В помощ на кандидат-осиновителя

• 294 181
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 375
  • Колибите
Цитат
На мен не ми я дадоха:"каква помощ,ти не си родила"

Поради нежеланието да чуя тези думи, няма да я търся помощта.

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 09:54 от Розмариня

# 376
Розмариня, в Габрово тази помощ и без това не я изплащат...

# 377
  • Колибите
А по принцип при ставане на родител по биологичен път, на биологичната майка сумата се изплаща от фондовете на НОИ, така ли е?

Последна редакция: пт, 27 яну 2012, 10:33 от Розмариня

# 378
Здравейте,
Ноември месец подадохме със съпруга ми документи за осиновяване на детенце. Преди няколко седмици минахме и курса за кандидат-осиновители, но в доклада, който са изпратили от КСУДС искат да се продължи работата с нас  Cry, което автоматично удължава тримесечния ни срок за проучване. Бихте ли ми дали съвет къде да продължим тези индивидуални срещи с психолог, тъй като не сме доволни от предходните?
Търсих в интернет други организации, предоставящи такива услуги, но не откривам  Rolling Eyes

# 379
  • Пловдив
Здравейте момичета, искам да попитам тези които са осиновили вече дали са успели да си вземат еднократната помощ от 200 лв.при раждане.Ние осиновихме преди година и половина и тогава ни отказаха,но в последствие разбрах ,че други майки които са осиновили са си взели тази помощ .

Аз си я получих тази помощ, но се направих на абсолютна блондинка - още като си взимах акта ги накарах да ми пуснат бележка за живородени деца/ не помня точно как се казваше и водеше.../, чиновничката подозрително ме попита за какво ми е и че не мога да взимам пари за родено дете, аз казах, че не знам за какво ми е и че от социалните са ми я поискали тази бележка, съответно ми я дадоха, отидох при социалните, дадох я заедно с акта за раждане и си получих парите. Без да обяснявам осиновила ли съм, не съм ли - тях тази работа не ги интересува. Още повече, че моето дете е оставено още като новородено и тези пари не са изплатени на никой - защо да не ги взема аз ???

# 380
  • у дома
То и моето беше с отказ в деня на раждането си и помощ за него не е взела БМ-подадох и аз без да се обеснявам,но след 2дни цъфнаха в нас,за да ми кажат,че нямам това право.
Това е предимството да си в провинцията и да си известен  Mr. Green

# 381
  • Пловдив
То и моето беше с отказ в деня на раждането си и помощ за него не е взела БМ-подадох и аз без да се обеснявам,но след 2дни цъфнаха в нас,за да ми кажат,че нямам това право.
Това е предимството да си в провинцията и да си известен  Mr. Green

Ужас !!!  #2gunfire

# 382
  • София
tina_bambina, според мене трябва да говориш с вашата социална - тя може да каже къде и с кого да продължи работата с Вас. В София има още поне 4-5 организации, които извършват подготовката и обучението на кандидат-осиновителите ( поне на мене от толкова ми предложиха да избирам къде да се обучавам) , така че вероятно ще имаш избор, но социалната Ви отговорничка е тази, която е наясно с проблема и ще може да отговори на въпросите ти. Успех! Hug

# 383
Тina_bambina, случаят ви е по-специфичен, затова предполагам, че малко хора могат да помогнат с информация... Но и според мене след като живеете в София, би трябвало да имате по-разнообразна възможност за избор на психолог, или?... Много интересно ми стана, как така и с какъв аргумент от КСУДС искат да продължат работата си с вас?... Те в крайна сметка получават заплащане за услугата и ако се дава възможност да продължите обучението си ЕДИНСТВЕНО при тях, значи системата и тук е опорочена, тъй като съществува риск, преценката да е повлияна от финансов интерес...

Ще се радвам да пишеш, как се развиват нещата... Стискам палци, успех! Simple Smile Flowers Four Leaf Clover

# 384
  • София
Тina_bambina,на нас искаха да ни "насочат' към организация(асоциация),предоставяща такива обучителни услуги,но аз сама реших и настоях(от разни др. информационни източници), че мога сама да избера такава асоциация..и избрахме-Анимус....специалисти,професионалисти,некомерсиални и най-вече преди професионализма-ХОРА!

# 385
Благодаря на всички момичета за отговорите   bouquet. Днес ще разберем за колко време още ще ни се удължат индивидуалните срещи и къде. Между другото и на мен ми мина мисълта за наличието на финансов интерес  newsm78. Ще пиша след това как се развиват нещата при нас. Стискайте палци всичко да се нареди успешно този път. Благодаря още веднъж  smile3525

# 386
Между другото и на мен ми мина мисълта за наличието на финансов интерес  newsm78

Важно е, с какви аргументи психолозите са обосновали необходимостта от продължаване на работата си с вас... Интересно ми стана, защото за първи път чувам за такъв случай... Успех!

# 387
  • София
Ох като ви чета и се отчайвам, колко бавно и мъчително е всичко...
При нас все още узрява тази идея, но все още не сме се решили напълно. Детето ми ходи на детска градина в една и съща сграда в която от другата страна има дом за дечица (2-5г) и всеки път като мина ми се къса сърцето  Cry
Ще ви чета и  Thinking ще мислим.
Трудно е това решение.

ПП Каква е процедурата за чужденците?
РАботата ми е свързан с въздушния транспорт и ми се е случвало на 3 пъти да виждам семейство което идва и след 1 седмица си заминава с осиновено детенце? та... има ли разлика ?

# 388
Здравейте и от мен и аз днес се вписвам към вас,започваме и ние със съпруга ми да подготвяме документи за осиновяване но каква е първата крачка.Ходисе в общината към която сме или другаде,успех на всички тръгнали по този път

Последна редакция: пн, 12 мар 2012, 17:00 от sonita75

# 389
Добре дошла СонитаSimple Smile
Най-напред би могла да потърсиш информация от извора, т.е. от вашата РДСП (Регионална Дирекция Социално Подпомагане) за това, какви документи ще са ви необходими... След това започвате да ги събирате и като имате пълния набор, ги подавате... Не е сложно... Simple Smile
Намерих един списък с адреси и телефони на РДСП. Не знам, колко е точен, но поне можеш да се обадиш и да попиташ, към кого да се обърнеш...
Воалла: Simple Smile
Указател на регионални дирекции "Социално подпомагане" в страната

Успех!:)

Общи условия

Активация на акаунт