За здравното осигуряване

• 46 591
  • 575
  •   1
Отговори
# 330
  • на пистата
аз да питам.до декември съм си погасила всичко,сега ако ида март да си внеса за януари,февруари и март ще има ли проблем или трябва този месец да си внеса вноските newsm78

# 331
Dorothy, и при мен горе пише, че справката е към 08.02.2010 г., но по-надолу, където са изборени месеците без здравно осигуряване, ми пише, че е за периода от 01.2000 г. до 12.2006 г. А аз знам, че имам от миналата година две неплатени вноски, които обаче не са включени в тази справка, понеже тя е само до 2006г.Т.е. последните 3 години не се показват и няма как да разбереш за кои месеци имаш задължения. Ето това не мога да разбера с каква цел е направено и кому е нужно да знае преди 2006 г. какви са му задълженията, като те не оказват влияние върху здравноосигурителния му статус към момента. А важните последни 3 години ги няма в тъпата справка  ooooh!

# 332
Искам да питам нещо.
Имам приятелка, която има неплатена една вноска през март 2007.
До януари 2009 всичко е платено, последните 4 месеца е регистрирана като безработна.
Сега февруари тя трябва да си внесе вноската за февруари, плюс тази от 2007 + декларацията, нали?
А ако почне работа до две-три седмици? Не се ли обезмисля тази декларация 7?

# 333
  • София и там където не се пуши
Dorothy, и при мен горе пише, че справката е към 08.02.2010 г., но по-надолу, където са изборени месеците без здравно осигуряване, ми пише, че е за периода от 01.2000 г. до 12.2006 г. 

При мен всичко си е наред (чак сега успях да влезна пак) . Да не би нещо такова да е - аз съм си пуснала Декларация номер 7, а ти  newsm78 .

# 334
Искам да питам нещо.
До януари 2009 всичко е платено, последните 4 месеца е регистрирана като безработна.
Сега февруари тя трябва да си внесе вноската за февруари, плюс тази от 2007 + декларацията, нали?

Според мен не е нужно да внася вноската от 2007, само тази за февруари 2010, защото и с 3 неплатени вноски си пак осигурен, при 4 неплатени, тогава ставаш неосигурен.
Момичета  и аз имам една чуденка - преди 1-2 седмици някъде си проверих статуса в страниците на НАП и от декември съм неосигурена...преди броени минути пак го проверих  и съм напълно изрядна до момента, а нищо не съм внасяла - тук трябва да поясня : от 19 август до 19 декември бях записана на борсата и получавах обезщетение за безработица. От декември вече не получавам , но продължавам да се разписвам на борсата за безработни. Сега в случая , след като не дължа вноски, но пък съм безработна, трябва ли да подавам тази декларация newsm78 Как мислите?

# 335
Искам да питам нещо.

Според мен не е нужно да внася вноската от 2007, само тази за февруари 2010, защото и с 3 неплатени вноски си пак осигурен, при 4 неплатени, тогава ставаш неосигурен.
Момичета  и аз имам една чуденка - преди 1-2 седмици някъде си проверих статуса в страниците на НАП и от декември съм неосигурена...преди броени минути пак го проверих  и съм напълно изрядна до момента, а нищо не съм внасяла - тук трябва да поясня : от 19 август до 19 декември бях записана на борсата и получавах обезщетение за безработица. От декември вече не получавам , но продължавам да се разписвам на борсата за безработни. Сега в случая , след като не дължа вноски, но пък съм безработна, трябва ли да подавам тази декларация
newsm78 Как мислите?

Мисля че, след като започнеш да си внасяш сама вноските тогава ще тряба да подадеш тази декларация 7, поне така си спомням на мен ми обясниха , но тук има доста компетентни по въпроса и ще   кажат . А ЯНУАРСКАТА ВНОСКА НЕ СИ ЛИ Я ВНЕСЛА?

# 336
Не , нищо не съм внасяла newsm78  Чудна работа...Мисля да поизчакам и да видя как ще се развият нещата , просто незнам

# 337

Момичета  и аз имам една чуденка - преди 1-2 седмици някъде си проверих статуса в страниците на НАП и от декември съм неосигурена...преди броени минути пак го проверих  и съм напълно изрядна до момента, а нищо не съм внасяла - тук трябва да поясня : от 19 август до 19 декември бях записана на борсата и получавах обезщетение за безработица. От декември вече не получавам , но продължавам да се разписвам на борсата за безработни. Сега в случая , след като не дължа вноски, но пък съм безработна, трябва ли да подавам тази декларация newsm78 Как мислите?
Ако обезщетението за безработица за м.12 ти е изплатено през м.01. най-вероятно тогава е постъпила и информацията в Персоналния регистър че за м.12 са те осигурили здравно, те. тя постъпва с един месец закъснение. Сега с дата 01.01.2010 подай декл.7

# 338
Здравейте,моля за малко помощ.На майка ми и предстои явяване на ТЕЛК началото на март,за целта трябва да си направи куп изследвания,трябва да ги направи другата седмица,а в сайта на НАП и излиза,че е с прекъснати здравни права.Тя си е платила средата на януари всички здравни усигоровки,които е дължала за последните 3 години,но в сайта не е показано това и сега отказват да и дадат направление,знаете ли как да процедираме?С вносната бележка само,казаха,че няма да стане,какво да направим?

# 339
Здравейте,моля за малко помощ.На майка ми и предстои явяване на ТЕЛК началото на март,за целта трябва да си направи куп изследвания,трябва да ги направи другата седмица,а в сайта на НАП и излиза,че е с прекъснати здравни права.Тя си е платила средата на януари всички здравни усигоровки,които е дължала за последните 3 години,но в сайта не е показано това и сега отказват да и дадат направление,знаете ли как да процедираме?С вносната бележка само,казаха,че няма да стане,какво да направим?

Трябва да отидете до НАП и от там да ви дадат бележка.Може още да не са актуализирали справката в сайта,но щом са платени ще видят в регистъра и ще ви дадат документ

# 340

Трябва да отидете до НАП и от там да ви дадат бележка.Може още да не са актуализирали справката в сайта,но щом са платени ще видят в регистъра и ще ви дадат документ
Благодаря,ще отидем дано да стане.

# 341
  • София
Здравейте !
Направлението ми беше написано на 11 . 01 и не било валидно до 11.02 а трябвало да прочета 30 дни и след това ми било изтекло вече !Демек според "Детско здраве " даже не е 1 месец , а само 30 дни и после плащаш !Това така ли е и днес мога ли да ходя на лекар ?
Това не мисля , че е нормално !А лекарката като я нямаше !?...

# 342
не е май за тук въпроса, но да, така е, 30 дена важат всички направления

# 343
Още един въпрос:Трябва ли лично тя да отиде до НАП за документа или може някой друг да го вземе вместо нея?

# 344
Още един въпрос:Трябва ли лично тя да отиде до НАП за документа или може някой друг да го вземе вместо нея?

Не знам за съжаление.Но се обади по телефона и попитай

Общи условия

Активация на акаунт