За здравното осигуряване

• 46 640
  • 575
  •   1
Отговори
# 360
по банков път от която и да е банка

# 361
по банков път от която и да е банка
Абе недей така :``от която и да е банка``.Вчера не ми се ходеше до Инвестбанк,че ми е далечко и отидох в ДСК.Госпойцата там ми каза ,че няма проблем да внеса 16.80 ,но превода ще ми струва 6 лева  Crazy Е, познайте дали не отидох до Инвестбанк  Flutter

# 362
  • София и там където не се пуши
А в Сибанк превода е 3.50

# 363
Лелее , направо съм бясна.
През 2004 год. си платих неплатените здравни осигуровки за 2001 - 7 месеца и 2002- 5 месеца.
Днес като проверих ми излезе ,че за този период не е плащано.А преди всичко ми излизаше нормално.
Сега какво да правя?Къде да ходя да се разправям? Добре ,че си пазя всички документи и вносни бележки.

Така.Обадих се по тел. и там ми обясниха ,че до края на месеца трябвало да оправят нещата.Нещо пак имало със системата ooooh! за кой ли път вече.И чак след месец да проверя и тогава ще видим какво ще се прави.

# 364
a в Райфайзен е 2 лв . превода

# 365
И в Интернешънъл асет банк е 2 лв превода

# 366
Един въпрос:Нужно ли е да се плащат здравните осигуровки от 2000г.,след като лицето не живее в България и няма скоро да се прибира.Така,че не иска да бъде здравно осигурен ,но иска да се отпише от системата икакво да направи в този случай?

# 367
Ако се откаже от българското си гражданство, ще се отпише от системата.

# 368
  • София и там където не се пуши
Един въпрос:Нужно ли е да се плащат здравните осигуровки от 2000г.,след като лицето не живее в България и няма скоро да се прибира.Така,че не иска да бъде здравно осигурен ,но иска да се отпише от системата икакво да направи в този случай?

Бях писала и назад - пуска се декларация, че лицето не е било в България за този период. Преди това се взима служебна бележка от паспортната служба на  Мария луиза, че наистина лицето не е пребивавало в България за този период. Направихме това с мой близък и вече не му излизат старите години.

Иначе няма как съвсем да се отпише от систамата. Ако все пак един ден остане в България  newsm78 .

# 369
  • софия
Аз изпратих декларация 7 по пощата с обратна разписка. Днес съседката ми я носи от никого не подписана. Каза, че я намерила пусната в нейната поща. На моята има огромна цифра 9. Доколкото съм запозната с бг пощи, аз трябва да я разпиша лично. Нито е разписана, нито ми беше в пощата. По принцип си съседката си изхвърля брошурките. Ако я беше изхвърлила , как ще докажа,че съм я пратила - незнам. Извод- по - добре отидете до НАП, в краен случай с обратна разписка.

Последна редакция: пт, 12 фев 2010, 13:34 от gabelas17

# 370
Аз изпратих декларация 7 по пощата с обратна разписка.
.....
Извод- по - добре отидете до НАП, в краен случай с обратна разписка.
Не,благодаря.Спестявам си висене по опашки и чакане на фирми с n- брой документации, и ходенето до съседния град.Иначе миналата седмица аз също  пратих декларация 7 по пощата с обратна разписка.Тази седмица си взех обратно разписката, заверена от НАП-без проблеми. Peace

# 371
  • София по рождение
а до кой адрес я пращате по пощат с обратна разписка

# 372

Бях писала и назад - пуска се декларация, че лицето не е било в България за този период. Преди това се взима служебна бележка от паспортната служба на  Мария луиза, че наистина лицето не е пребивавало в България за този период. Направихме това с мой близък и вече не му излизат старите години.

Иначе няма как съвсем да се отпише от систамата. Ако все пак един ден остане в България  newsm78 .
Как ще се направи тази справка,като се пътува в чужбина с лична карта и в задграничния паспорт не се отбелязват влизанията и излизанията от страната?

# 373
а до кой адрес я пращате по пощат с обратна разписка
По местонахождение.

# 374
  • софия
Аз изпратих декларация 7 по пощата с обратна разписка.
.....
Извод- по - добре отидете до НАП, в краен случай с обратна разписка.
Не,благодаря.Спестявам си висене по опашки и чакане на фирми с n- брой документации, и ходенето до съседния град.Иначе миналата седмица аз също  пратих декларация 7 по пощата с обратна разписка.Тази седмица си взех обратно разписката, заверена от НАП-без проблеми. Peace
На обратната ми разписка в горния ляв ъгъл има стикер с бар код. При теб има ли такова нещо. ?Може би това е входящ номер от НАП......?

Общи условия

Активация на акаунт