В помощ на кандидат-осиновителя

• 295 425
  • 1 504
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, засега още чета и се запознавам, но обимсляме идеята за осиновяване. Незнаех, че е толкова трудно осиновяването на дете. А бюрокрацията е огромна. Дано и ние съберем сили да се гмурнем в тези дълбоки води...  Simple Smile

# 706
  • Варна
 Kane, когато и аз четях само, ми се струваше много сложно и т.н., но реално нещата не стоят така.От теб се иска са събереш нужните документи, които отнемат от около седмица и всичко си се нарежда след това....даже, за мен тия 3 месеца, минаха неусетно.

# 707
Здравейте, засега още чета и се запознавам, но обимсляме идеята за осиновяване. Незнаех, че е толкова трудно осиновяването на дете. А бюрокрацията е огромна. Дано и ние съберем сили да се гмурнем в тези дълбоки води...  Simple Smile

Kane процедурата по осиновяването не е трудна и бюрокрацията не е огромна. Съвсем нормална процедура си е (дори бих казала, че в България е доста улеснена и си има доста добре изграден механизъм). Както е писала и sylza, документите се събират за седмица-две, проучването и курса минават неусетно, чакането е малко по тягостно, НО ..... то и появата на биологично дете е свързано с определено време и чакане. Бих казала, че сложното при осиновяването е узряването на идеята за осиновяване, преценката с какво се наемаш и какво те очаква после. И хора като Вас, които преди да се "гмурнат в тези дълбоки води" четат и се запознават, придобиват представа и после много по - лесно се справят с реалността.
Успех в гмуркането и изплуването  Hug

# 708
  • София
здравейте момичета, затруднявам се какво да пиша в заявлението, кратка история на вашето семейство, на това на родителите ми ли или това на нашето с мъжа ми.
моля помогнете,
благодяра ви предварително  bouquet

# 709
  • ...в най-дългото очакване на щастие...
здравейте момичета, затруднявам се какво да пиша в заявлението, кратка история на вашето семейство, на това на родителите ми ли или това на нашето с мъжа ми.
моля помогнете,
благодяра ви предварително  bouquet
meme2 ,в заявлението пишете няколко реда, най-общо за вашето семейство. За да сте по-спокойни попитайте социалните в отдела какво точно да напишете. А след това в социалния доклад,който ще бъде изготвен ще има доста подробности и за вашето семейство и за родители и подкрепяща среда и тн... Ако нещо те интересува-питай!

# 710
  • София
бетрей благодаря за отговора,  Hug Hug Hug
утре си взимаме удостоверението от следствието и отиваме да подаваме, дано сме се справили със всички документи по списъка,който ни дадоха.
заявлението го оставяме така в тази точка , само ще направим две копия за всеки случай и ще пишем на място.
доста любезни ни се сториха социалните в нашия район, като отидохме да питаме за документите и ни отделиха един час подробно разясняване на процедурата, документите и т.н.
май ще се присъединявам към тази част на форума съвсем скоро, надявам се и щастливо Mr. Green

и сигурно ще питам, те въпросите тепърва ще излизат, а отговорите не винаги са еднозначни.
 много благодаря Hug Hug Hug

# 711
Меме, в графата: "Кратка история на семейството" пишете за вас - бъдещите родители... Simple Smile От кога сте женени, с какво се занимавате, кога и как сте взели решение да осиновите...  Наистина, просто нещо като ваша обща, много кратичка хронология, в която може да споменете и роднините и приятелите, ако желаете...
Успех!:)

# 712
Здравейте  Hug,аз искам да ви задам един въпрос.Днес вече си прочетохме доклада,социалната ни каза че го носи в дирекцията и от там спомена за някакъв номер и след това щели да ни впишат по другите дирекции.Някой може ли да ми каже ,колко време отделя това,че вече искам да сме вписани и да си остане само чакането,което предполагам ще е доста,но колкото трябва толкова ще чакаме.
Предварително ви благодаря  bouquet

# 713
  • София
чандра благодаря ти, така и направихме , ако нещо не е достатъчно ще напишем на ново формуляра.

пък аз се притесних че не пишете в темата и няма да има кой да ми отговори Mr. Green

благодаря ви Hug Hug Hug Hug

# 714
Здравейте  Hug,аз искам да ви задам един въпрос.Днес вече си прочетохме доклада,социалната ни каза че го носи в дирекцията и от там спомена за някакъв номер и след това щели да ни впишат по другите дирекции.Някой може ли да ми каже ,колко време отделя това,че вече искам да сме вписани и да си остане само чакането,което предполагам ще е доста,но колкото трябва толкова ще чакаме.
Предварително ви благодаря  bouquet
До 10 - ина дни ще бъдете вписани във всички дирекции. Пожелавам ви бързо да се срещнете с вашето детенце!

# 715
  • Колибите
На всички нови бъдещи мами добре дошли  bouquet.
От собствения си опит мога да ви кажа, че най-нужно ви е търпение и спокойствие. Не че се постигат лесно, поне при мен почти не се получи Laughing.
Пожелавам ви леко чакане и когато моментът дойде, да се срещнете с вашето детенце. Господ си знае работата.
Кураж и успех  Hug.

# 716
  • Варна
 benito_79, на нас никой не ни прати писмо, че сме вписани три седмици, попитах тук  и реших да се обадя на социалната и така разбрах, че сме.

# 717
Благодаря Ви момичета  bouquet.Ще почакам и ако да 2 седмици не се обадят или не получа писмо ще и звънна на социалната.....

# 718
Ние получихме 1 (едно) писмо, в срок, от нашата дирекция (началото на декември 2013). В останалите се оказа, че сме вписани след повече от 45 дни (между 17 и 28 януари 2014 г.). Може би заради празниците и неразборията с договорите за пощенски услуги на социалните, но... факт! Наистина се иска търпение и самообладание! Може и малко молитва да помогне и без това само чакаме.... Praynig Rolling Eyes ooooh!

# 719
  • София
момичета благодаря за посрещането, подадохме денс документи, и сега започваме срещите, училището, но търпението го имаме, толкова сме чакали досега, че още малко не е проблем Mr. Green Hug Hug Hug Hug

днес пак подробно ни обясниха процедурата стъпка по стъпка какво се случва от тук нататък, надявам се всичко да мине успешно Praynig Praynig Praynig Praynig

пожелавам успех и на другите бъдещи мами  bouquet  bouquet  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт