***Сняг вали по испански земи***

• 41 816
  • 748
  •   1
Отговори
# 705
Привет и от мен   bouquet

най-напред да се наредя на опашката на извиняващите се:моля,ако някога с мой пост съм обидила някой да ме извини  Praynig а занапред пък ще ви помоля,ако някой нещо го дразни или не е съгласен с това което пиша да ми го каже направо,така според мен ще е най-добре,иначе премълчаното се натрупва...и става по-зле,така мисля аз  Peace
сега да ви разкажа накратко за нас:след дълго обикаляне,проучване  smile3530 и размишляване  newsm78 най-после харесах училище за Доби,дори вчера го записах,на 7-ми май ще излязат класиранията,та тогава ще видим дали са го приели;кандидатствахме и за още 2 училища за всеки случай  Naughty
подадох си документите за един курс от 6оо часа от които 370 са теория и 230 практика,започва през май и завършва през декември; дали ще ме приемат обаче ще разбера до средата на април,тогава ще обявят резултатите,много ми се иска да го започна  Praynig
bobito89 Биг Брадър не го гледам,само хвърлям по едно око от време навреме минавайки през стаята  Simple Smileходихте ли на лекар за малкия? нашият дребосък имаше такова топче,оказа се възпален лимфен възел появи се по време на зъбоникнене придружено с кашлица и зачервено гърло; а за гинеколог е добре да отидеш,още повече,че не си ходила след раждането  Hug
mimky поздравления за курса  smile3501
YanaDG снимките са супер  newsm10 не съм ходила в Родопите мнооого отдавна,а ми се иска да посетя много места там,дано някой ден ме огрее  Rolling Eyes
Mini Maus идеята за барбекюто е много ама много примамлива,но сте ни мноооооооооого далече за съжаление Close
ще спирам до тук,че се олях  ooooh! после пак
на всички ви пожелавам хубав ден   bouquet

# 706
Силвана,какво то4но те интересува?Като цени ли?Не 4е сьм си увели4авала бюста,но мога да ти кажа примерно цените.
За Бенидорм не зная ,но в клиниките нA Corporacion Dermoestetica(има ги в цяла Испания)увели4аването на бюста е около 5.500 евро/6.000евро.
Има някаква клиника в Мадрид,но не зная то4но кьде ,там ги увели4ават за 4.500 евро.
Аз ли4но(много сьм страхлива в това отношение) бих избрала клиника на Corporacion Dermoestetica,много добри специалисти са ,и отноението на персонала е на ниво

.Вал,интересуват ме някакви отзиви за въпросната клиника.Това,което знам е,че цената е добра и разумна-4500 евро,като включва и масажите.Проблема е,че момичето което ми я препоръча няма лични наблюдения от клиниката,а нейни приятелки са се оперирали там и доста се разводнява информацията,тоя казал на оня и така.Аз също много се страхувам,все пак е операция,която сама ще си причиня и ми се искаше да посъбера още мнения.Гледам им сайта  и всичко ми изглежда добре,но все пак друго си е някой да е бил там и да сподели.

# 707
Silvana71 , Centro Clinica MENORCA  sy6to e dosta reklamirana ,proveri i tam - uspeh i umnata Peace! Sorry za latinicata ,no ne6to mi se precaka kompa.

# 708
Silvana71 , Centro Clinica MENORCA  sy6to e dosta reklamirana ,proveri i tam - uspeh i umnata Peace! Sorry za latinicata ,no ne6to mi se precaka kompa.

Мерси   bouquet

Оф,явно колкото повече чета и разпитвам,толкова повече се колебая  newsm78 ще взема да тегля чоп най накрая  Thinking

# 709
добра ви вечер момичета, първи отзиви от курса днес бяхме 8 човека от общо 15, повечето чужденки три румънки една казахстанка, две екваторианки, аз и останалите испанки,  Shocked профетата се хванаха за главите колко чужденки искат да изкарат курса, казаха че ще се обаждат на останалите които не са дошли ако не искат да карат курса на тяхно място има много кандидати, та така  в две части е  курса- първата информатика, останалата теоретична обачее ще ни спукат задника от упражнения и изпити на всеки модул мини изпит, та щем не щем трябва да го научим все пак за това сме там. newsm78 Май съм позабравила студентските години когато на три седмици имахме изпит Rolling Eyes, а накрая поне аз всяка седмица се явявах за да завърша, та сега ще си го припомня.
Боби успя ли да свалиш йогата, опита ли някое упражнение?
Ели дано да те приемат за курса,  Praynig хубаво е че си избрала училище за Доби.
Ада мъжа ти успя ли да намери работа? Гери как е възстанови ли се след операцията? за сега съм стопирала търсенето на работа заради курса, но дано да го завърша и тогава на ново яхвам метлата да търся работа.
Изчезвам че възглавницата ме зоове. smile3524 Лека вечер и сладки сънища  Hug

# 710
Честит Рожден Ден , Мила Амига! Желая ти здраве,щастие,любов и много сбъднати желания!

# 711
Amiga,честит рожден ден!Пожелавам ти да си здрава,щастлива и обичана!!!
а мъжете вкъщи много да те слушат и глезят Wink
весел празник!!!
smile3525

# 712
ЧЕСТИТ РИЖДЕН ДЕН АМИГА!!!!
Всичко най хубаво ти желая.
Мимки свалих ги но още не съм ги пускала дени е много крив нещо и не ме оставя.ина4е голямо мерси за линка  Hug успех с курса ти пожелавам
Ели не сме ходили още но днес или утре ще го заведем на твоя мъник каде се намираше това топ4е ако можеш да поясниш 4е наще топ4ета станаха 2,и от двете страни на тила, а за мен за лекар знам 4е трябва да отидя ама все не остава време  Cry и последно знам 4е е много коментирано и дъвкано но някой може ли да светне как стоят нещата с градините по то4но в Мадрид ако някои има инфо.
лек ден на вси4ки

# 713
bobito89 на Доби топчето се появи когато беше на 8 месеца и половина,беше отстрани на вратлето до основата и беше подвижно,т.е. ту се качваше нагоре до ушенцето,ту слизаше надолу,изчезна след може би 6 дни;педиатърката му го прегледа и каза,че подутите лимфни възли са често срещани при децата, било защита на организма,подували се от някаква инфекция,от прекарано вирусно заболяване,от удар по главата,от никнене на зъби,но е добре да го заведете на лекар Hug
а относно градините: за държавна подаваш молба 9тук се взима от Хунтата) и описаните в нея документи и чакаш да излезе класирането,ако сте приети ти се обаждат и го записвате,документите тук се подават в самите градини,нас не ни огря за държавна и затова ходи на частна,тук държавните градини са с много ниски такси, с добра база, просторни и светли, с дворче за игра на малките, с легла за тези, които спят на обяд...много са хубави, наистина, то и затова напливът за там е толкова голям  Simple Smile а за частна детска градина: след като я избереш, разговаряш с директорката,обяснява ти кое как и ако ти хареса,просто плащаш матрикулата,таксата за месеца,занасяш и документите, които ще ти поискат и това е Hug

Последна редакция: чт, 25 мар 2010, 11:54 от elibg

# 714
А някакви орентировъчни цени ако може да ми кажеш супер  и да питам държавните са след 3 годинки нали преди това има само 4астни?

# 715
А някакви орентировъчни цени ако може да ми кажеш супер  и да питам държавните са след 3 годинки нали преди това има само 4астни?

Преди 3 годинки има и държавни. Плаща се само храната - около 50-тина евро.
Частните са около 300 евро на месец.

В училищата след 3 годинки се плаща комедор - около 80 евро на месец. По принцип започват в 9:30 и са до 16:30.
Ако се налага детето да ходи преди 9:30 се плаща от 15 до 30 евро на месец (може още от 7:30 - Примерос дел Коле) и може също така след 16:30 до 18:30, което пак се плаща 15-30 евро.
Говоря за Мадрид.

# 716
Днес е Блавещение!
Честит Имен Ден на всички празнуващи, влючително и на майките!
Heart Eyes

# 717
Penelope мерси много
И аз да по4ерпя 4е днес ми се пада имен ден а за бременните

# 718
bobito89 държавните и частните градини са за деца до 3 годинки  Peace предучилищното обучение започва след като навършат 3 г.,то е от 3 до 6 годишна възраст /primaria/;примерна такса за държавна градина тук:80  евро на месец за целия ден;има частни градини,които приемат децата от 0 месеца до 6 годинки,таксите за различните частни градини са различни,варират от 230 евро + комедор, до 630 евро,това е за цял ден,т.е. за 8 часа,като всяка градина си има минимум на часовете,т.е. за какво най-кратко време можеш да оставиш детето: 3,4,5 часа;извънредните часове се плащат отделно и са от 4 до 8 евро; отделно се плаща униформата с която децата ходят в съответната градина;има и матрикула,която е еднократна такса за целият курс и тя е различна за различните градини:от 50 до 120 евро
това мога да ти дам като информация за тук,но мамите от Мадрид ще те информират по-добре за градините при вас  Hug
пожелавам ти здраве,щастие,късмет и много усмивки!

# 719
Зна4и много ама много са ме заблудили защото свекърва ми каза 4е до 3 години се пла6тат и са много скъпи към 800 евро и аз викам ще се гледаме до 3 годинки.Това беше малко преднамерена заблуда ама да не навлизам в подробности 4е по4вам да се ядосвам  #2gunfire

Общи условия

Активация на акаунт