За здравното осигуряване

• 46 501
  • 575
  •   1
Отговори
# 315
Я да ви следя, че хим не съм на ясно.

# 316
Момичета, (може да сте го коментирали вече, но не мога да прочета всичко), колко време след като се платят дължимите суми, информацията се актуализира на сайта?
Близо седмица след това. Tired

# 317
  • София и там където не се пуши
Обаче сайта със справките не работи вече седмица, откакто е хакнат.  newsm78

# 318
Мамче, благодаря за отговора.

# 319
Обаче сайта със справките не работи вече седмица, откакто е хакнат.  newsm78

АЗ днес успях да направих справка от тук:
https://inetdec.nra.bg/pls/pub/home.html#/goto:home.listServices,common

Горе в ляво-> УСЛУГИ-> Справки със свободен достъп  Peace

Има ли яснота вече, в декларация 7, каква дата се пише за начало на задължението?  newsm78

# 320
Обаче сайта със справките не работи вече седмица, откакто е хакнат.  newsm78

Има ли яснота вече, в декларация 7, каква дата се пише за начало на задължението?  newsm78

Благодаря - успях. Интересно ми беше след проблема дали ще се яви, че нещо не съм си платила, но всичко е ок.

# 321
Аз си платих "борча"преди време,и никак не бях наясно с тази декларация.Някъде по-горе съм писала(поназад),в банката ми обясних попълних я и я пуснах по пощата като препоръчано писмо към НАП-Добрич.Иненадата ми беше голяма преди дни,като получих писмо от тях.Сега ще изръся голяма глупост предполагам,но пък ще я изръся.Пратили са ми някакъв номер(входящ),дет хич не ми е ясно за какво и къде е ама го имам де Laughing.Предполагам че при мен всичко вече е ок.
От линка които сте дали аз не успях да проверя нищо,дава ми несигурна връзка и компютъра ми изобщо не иска да отвори линка newsm78

# 322

Аз попълних първата дата на вноска,или както беше при мен от 2007-ма 12-ти месец и натам вече 2008-ма еди колко си месеца,написах дата 12.2007.Надявам се съм била полезна newsm78

# 323
За начална дата в декларация номер 7 попълних тази, откогато се осигурявам сама - проверих това в трудовата книжка и логически сложих следващия месец - входящия номер е за доказателство, че сме подали декларацията.

Беше ми притеснено да не сбъркам, но след като нямам прекъсване, написах от датата, до която имам трудов стаж и понеже е повече от 3 год периода, да не кажа 8 реших, че няма да ме порицават, ако има грешка.  Joy

Последна редакция: ср, 10 фев 2010, 10:29 от Dorothy

# 324
А когато има прекъсвания, например няколко месеца през 2008 и няколко през 2009
Също как се удостоверява, когато например започнеш работа и вече не си внасяш сам?

# 325
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Аз съм им бясна на НАП!  #Cussing out #2gunfire Новата им система не ми е отчела доста от вноските и сега съм неосигурена! Писах им писмо, отговорът - да съм отидела в НАП и да се види какво що! Да ги таковат манафите, аз съм си платила, не ми стигат малоумните им декларации, ами сега и това! Егаси!
 Като съм плащала по интернет дали трябва да си разпечатам платежните и да ги нося с мен или няма нужда?

# 326
да, носи ги непременно и ги пази много- НАП периодично се бъгва и излизат едни задълженияяяяя

# 327
А когато има прекъсвания, например няколко месеца през 2008 и няколко през 2009
Също как се удостоверява, когато например започнеш работа и вече не си внасяш сам?

ДА, и мен ме интересува това, защото имам един месец неплатен през 2008, после нямам прекъсване до 08.2009, от когато се осигурявам сама, но се чудя ако напиша 01.2010 дали ще е ок?  newsm78

# 328
А някой да има идея къде мога да си видя неплатените осигуровки за последните 3 години? В тъпия сайт на НАП показват задълженията само от 2000 г. до 2006 г., а последните 3 год, които всъщност са важните, за да не ти прекъснат правата, ги няма никъде!!! Бясна съм, ей, няма оправия в тая държава, няма!!! Защо им трябваше да преместват справката в сайта на НАП - преди си излизаха всички задължения до предходния месец, а сега....  #Cussing out

# 329
Anitka съобщиха, че сайта е хакнат и явно има проблем, моите пише че си излизат към 10.02

ето тук
Обаче сайта със справките не работи вече седмица, откакто е хакнат.  newsm78

Има ли яснота вече, в декларация 7, каква дата се пише за начало на задължението?  newsm78

линка на Зи ми беше много полезен.

Общи условия

Активация на акаунт