Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 516
  • 776
  •   1
Отговори
# 420
Тъй ... Ескимото малката не пие ... тука банер някакъв са пуснали - на "Звездички" - капсули риб. масло с ДХА и Омега -3 ...хубу, ама НИКЪДЕ не пише от колко годинки могат да се дават (демек - за моя фърфалак чинят ли) и отделно ... смятате ли, че си заслужава да давам толкова повече? С десет лева са по-скъпи от Ескимото ... Не, че е много, ама ...

# 421
Здравейте! Посъветвайте ме, моля, за 3-годишно дете, след пневмония, какво да давам за засилване на имунитета?
Подходящо ли е рибеното масло? Кое от всички на пазара и как се дава?

# 422
С десет лева са по-скъпи от Ескимото ... Не, че е много, ама ...

И са скъпи и не струват. Знам че като изчезна Ескимото в аптеката ми ги предложиха и не ги харесах. Беше им доста ниско съдържанието на Омега-3.

Подходящо ли е рибеното масло? Кое от всички на пазара и как се дава?

Детските продукти на нашия пазар хич не са много. Единият е Ескимо-кидс в аптеките, другият е в магазините ДМ-пак течно рибено масло. Много от нас си поръчват по интернет от чужди сайтове.
Например:  http://www.vitaminlife.com/product-exec/PNAME/OMEGA__3__LEMON/product_id/48285
или това: http://www.healthspan.co.uk/fish-oils/omega-3-liquid-super-stren … 196675-c3176.aspx

# 423
Голямо дете , ескимо кидс подходящо ли е за закрепване на имунната система? Гледам, че и за възрастта има значение съдържанието на омега-киселините? (Това разбрах след много бързия преглед на темата.)
Затова моля да ме посъветвате   bouquet

# 424
Аз съм супердоволна. От септември пием рибено масло и аз и малкия и нямам намерение да го спирам. Той също изкара пневмония преди 2 години и има поленова алергия (много благодаря на лекарите за всичко което му натресоха  Twisted Evil). Тази зима на лекар не е стъпил  Peace и не ща и да стъпва   Praynig . Изкара 2 хреми за по 2 дни и толкова, иначе винаги завършваха с кашлица и Вентолин.

# 425
С десет лева са по-скъпи от Ескимото ... Не, че е много, ама ...

И са скъпи и не струват. Знам че като изчезна Ескимото в аптеката ми ги предложиха и не ги харесах. Беше им доста ниско съдържанието на Омега-3.

Thinking Значи продължавам да упорствам и убеждавам девойката, че трябва да си хапва от Ескимо ... баси, аман от боклуци на тоя пазар, братче. Sad

Много ти благодаря!!!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 426
Смеси го с 3-4 лъжички кисело мляко или с малко пюре (нещо което яде) и така опитай. Дано стане.

# 427
  • Тука, под липите стари...
Вчера водих сина си на лекар, защото вдигна не много висока температура. Лекарката ме попита давам ли нещо имуностимулиращо и аз и казах, че давам рибено масло (добре, че не казах в каква доза), Цигапан и клеева тинктура. Тя държеше изрично да ме предупреди, че приемът на рибено масло периодично трябва да се прекъсва, т.е. да се правят почивки, най-добре през месец. Много се учудих, но не казах нищо, знам, че и без това е безсмислено да споря. Но мнението и наистина ме озадачи... Thinking

# 428
samuel, и аз съм срещала подобно инфо - че не е нужно да се приемат нон-стоп омега 3, дори твърдения, че е необходимо да се спрат, за да не се получи пренасищане. Само, че аз вярвам на Пинки, който твърди, че дори и да не консумираме мазнини с омега 6 (слънчогледово олио, сусамово олио и др. мазнини, карантии), все пак ядем месо и яйца, т.е. няма как в баланса между омега 6 и омега 3 да надделеят вторите! Naughty

Вей, в палмовото масло също има средноверижни триглицериди. Крайно време е да взема най-сетне от това палмово масло да го пробвам, понеже отдавна съм любопитна, но понеже първо взех зехтин тенекия и още имам...
Пинки, вие още палмово олио ли си ползвате при готвене (при по-високи Т)? Имам предвид, не си пренасочил жена си към някой друг вариант?

Мастните киселини в стената на мозъчните клетки се подменят за около две години.
Пинки, това по-точно означава, че? Зная, че нямаш предвид да са необходими цели 2 години за достигане на баланса 1:4, т.е. чак след 2 години да се види ефекта от приема на рибено масло и намаляне приема на омега 6! Очевидно друго имаш предвид, но не мога да направя връзка. Blush

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 07:22 от desi_sunshine

# 429

Рибеното масло от DM чисто ли е т.е само омега 3 ли е?

да, само Омега 3 е и аз реших него да давам на големия, а Ескимо Кидс на малкия  Peace

Аз съм супердоволна. От септември пием рибено масло и аз и малкия и нямам намерение да го спирам. Той също изкара пневмония преди 2 години и има поленова алергия (много благодаря на лекарите за всичко което му натресоха  Twisted Evil). Тази зима на лекар не е стъпил  Peace и не ща и да стъпва   Praynig . Изкара 2 хреми за по 2 дни и толкова, иначе винаги завършваха с кашлица и Вентолин.

това е страхотно, надявам се и при нас да има същия ефект  Peace

приемът на рибено масло периодично трябва да се прекъсва

аз съм възприела написаното от Пинки за по-достоверно и не мисля да им го спирам  Peace

# 430
  • Тука, под липите стари...
Рибеното масло на ДМ съдържа и слънчогледово масло според описанието на етикета. Следователно би трябвало да съдържа и Омега-6, нали така?

# 431
пише: Das Gesunde Plus масло за пиене Омега 3, а после действително пише, че включва и слънчогледово олио  newsm78

# 432
  • Пловдив
И на мен са ми казвали, че е добре да се прави почивка от рибеното масло, но тогава пиех масло от черен дроб на акула, т.е. съдържащо и вит.А. Предполагам за избягване на евентуално предозиране на вит.А.

# 433
И на мен са ми казвали, че е добре да се прави почивка от рибеното масло, но тогава пиех масло от черен дроб на акула, т.е. съдържащо и вит.А. Предполагам за избягване на евентуално предозиране на вит.А.

И аз подозирам, че може би това е имала в предвид лекарката на samuel .

# 434
Ееее, те пък толкова ли са неосведомени - да не би всички рибени масла да са с вит. А. Само объркват така хората и ги лишават от толкова големите ползи на този продукт! Макар, че все пак по-добре с почивки, отколкото съвсем да не се пие. Laughing  Аз от доста време вече "почивам" от рибено масло, но се каня тия дни да поръчам вече някое най-сетне.

Бобка, да те питам - ако поръчките са направени много близко една след друга и ги получиш и двете в пощата/митницата, като отделни ли ги таксуват все пак, знаеш ли, случвало ли ти се е?

Последна редакция: чт, 25 фев 2010, 13:55 от desi_sunshine

Общи условия

Активация на акаунт