии.
Благодаря ти за отговора  bouquet

# 113
  • Абсурдистан
Е как сам-2г ми удържаха пари за тях плюс процент за работодателя,сега изведнъж-не може,а и тук пише:
Кои са задължени да подадат тази декларация? Накратко, това са безработни лица, които не получават обезщетение за безработица, домакини, лица издържащи се от наеми, лица на които доходите им са от лихви, дивиденти, и от др.такива източници, които не са от трудова дейност .
Аз не съм безработна,и здравните хубаво-ами социалните осигуровки за пенсия?
Ох ooooh!,аман от простотии.
Благодаря ти за отговора  bouquet

pogar, според мен е станало някакво объркване при теб.
Защо не ги попиташ писмено и да очакваш отговор.
По-напред в темата имаше едно момиче, и то ЛА, което каза, че му се привеждат здравни вноски.

# 114
  • София /Абсурдистан
И аз мисля, че е станало объркване. За програмата ЛА би трябвало от съответната служба да плащат всички осигуровки - и здравни, и социални. Най-добре е да говориш не с данъчните, а с някой от юристите на общината, те знаят най-добре.
Иначе ако е обикновен граждански договор за друга професия  - всеки сам си ги плаща.

# 115
  • Варна
Пазете си всякаква документация и правете и ксерокопия ако се налага. Например до скоро на сайта в данните за синът ми всичко си беше ОК, а сега като проверих, се оказва, че част от информацията е изтрита и пише, че няма инфо и то за време, в което е бил студент /в частен университет, където много стриктно внасят всички вноски на студентите/ и с очите си преди време бях видяла, че имаше вноски от университета месец по месец. А сега вече ги няма. Което пък ме навява на мисълта да взема да си копирам личната справка на страницата на НОИ и да я сейфна, знам ли дали след време няма да трябва да доказвам и по такъв начин, че съм изрядна  ooooh! Сега проверих и за осигуровките на брат ми, там пък пише, че е с прекъснати права, което не е вярно, защото двамата заедно ходихме да си внесем осигуровките и пазя бележките за цялото време, за което пише, че няма осигуровки. Дори днес бяхме заедно и той също си ги внесе за цялата година наведнъж. Е, уморих се вече от батаци и от простотии.
Както и да е, пазете си бележките. В БГ всеки е виновен до доказване на противното Confused

Ох къде беше да ме удариш по главата с нещо тежко, че да си пазя бележките. Днес платих повторно за м юни миналата година. Аз съм сигурна, че съм го платила, но при проверката на ЕГН-то ми излиза неплатен. Бележка не пазя. Така че днес си го платих втори път. Какво да се прави като съм голяма бяла птица, пада ми се.
Подаването на декларации 7 в НАП Варна ставаше бързо. Аз си взех декларация, но ще я подам другата седмиця, че днес бях с детето и на него му писна докато изчакаме опашката пред банката.

# 116
  • София /Абсурдистан
Аа, бележките трябва да се пазят. Аз откакто веднъж си платих тока 2 пъти, вече си знам урока Simple Smile
Сега пък преди малко, една приятелка ми се оплака, че в НОИ са и загубили болничния, обаче тя се сетила преди това да го ксерокопира и това спасило положението. Аз толкоз акъл не извадих да се сетя, че трябва и болничните да ксерокопирам, но вече и за това ще имам едно на ум. В БГ доверие на институции да нямаш!

# 117
  • Виена
Да следя темата, че тия български измислици-премислици ме отчайват все повече! Май окончателно ще се откажа от всякакви опити да се осигурявам в държавата ни. Досега поддържам ЗО, но все повече се замислям да прекратя отношения с тая ненормална администрация!

# 118
Иде ми да полудея....бях забравила,че за да се оправиш в България трябва да си адвокат,счетоводител и какво ли още не...да изчетеш и научиш всички точки,аленей и други глупости...направо свят ми се зави ooooh!....от вчера чета тъпия закон и не мога да вдяна какво да правя...навсякъде пише за лица били извън страната от 2000-2007 година ами след това?Бясна съм..как да им подам тъпата декларация като съм на 17000км....не им ползвам услугите и не ги искам...можете ли да ми дадете имейл, на който мога все пак да попитам,че никак не ми се ще като се прибера лятото да се занимавам с глупости вместо да прекарам времето с майка ми и брат ми ,който не съм виждала две години

# 119
Само, принт скрийна дали може да докаже нещо - доста лесно може да се фалшифицира ми се струва  Thinking  Аз си направих на справката, дано не се стига до там.

Общи условия

Активация на акаунт