Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 037
  • 776
  •   1
Отговори
# 270
  • В сънния Люлин, прибулен...
Bobka е гениална  Heart Eyes  bouquet

# 271
Здравейте, чета темата с изключителен интерес и се включвам за първи път. Съвсем наскоро открих предимствата на рибеното масло и когато започнах да търся информация в Интернет, попаднах на този форум. Изчетох всичко, което сте писали, но не открих отговор на един въпрос, който ме вълнува, извинявам се предварително ако вече сте го обсъждали, може и аз да съм пропуснала. Какво се случва ако започна да пия рибено масло под формата на перлички, но приемам по-малка от необходимата дневна доза? Означава ли, че все едно "нищо не правя" Grinning
Още веднъж - поздравления за полезната тема!!!

# 272
Radost_vn Аз ще ти отговоря - според мен "необходима дневна доза" е относително понятие. Ползата от "полезните" масла зависи от съотношението между тяхното количество и количеството на "вредните"
Възможно е да си на нискомазнинна диета и да приемаш по-малко от препоръчителното рибено масло и пак да имаш полза от него. Възможно е да нямаш никакъв ефект от него дори да пиеш тройно, защото успоредно приемаш и слънчогледово олио, яйчни жълтъци, карантия, пълномаслено мляко, мазни меса и други източници.
Сама разбираш, че няма еднозначен отговор във форума, а ако го има, той е в твоя собствен дневен порцион  Peace

# 273
Благодаря много за отговора veihaivei, беше ми много полезен!!! Аз не съм на диета, но след като попаднах на един материал за ползите от рибеното масло, реших, че би било полезно да започна да го приемам, тъй като с храната не си набавям тези толкова важни и полезни омега 3 мастни киселини. А и трябва да си призная, че изследванията за ефективността им в борбата със стареенето съвсем ме спечелиха за каузата Grinning
Продължавам да ви чета с интерес, а те въпросите в главата ми тепърва започват да изникват:))))))

# 274
Радост, заповядай, но имай предвид, че основните "теми" от дисциплината за мазнините са в първата тема.
Тази е втората и тук "бистрим" не така базисни "понятия"

Може би няма да е лошо на първа страница Пинко да сложи линк към първата тема.  Peace

# 275
Сега като се замисля ,че тези Омега 3 ,които поръчваме онлайн от къде ли не -не е упоменато дали не съдържат тежки метали и олово(визирам евтината цена на която се "връзват".....900бр. за 20 USD newsm78)не че като е упоменато е вярно -така и или инъче трябва да си продадът продукта  newsm78,Ама друго си е ако  го прочете човек и някакси по-спокойно ще ги приема знаейки ,че помагат , а не се трови мислейки че се лекува .....БГ манталитета в мен проговори Sick

днес разкрих ,че и тези имали рибено масло http://www.barleansbg.com/fish.html
в Пловдив можело да се купи за100бр- 30 лв ,а в София стрували по аптеките 37 лв(това е по НЕпроверена от мен информация)
Защо някои рибени масла са тоооолкова скъпи ,а други безбоооожно евтини?!?!?!?
Дали това не е гаранция за качеството им?!?!?!?

# 276
В последния линк, който четох тук за рибеното масло, се говореше да внимаваме с евтините марки, защото често смесвали рибеното масло с други, по-евтини масла (олио). Дали правят такива гадости наистина, как мислите? Щото, ако е така, то и съвсем да намалим храните с омега 6, пак няма да има ефект. Rolling Eyes  Само, че това "внамаване" с евтините марки е малко трудно осъществимо - все пак става въпрос за индивидуалните финансови възможности, но поне има избор и на добри марки на малко по-изгодни цени в Интернет, в сравнение с предлаганите в търговската мрежа у нас.
Бобка, много ни улесняваш наистина с добрите оферти, които намираш! Hug Само да уточня, че това alfalfa е люцерна, е въпросът беше за водораслите, едни от които са аfа.

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 02:06 от desi_sunshine

# 277
Това наистина е интересно, но никъде не пише от какво е коластрата. Мен честно ме е страх да давам такива добавки на детето, а ми се иска нещо изпитано. Добавките не минават почти никакъв контрол. Аквасорс също са ми съмнителни Sick

# 278
Аквасорс също са ми съмнителни Sick

Е как няма да са ти съмнителни. Я погледни в мастните им киселини какво е съдържанието :

Типично съдържание на Омега мастни киселини в 2 мл
Омега - 3    76 µg / 2 ml
Омега - 6    338 µg / 2 ml
Омега - 9    1,076 µg / 2 ml      

Да се смееш ли, да плачеш ли? Хората дават сума ти пари и чакат ефект  Sick ? Пък и там дозата е в капки 10-20  Sick

# 279
Сега като се замисля ,че тези Омега 3 ,които поръчваме онлайн от къде ли не -не е упоменато дали не съдържат тежки метали и олово
Е ти как си го представяш на етикета със съдържанието да са описани и тежките метали  Joy Обикновено пишат, че рибата е от екологично чист район или че добитото масло се контролира за тежки метали. Но каквото и да напишат, пак няма да си сигурна дали е истина. За това е най добре да се сменят марките, а не да  пиеш една и съща с години.

# 280
  • Варна
Здравейте.моето момче е на годинка и е с епилепсия и двиг.изоставане.Разбрах че било хубаво да се приемат омега к-ни,прочетох за Ескимо кидс ,потърсих го в аптеките но нямало внос за мое огромно разочарование.С какво мога да го заместя този сироп?Благодаря предварително

# 281
Мили дами, както обичам да казвам, задълбавате в плиткото...

Radost_vn - една разумна доза за жена е 3 г рибено масло дневно. Когато пиеш по-малко, това е повече от нищо, но аз бих препоръчал да се доближиш до тази оптимална доза.

feyaa и desi_sunshine - стигате до крайности. Рибеното масло като суровина е безкрайно евтино, по-евтино и от олиото. Съпоставимо е само със свинската мас. Оскъпява го пречистването и пакетирането в капсули. Приказките за тежки метали са по-скоро рекламен трик да опетним конкуренцията. Едва ли ще се откажете от яденето на риба по горната причина.
Деси, ако ти произвеждаш компот от праскови и го продаваш, ще се сетиш ли вътре да слагаш и парчета ябълка, че е по-евтина? Та и рибеното масло...

Та не стигайте до крайности...

Soleil* - прекалено се тревожиш. Добавките не подлежат на контрол от агенците по лекарства, но едно тестване в ТÜV, би могло да съсипе всяка недобросъвестна фирма (в Германия).

valito 79 - съжалявам да го чуя. Прегледай по-назад тази тема, нашите майки са намерили подходящи алтернативи на Ескимото. Ще потърся какво още друго е подходящо за твоя случай.

# 282
  • Варна
Ще прегледам темата,дано има нещо и за нас

# 283
# 284
  • софия
Ескимо кидс вече има в аптеките,с обновена опаковка.Според мен рибеното масло и на адифарм примерно е с добри качества,на цена4.50.

Общи условия

Активация на акаунт