Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 576
  • 776
  •   1
Отговори
# 300
Пинки, поздравления за ПейПал ! Изкушаваш ни, а?

jumil , мерси за инфото, пак ще трябва да се търси прясна информация явно!

feyaa , за ПейПал от тук трябва да си смениш калкулирането на валутата да е по курс на твоята банка, но доколкото знам някои карти не позволяват тази опция. Аз вече почти не ползвам ПейПал, освен ако няма възможност да палтя направо с Визата. Отворих си една само за пазар в нета и активирах услуга инфо онлайн, така че виждам във всеки момент какво става по картата.

-> My Account
-> Profile
-> Financial Information
-> Recurring Payments
-> Edit Funding Options
-> Conversion Options
-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
-> Submit

За АФА още не съм се спряла на конкретен продукт, оглеждам и ще пиша какво ще взема. jumil малко ме сепна с това ново за мен инфо.

# 301
Пинки, поздравления за ПейПал ! Изкушаваш ни, а?

jumil , мерси за инфото, пак ще трябва да се търси прясна информация явно!

feyaa , за ПейПал от тук трябва да си смениш калкулирането на валутата да е по курс на твоята банка, но доколкото знам някои карти не позволяват тази опция. Аз вече почти не ползвам ПейПал, освен ако няма възможност да палтя направо с Визата. Отворих си една само за пазар в нета и активирах услуга инфо онлайн, така че виждам във всеки момент какво става по картата.

-> My Account
-> Profile
-> Financial Information
-> Recurring Payments
-> Edit Funding Options
-> Conversion Options
-> Bill me in the currency listed on the seller's invoice.
-> Submit

За АФА още не съм се спряла на конкретен продукт, оглеждам и ще пиша какво ще взема. jumil малко ме сепна с това ново за мен инфо.

справих се  HugЗа АФАта ако откриеш нещо свиркай  Laughing

# 302
Направих една поръчка към Свансон за 173.50 долара, с транспорта - 215.29 долара. Ха сега да видим за колко време ще дойде и още колко ще ме одрусат...

Ето тук едно официално издание на Митниците с указания за получаване на колетни пратки. От тази година е:

http://mitnici.eu/?action=n&id=6365

Май е добре да си го разпечатате.

На митницата ще те порежат много яко. И ДДС и Мито ще платиш и върху транспорта и върху продуктите. Нека да сметнем
215.29 x 1.42 = 305.3
ДДС - 61.016 лева
Мито - 12% от 366.31 - 43.96 лева
Декларация - 8 лева
Превод в Банката - 4 лева

Общо ще платиш 117 лева.

Митото е върху стойността на цялата пратка но с ДДС, така че общата сума на 20% ДДС + 12% мито не е равно на 32%, а е повече.
Говоря от опит понеже скоро ходих до митницата. Пратката ми беш с подобна на твоята стойности не знаех за измененията от 2010 , бях я и пуснал преди това и симислих, че като е до 150 евро няма да плата една стотинка. Обаче държавата направо дере кожи. Дано не загубиш повече от 2-3 часа на митницата.

# 303
Бихте ли написали конкретната цифра, която са въвели като минимум от 2010 година - когато едната страна е физическо лице, т.е. в случая получателя - ние! Praynig

# 304
Toshe - вярвам ти, щом имаш опит, въпреки ,че това противоречи на указанията, които дава самата митница.

Според тях митото е: "Вносът с нетърговски характер се облага с мито с единна адвалорна ставка в размер на 2.5 % при условие , че действителната стойност на стоките, предмет на вносното мита, не превишава 700 EUR за всяка пратка."

Останалото е резултат от грешка в сметките, допусната от мене...

# 305
Toshe - вярвам ти, щом имаш опит, въпреки ,че това противоречи на указанията, които дава самата митница.

Според тях митото е: "Вносът с нетърговски характер се облага с мито с единна адвалорна ставка в размер на 2.5 % при условие , че действителната стойност на стоките, предмет на вносното мита, не превишава 700 EUR за всяка пратка."

Останалото е резултат от грешка в сметките, допусната от мене...

Моя ордер също беше от Свансон с почти същата стойност като твоя. Това е положението, там може да им размахваш всякакви закони, за да си ги вземеш ще платиш точно колкото написах и това е по новия и по стария закон. Кофтито е че се плаща и ДДС и Мито върху транспорта. Всичко след 30 лева подлежи на ДДС, всичко след 150 евро подлежи на мито за съответния продукт. А те пратката я отварят гледат какво е пишат бройки. Моят съвет е да се поръчва от някакви европейски сайтове каквото може. Тоя закон за 2.5% , никога не го бях прочитал, имам чуството, че никой не знае за него и е нещо старо. Всичко след 150 евро му се плаща като за разни парфюми алкохол и други се плащат мита и за по малки сотйности

# 306
Значи новите неща на митницата тази година са 2: облагат с ДДС над 30 лв и също облагат и транспорта. За митото няма промяна. Сравнявам с моята поръчка от мин.година. Стойността, но без шипинга, бе под минимума от 150 Евро.

# 307
Пинки ,а какво ще кажеш за тази омега : Blush
http://www.flp.bg/bg/P_Arctic-Sea-Omega-3_bg.htm

# 308
Пинки, какво ще кажеш за това, че го дават като вариант да се реже капсулата и да се нанася върху тънка част на кожата? То вярно е логично, щом като при ГЛК, примерно, е вариант, като при нея някои източници го дават дори като по-добре усвояемо по този начин, ама аз да те питам все пак как е при рибеното масло, че конкретно за него не съм срещала такава инструкция /препоръка.

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 04:25 от desi_sunshine

# 309

Не съм много по сметките, но този продукт не е ли скъп? С Омега-3 на Фортекс за около 15-16 лв. можем да си набавим необходимото количество омега-3, за около 15 лв. да си купим литър зехтин и пак излиза по-евтино  newsm78 .

# 310
Toshe - тази информация е от "Електронен вестник Митници" от 26.01.2010 г! Вярно, че митничарите едва ли го четат, ама...

За останалото, страхувам се, че си прав. Утехата ми е, че поръчаното от Свансон пак излиза 2-2.5 пъти по-евтино от закупеното у нас.

desi_sunshine - признавам, че най-тежките въпроси идват от тебе. Но, слава Богу, чувствам се подготвен.

За да прониква дадена субстанция през кожата, тя трябва да отговаря на две условия:

1. Да е мастно разтворима

2.Да има молекулно тегло до 500 к.е.

Рибеното масло и маслото от пореч отговарят само на първото условие. За да се заобиколи второто маслата трябва или да бъдат хидролизирани ( = един глицерин + три мастни киселини) или да се използват т.н. транспортни средства - гликоли и парабени. Тях няма откъде да ги намериш, но ги има в изобилие във всеки купешки готов крем (мазен!).

Затова: Вземаш един готов мазен крем и прочиташ какво има в него.

Прибавяш в него до 20 % рибено масло или масло от пореч.(от капсули)

Прибавяш една капсула (400 М.Е.) вит.Е, като антиоксидант.

Разбъркващ хубаво, затваряш и слагаш в хладилника.

E, voilà! Кремът е готов.

(Носиш продукцията на пазара и скъсваш с немотията...)

И една забележка - парабените имат естрогенен характер. Не прекалявай с мазането.

(течно масло от пореч - тук:

http://www.everythingbeauty.info/detail.php?page=15761. Мисля, че не става за деца!)

Vanq 66 - както често казвам, на рибеното масло най-важното качество е количеството му. Това, което предлагаш на вниманието ни е безумно скъпо. Може и да е златно, но каква полза...

За тези пари аз си напазарувах от Е-бей 900 г капсулирано рибено масло (с транспорта и ДДС-то)  Виж постинга на предната странца.

С две думи: Няма смисъл. А ако не ти се занимава с кредитни карти - Фортекс от аптеката. Близо 4 пъти по евтино...

Последна редакция: чт, 11 фев 2010, 11:10 от PinkPanther

# 311
  • София
Пак в он-лайн магазините могат да се намерят Paraben free  кремове  Peace

# 312
Цитат:

In an in vivo study, the effect of butylparaben was determined to be approximately 100,000 times weaker than that of estradiol

Накратко: Бутилпарабенът е около 100 000 пъти по-слаб от естрадиола.

# 313
Уф, скапах се от четене ... има стотици хиляди видове рибни масла и продукти с Омега 3 ... и не мога да си избера, а искам да давам на чаавето ...

Това, което ми направи впечатление е, че
Цитат
на рибеното масло най-важното качество е количеството му
Демек, не е важна марката, а дозировката ...  newsm78 малко безсмислено ми се вижда (ма аз съм лаик по темата ...  Blush ) ...

Някой да препоръча от кои продукти е доволен? Simple Smile Четох за тези на Ескимо, Фортекс, Адифарм, Nowfoods, Витал +, Актавит  ...

Ама ногу съм нахална ...  Blush Но обещавам да черпя ...  Mr. Green

# 314
  • Варна
За детенце на годинка Ескимо Кидс е най-добри вариант, ако искаш да си го купиш от аптеката. Ако поръчваш в нет-а има и други сиропчета Peace.
Другите имена, които си изброила предлагат Омега, но на капсули, които както и да ги погледнеш няма да успееш да си накараш детето да ги глътне. Моето гълта, но е на 5  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт