Наситени, ненаситени, Ω-3, Ω-6 и най-вече рибено масло - II тема

• 80 513
  • 776
  •   1
Отговори
# 450
 Sad ми то и рафинираното май ще излезе скъпо.Просто потърсих защото Пинки беше намерил литър за 15$,а тук все пак са 3,8 литра.Не знам каква е разликата в шипинга  newsm78

# 451
Ето ви кокосово масло, софиянци! На същата цена като в и-херб, не 32 унции, а пълни 500 мл. Simple Smile Директно от шоу-рума на сайта, естествено, е без заплащане на доставка. Е, ако в и-херб, се вземе още нещо до достигане на минимума кг, който е за 4-те $ доставка, тогава, чужбинската поръчка в крайна сметка ще е малко по-евтина, но пък не си струва големия риск да го получим на митница и да платим вече не малко пари отгоре, тъй като сумата надвишава минимума за доставки извън ЕС.

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 08:19 от desi_sunshine

# 452
  • София
Desi, мерси за предложението, no pak mi se струва по-скъпо от айхерб.Виж например: http://www.iherb.com/Garden-of-Life-Living-Foods-Coconut-Oil-Ext … -946ml/11662?at=0
това с доставка е 30-32лв за почти 1кг
ето още http://www.iherb.com/Nutiva-Coconut-Oil-Organic-Extra-Virgin-29- … z-823-g/4716?at=0
А това : http://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B2%D0 … 1%D0%B8%D0%BE.647
е 26.55 без доставката за 500мл

Последна редакция: нд, 28 фев 2010, 10:06 от Bobka

# 453
Ами, хубаво е, че има по-добри варианти. Аз всъщност не съм ги гледала в и-херб, само на предложеното тук по-назад, мисля Пинки го постна, предложих същия вариант, на който попаднах случайно като си преглеждах мейла.
Аз, междудругото, имам още кокосово масло и мисля да го пробвам най-сетне за пържени картофи, че откога се глася. Просто имах намерения да го ползвам само за козметики, но мисля и да хапна малко. Simple Smile Аз съм го пробвала всъщност с ориз, има аромат по време на готвенето, после не се усеща сякаш. Ще докладвам. Peace

# 454
Искам да се върна пак към темата за нуждата при малките деца от омега-6. От оная, немската таблица можем да направим няколко извода:

Ако при възрастните се стремим към едно отношение на омега-6 към омега-3 от порадъка на 4, то при малките деца (съгласно таблицата) съотношенията са други:

-от 0 до   4 месеца - отношение = 8:1 Кърмачката да пие 4 г рибено масло.

-от 4 до 12 месеца - отношение = 7:1. Кърмачката да пие 4 г рибено масло. След отбиване - хуманизираните млека го осигуряват.

-от1 до 4 години - отношение 6:1.

-след 4 години - 4:1.

Разбира се, тези съотношения са ориентировъчни, просто да знаете за какво говорим.

# 455
Може ли някой да ме светне как една Омега-3 може да се достави на прах в хуманизирано мляко  newsm78 То и млякото е течно, а става на прах, но все пак то е белтък. Там някак си са по-ясни нещата. Но течно масло да стане на прах  newsm78 Не съм срещала Омега-3 на таблетки.

# 456
  • София
Откраднах от друга тема линкове, които засягат , истинската причина за кариеса и как да го лекуваме...в тази връзка е засегната и темата ни за Ω-3, Ω-6 мазнините, така че мисля ще ви е интересно  Simple Smile
http://video.google.com/videoplay?docid=-6732288606352338419&hl=en#
Как да излекуваме кариеса - http://video.google.com/videoplay?docid=7540355561930587803&hl=en#
Как да излекуваме кариеса - http://video.google.com/videoplay?docid=2677498361551032529&hl=en#
Как да излекуваме кариеса - http://video.google.com/videoplay?docid=4975734503011868183&hl=en#

Ето малко синтезирана диетата възпряпястваща/лекуваща кариесите:
Some Daily Diet Guidelines
1/4-1/2+ teaspoon high vitamin or fermented cod liver oil 3x daily with meals* together with
1/8-1/4+ teaspoon of high vitamin butter oil 3x daily with meals, or 1-2 tablespoons of yellow butter per meal.
2 cups daily of bone soup, made from slow cooking the bones & organs of fish, chicken, beef and so on.
1-4 tablespoons of grassfed bone marrow.
Eat several meals weekly, raw, rare cooked, marinated or cooked in stews, grass-fed beef, lamb, chicken or wild fish.**
Eat substantial quantities of vegetables, such as carrots, zucchini, broccoli, celery, string beans.

Последна редакция: вт, 02 мар 2010, 19:52 от Bobka

# 457
Привет! Аз още не смятах да споделям, докато не го получа наистина, но се зачудих нещо. Та значи поръчах си рибено масло най-сетне. Това. Чудя се защо имам 2 имейла от Пощенска банка (за кредитната ми карта). Едното съобщение е за сумата по поръчката - 13.60 Паунда (11.60 + 2 Паунда доставка). Второто е по същото време, дата и час със секунди разлика, и е на стойност 1 $. Някой, който е работил с ПейПал, да знае дали има някакви такси? Аз ще се обадя по тел. да питам, за да зная за друг път, пък и не зная дали ще получа инфо с точната сума, която дължа по картата в бг лева, за да погася задължението. От скоро имам услугата за инго по имел, но явно тези имейли не са достатъчни като инфо и ще трябва да звъня. То иначе, ако е само да питам за този и долар - ами, няма смисъл, защото самото телефонно обаждане до София ще ми излезе по-скъпо. Whistling В имейлите, които ми пращат не е даден получателят на сумата (и в двата случая). Добре, че ПейПал ми пращат имейл с името му. Междувременно исках да питам и вас, ако някой има идея.
.....
На другия ден. Simple Smile Да си отговоря сама - обадих се в банката и ми казаха, че това е такса, която си взима ПейПал, но после я връща. Не зная кога точно.

Последна редакция: ср, 03 мар 2010, 22:29 от desi_sunshine

# 458
Bobka - питай бе, момиче, да ти кажа: откакто пия рибено масло (3 години) аз нов кариес или абсцес в устата нямам. А много от хората на моята възраст са с протези.

Освен рибеното масло, въздействие има и вит.Д.

А за ензимите да не говорим...

desi_sunshine  - потърси указанията за регистрация в ПейПал от преди месец и половина.
Там беше описано подробно.

# 459
  • София
Здравейте! Изчела съм с голям интерес и двете теми ,ама явно не съм запомнила всичко  Embarassed. Днес купих на малката Ескимо-кидс и чак след това се замислих - аз още я кърмя и пия по 2 гр. рибено масло дневно, да и давам ли Ескимото или няма нужда  засега newsm78? Със сигурност е споменавано,но не ми се ровят и двете теми, ако някой се смили да ми припомни...

# 460
  • София
Bobka - питай бе, момиче, да ти кажа: откакто пия рибено масло (3 години) аз нов кариес или абсцес в устата нямам. А много от хората на моята възраст са с протези.

Освен рибеното масло, въздействие има и вит.Д.

А за ензимите да не говорим...

desi_sunshine  - потърси указанията за регистрация в ПейПал от преди месец и половина.

На мен ми минава мисълта дали да не включваме от време на време и олио от черния дроб на треска , нищо,че съдържа витамин А , ще внимаваме да не предозираме  Thinking

# 461
desi_sunshine  - потърси указанията за регистрация в ПейПал от преди месец и половина.
Благодаря ти, Пинки. Помня, че имаше такъв линк, но не съм на моя комп в момента, където ми е съхранен, а и това, което ме  интересуваше, както съм писала, ми го обясниха вече. За повече подробности друг път.

Здравейте! Изчела съм с голям интерес и двете теми ,ама явно не съм запомнила всичко  Embarassed. Днес купих на малката Ескимо-кидс и чак след това се замислих - аз още я кърмя и пия по 2 гр. рибено масло дневно, да и давам ли Ескимото или няма нужда  засега newsm78? Със сигурност е споменавано,но не ми се ровят и двете теми, ако някой се смили да ми припомни...
Аз също все още кърмя. Инструкциите/грамажите на Пинки са (ако това те интересува) 4г рибено масло за кърмачки, като детето няма нужда да пие, ако и докато го кърмиш интензивно. Това е така, защото при кърмене натоварването на организма се равнява като при жена, понасяща сериозно физическо натоварване, т.е. увеличени нужди от вещества и елементи, нищо че не го чувстваме пряко върху мускулите си, както при физическа преумора. Не го чувстваме, но в последствие не е изключено да ни се случи и това - аз съм живият пример! Имам сериозни проблеми със крайниците, слабост в ръцете най-вече, тъй като с тях вдигам разни неща. Най-лошо е положението с лявата ръка - не мога да държа празна малка тенджерка, по-голяма порцеланова чаша пълна с течност, дори купичката на детето със закуската. Sad  Понякога ме е страх да не си изтърва детето, защото често се налага да я вдигам - тъкмо се научат да вървят по-дълго, че да не се измарят и ги хване инатливия период и пак се налага да ги носиш, защото не искат да вървят в правилната посока. ooooh! Преди 2-3 месеца получих много остра болка в лявата ръка, не можех да я движа чак до другия ден на обяд някъде (само в посока надолу, но бавно и внимателно, т.е. реално стана неизползваема), имаше и малко подуване малко под китката. Ходих на лекар, каза ми, че е от неправилно движение (наистина не може да се каже, че се случи конкретно след претоварване от вдигане на тежко) и че са ми преуморени крайниците, често се случвало при по-слабички майки. Нали ЛЛ ми лекарка хич я няма, пък е заради кърменето не ставам за лекарства и така си я карам. Всъщност не съм сигурна при какъв специалист трябва да отида, ако ми липсват определени вещества (елементи) при кой мога да се консултирам, защото лекарите не са много на "ти" с добавките като цяло.

На мен ми минава мисълта дали да не включваме от време на време и олио от черния дроб на треска , нищо,че съдържа витамин А , ще внимаваме да не предозираме  Thinking
Пинки ще ти отговори, че в никакъв случай няма лошо рибено масло от черен дроб, т.е. с витамин А, но трябва да внимаваш с общото количество от витамина, който поемаш (ако пиеш витамини и т.н.). Те нали тези масла са и по-скъпи - точно заради добавения витамин А. По принцип който си набавя вит. А от другаде, за предпочитане е рибено масло без него. Ако те интересува  дневното количество вит.А - не го зная наизуст с точност, имам го записано, но трябва да го изровя, само че като седна на моя комп довечера, че на тоя тук го нямам файла. В темата Пинки го е давал няколко пъти, потърси го. Ако не го намериш, ще ти го пратя на ЛС. Hug

# 462
мога да помогна с приема на вит А 5000 U.A.
а на мен нещо ми се губи къде се е обсъждало за вит.D? newsm78 Защо ни е възрастните трябва да го пием?Моята свекърва приема огромни количества калций с вит. Д3 за по доброто усвояване на калция.Благодарна ще съм на посока за инфото Hug

# 463
  • Тука, под липите стари...
Има отделна тема за вит.Д (също на Пинк Пантер), която в последно врема малко замря, но инфото там ще ти е много полезно.

# 464
feyaa за вит.Д http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=431279.0;all
Но да си призная на мен хич не ми понесе 3 капки вигантол дневно. Започнах да получавам бодежи в ляво и в дясно на гърдите. Много се изплаших да не е сърцето, ходих и на кардиолог, правиха ми изследвания и слава на Бога всичко си беше наред. Около 3 седмици си правих експерименти с Вит. Д като ту го пиех, ту го спирах, за да мога категорично да заключа, че бодежите се появяваха само когато го пиех!  Stop

Общи условия

Активация на акаунт