Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 038
  • 776
  •   1
Отговори
# 285
Бреййй....те удържаха на думата си за в края на седмицата да пуснат Ескимото

беникал....по наред сме говорили за него  че става за канарчета и малки домашни любимци поради малкото си съдържание........прегледай и предната тема-ще ти е от полза

# 286
Направих една поръчка към Свансон за 173.50 долара, с транспорта - 215.29 долара. Ха сега да видим за колко време ще дойде и още колко ще ме одрусат...

Ето тук едно официално издание на Митниците с указания за получаване на колетни пратки. От тази година е:

http://mitnici.eu/?action=n&id=6365

Май е добре да си го разпечатате.

# 287
Пинки, благодаря за линка! Не ни се сърди, че задълбаваме в плиткото - то и омегите ни 3 съответно като на плитководни. Laughing  Добре, че си ти да ни сверяваш часовниците, защото инфото в нета е объркващо за който няма и бегъл поглед върху дадено нещо. В линка за ефекта на рибеното масло при депресии прочетох това и просто не се бях сещала досега за такава вероятност (понеже съм си чиста душа по принцип, съответно скарана с бизнес далавери и подли търговски трикове за пробутване на продукти с различно от представяното съдържание), а и понеже става въпрос за добавки все пак, т.е. контролът не е както при лекарствата и още по-лесно се вързах на долното инфо:
"Of course, when it comes to fish oils, don't settle f … rlson Labs."
Доверявам ти се и приемам написаното просто като реклама на споменатите марки. Peace

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 01:01 от desi_sunshine

# 288
  • София
Сега като се замисля ,че тези Омега 3 ,които поръчваме онлайн от къде ли не -не е упоменато дали не съдържат тежки метали и олово
Е ти как си го представяш на етикета със съдържанието да са описани и тежките метали  Joy Обикновено пишат, че рибата е от екологично чист район или че добитото масло се контролира за тежки метали. Но каквото и да напишат, пак няма да си сигурна дали е истина. За това е най добре да се сменят марките, а не да  пиеш една и съща с години.
Ninia, точно и аз така разсъждавам...няма как да знаем колко са качествени хранителните,  добавки колкото и да се кълнат производителите, така че най-добре е да се сменят марките. Колкото до Аквасорс, ползвам Зелена енергия и Коластра за детето и съм мноого доволна, но цените найстина са им  newsm11...и понеже мислех, че и вие търсите алтернатива на ЗЕ , в която има спирулина и alfalfa (люцерна) затова дадох линковете с алфалфа.
Между другото съм склонна да повярвам, че в някои рибени масла слагат примеси, понеже понякога не мога да прглъщам капсулите с рибено масло аз ги сдъвквам  и последните, които купих на много добра цена нямат силния специфичен вкус на риба, докато предишните на Натрол имаха супер натурална рибна миризма.  Thinking

# 289
Bobka, ще ме накараш и аз да пробвам вкуса на рибеното масло - тъкмо привършвам последните капсули на това от ДМ, поне да зная какво съм изпила досега и да мога да сравня със следваща марка. Много ли е гадно на вкус - нещо, като олио от пържена риба ли е или по-гадно? Аз не съм капризна откъм вкуса на мазнините (за сравнение Л-триптофана на прах ми е адски гаден), но аз се жабуря с шарлан, а той си е доста приятно наситен слънчогледов вкус (аромат по-точно), все едно си хапваш една шепичка току-що обелени слънчогледови семки. Heart Eyes
И друго искам да те питам - всички тези - спирулина, люцерна, синьозелените водорасли (афа, др.), са все зелена енергия или зелените суперхрани ги наричат, нали така? Уау, големи суперлативи прочетох за тези афа. Мисля, че в съчетание с Омега 3, ще се постигне осезаем положителен ефект в много направления. Пинки, какво мислиш за тях?

п.с. Опитах си рибеното масло - не е гадно, нямам база за сравнение (яд ме е, че не съм опитвала Ултра Омегата на NOW, която пих преди това), но очаквах много по-наситен рибешки вкус.

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 05:34 от desi_sunshine

# 290
  • София
desi_sunshine, лично на мен не ми е много гадно, но аз пък обичам много риба, все пак всеки си е различен.
Преди време пиех този: http://www.iherb.com/Natrol-Omega-3-Fish-Oil-Lemon-Flavor-1000-m … oftgels/2242?at=0
но стария му вариант без аромат на лимон и миришеше адски на риба, струва ми се доста качествен продукт.

# 291
desi_sunshine - крайно време е вече да не се правите на несведущи по въпроса за мазнините и рибеното масло. "Слушате" лекции и участвате в "семинарни" занятия вече 6 месеца. Това са близо два семестъра. Гарантирам ви, че хората с по-висока квалификация от вас в България не са повече от един файтон хора! Запомнете това, мислете и се дръжте на положение.

За вкуса на рибеното масло - по общо мнение той е отвратителен. За тебе може да е приемлив, но никой не те кара насила, а и вкусовите рецептори при децата са много по-изострени, отколкото при възрастните.

За различните водорасли - по-принцип съдържат доста полезни вещества, но с обсъдените досега добавки ние сме стигнали някъде до ~90 % от теоретично възможното. Не сме обсъждали т.н. астаксантини, но вие в края на краищата искате децата ви да са здрави и умни, а не да летят...

Аз поне така виждам нещата. И ако достигането на тези 90 % ви струват до 20-30 лв на месец, останалите 10% биха ви стрували десет пъти повече. И затова и аз не съм се задълбочавал много. Рибеното масло, зехтина, вит.Д и обсъжданата от Вас коластра са пре-предостатъчни за постигане на желаните резултати.

Получих е-майл, че поръчката ми е шипната (експедирана). Снощи седнах да смятам и стигнах до следните резултати:

1. При големи поръчки, вземайки предвид всички разходи, цената на придобиване на добавките клони към два лева за долар. Тоест, ако нещо се продава там за 5 доларя, на нас тук заедно с ДДС и транспорт ще ни излезе около 10 лв. Това е при големи поръчки.

2.Така получената цена за някои добавки се оказва до 4 пъти по-ниска от цената в България!

Примери: мелатонин, зелен чай, гинкго билоба и др. Да не говорим, че много неща тук ги няма.

Тези резултати ги получих от съпоставка само с една моя поръчка в Свансон. И то с редовните цени, без промоции. Ако се поровите систематично , ще намерите и още по-евтини неща.

Абе, търсете!

# 292
Деси, АФА са синьозелените водорасли, а зелената енергия е комбинация от люцерна, спирулина и водорасли.
Виждам че доста хора дават коластра, аз не съм давала досега, но съм привърженик специално на АФА и суперлативите които си прочела може да са приповдигнати, но според мен доста се доближават до истината. За мен въпросът опира само до това откъде да си я набавям по на сметка, но тук вече намерихме достатъчно подходящи сайтове.
И да, комбинацията Омега-3 и водорасли от личен опит е  newsm10

Пинки, ти поръчвайки от Свансон си се ориентирал вече към митницата   Sick , аз пък се надявам да мина метър с поръчката от витаминлайф  Mr. Green

# 293
Ура! След няколкодневно ходене по мъките (по банките) успях да се регистрирам окончателно в ПейПал! И да получа статут на Верифициран клиент! Сега само пари да има!

Голямо дете - знам, че ще се ходи на митницата, но цените са скандално ниски. Изкуших се...

# 294
Само чета за тези водорасли отвсякъде  Rolling Eyes Добре де някой пил ли е водораслете на Нау фуудс. Гледам, че са същите от същото езеро както на Аква сорс, но цената е в пъти по ниска.
За да не е спам- откакто пия омега 3 се чувствам доста уравновесена така да се каже  tooth

# 295
до нас има много добре заредена аптека, изпълняват и лични поръчки, ако нещо го няма в момента, но Ескимо Кидс още нямат  Confused

аз си взех Омега 3 на Фортекс (рибено масло от сьомга, без витамин А), най-сетне, че отдавна му се гласех...  Peace

# 296
Ето това нещо направо ми събра очите! #Crazy

http://cgi.ebay.com/3-x-Omega-3-6-9-EPA-DHA-Borage-Oil-Flax-Oil- … o%3DLVI%26ps%3D63

Пише, че съдържа:

Supplement Facts
serving size: 2 softgels 

Amount Per 2 Softgels:
EPA                  360mg 
DHA                  240mg 
Borage Oil        400mg 
Flax Oil             400mg 

Suggested Use:

Take two capsules with meals as dietary supplement or as directed by your physician. 

Expiration Time: After at least  2 years

Ако е вярно, това е страхотна комбинация.

Аз не харесвам комбинирани препарати, защото съдържат от много неща по нищо, но тук не е така.

Аз го купих - с доставката - 35.60 долара. За 900 капсули.

# 297
Да ви кажа, че за пратките от VitaminLife вече също се плаща ДДС, понеже пише, че идват от САЩ. На последното ми запитване, защо продуктите ми ще дойдат на 2 пратки, ми писаха, че са си сменили доставчика и той не разбрал, че при липсващи продукти се изчаква, за да ги изпратят всички заедно. Та да не би затова да идват вече от САЩ, а не от Германия, както бяхте писали преди???

А за АФА, ето и на какви мнения съм попадала:
Водораслите афа представляват много печеливш бизнес. Езерото в орегон е диво, преди милиони години вулканичната дейност е наситила състава на водата с всички химични елементи. До тук всичко е ок. Езерото е голямо и афата е диво растяща, при това няма измислен метод как други диво растящи видове да не се смесят с афата. Ако водоема е изкуствен може с точност да се следи посевната култура вътре.
Водораслите хелират всеки изкуствен минерал, няма проблеми да изтърсим чувал с изкуствени минерали. Комбинирайки въглероден двуокис и слънчева енергия, неорганините минерали стават органични, тоест усвояеми за бозайниците. Афата няма как да е 100 процена чиста култира, тя винаги се конкурира и смесва във водоема с токсични култури. Токсичността е малка но не е безобидна. Една капсула аквасорска афа от 400 милиграма за деня едва ли ще натръшка някой. Продуктите се вземат безразборно от болни хора, серизоно болни с надеждата, колкото повече толкова повече а това е проблем. Точно токсичността на афа я прави лековита в малки дози. Мозъчния токсин действа на хипофизата. По същия начин действат някой силно отровни горчиви билки. Полезни са ако се приемат на рядко и в много малки количества. Никъде вносителя не си позволява да напише това. Изкарват я панацея а по света тежките случаи на отравяне и забрани за продажба растат тревожно. Позволявам си да коментирам продукта АФА а не в частност всички продукти внасяни или препродавани от АНХИРА.
Тоест останалите им неща, пластмасовите бурканчета с някакво консервирано нещо вътре лично мен не ме вълнуват, защото мога да ги набавя живи от семена и кълнове, билки събрани от мен, пчелни продукти и тн. От години търся само живи алтернативи с органичен произход.  Нито есенциалните мастни киселини бих докоснал ( трайност години ) нито екстракта от краве мляко ( коластра) . Преди 10 години станаха известни с лансирането на АФА  в България като панацея, имаха голям успех и както всеки процес в природата вече залязват.

Аз също давах на децата досега Зелена енергия, но вече се замислям дали да не вземам чиста спирулина, а също четох, че хлорелата била дори по-полезна.

# 298
Ninia, аз пих това: NOW Green Phytofoods Powder, 10oz - х 1 с.л-а с връх (9г) 1 път дневно и мисля, че ми действаше тонизиращо.
Мда, Пинки, големи съблазни има по сайтовете, нали? Simple Smile

# 299
Голямо дете ти към коя АФА си се ориентирала в нета?
И още нещо.....мисля ,че ти беше казала за регистрацията в Пей пал -трябва да се преравнят нещата към твоята банка ,защото инъче излизало 2лв еврото.Къде точно се прави това?

Общи условия

Активация на акаунт