Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 427
  • 554
  •   1
Отговори
# 180
избираме да сме майки, но не и какви да са децата ни, дори когато ги раждаме; всяка жена иска да е майка на здраво биологично дете, но това не винаги е възможно; понякога ставаме майки на увредени деца, а други стават майки на осиновени деца; много хора наричат тези деца различни, но ключът е в това, че все пак те са също Деца, имат нужда от любов, чаровни са и мили, имат своите таланти и възможности и майките им ги обичат с цялото си сърце, така както се обича силно и безрезервно здраво биологично дете.

избора ни да бъдем майки на дете - такова, каквото Бог е избрал за нас . Другото са само приказки.
Hug  bouquetБраво Галя***Това беше всичко което трябва да се каже! newsm10

# 181
  • Sofia
Не ме прочетохте или не ме разбрахте? /Спестете ми отговора си/
Този подфорум не е гето за осиновители. Този подфорум е тематичен и в него се разискват теми, касаещи осиновяването от всички потребители.
Съвсем ясно е, че докато определяте аудиторията (и се самоопределяте) тук като "наказана", а  подфорума като "зандан", няма да разберете защо мястото на темата ви е тук.
Твърдението, че сте я пуснали в "Дом и Семейство" за да бъде прочетена от "Проблемно забременяване" ме разесели.
Радвам се, че сте доволни от получените отговори.
Не виждам нищо обидно в "бдителен", виждам обидно в "гето" и не мисля, че има нужда от повече обяснения по въпроса.

# 182
  • София
Прочетох темата... сигурно съм много ограничена, но файда от нея не видях. Не мисля, че е работа на който и да е да кара някого от проблемното да се замисли за осиновяване, било чрез теми или чрез разговори. Всеки човек има право да изживее живота си така, както сам избере.  Бъркането в рани няма да помогне никому.

ПП Роксан, ужасена съм от кръсницата ти. И понеже никой не ти е отговорил, защо ние не отиваме в домовете да гледаме тези деца, ще ти отговоря аз - защото ние вярваме, че домове не трябва да има! Но докато това е угодно на определени хора с цел финансово облагодетелстване, домове ще има.

# 183
  • SA
Галя***  Hug
За мен сьщо тов бе най-смисленото нещо, казано в темата.
 newsm10

# 184
  • София
roxanne25 ,
по повод мислите ти за гените и това, което смяташ че ще придобие детето ти от двата ви рода, които харесваш, се включвам да ти дам само един личен пример.
Моя милост е осиновено дете.Макар да е нескромно е истина и ще го кажа, бях отличничка и най-умното дете в у-ще, после в езиковата гимназия, след това завърших СУ с медал, бях солистка на Детски радиохор, тренирах гимнастика и бях добра, ходех и завърших Алианс, изучих 3 езика. Макар осиновена аз не разочаровах рподителите си нито веднъж, което майка ми много често казва, по повод моите деца.Идваме и до тях, рождени деца с добро потекло от страна на баща им и от моя /преди 3 години разбрах, че съм от сой и родителите ми са знаели това/. По твоята логика трябваше да бъдат прекрасни, амбициозни и да не ме разочароват изобщо. Но ето, че голямата ми дъщеря от малка не и се удава ученето, не само че я мързи, няма така пъргав мозък, както ми се иска.Никога не е била най-добра в нищо, за спорт също не я бива, едва изкласи гимназия, записа колеж и сега са живи мъки, но ако не е да попрепише или нещо от сорта не стават нещата. Кажи ми къде е отговора на загадката, едно осиновено дете винаги било първо във всичко и станало причина за много гордост от страна на родителите и едно биологично дете с добри гени на добри родове, но все едно е чуждо, няма наследени чертите на характера и възможностите на тези родове.
Въпреки това аз обожавам децата си, подкрепям голямата си дъщеря непрекъснато, дори да се проваля, което често прави, аз винаги съм до нея и се гордея с нея, защото я обичам, защото ми е дете, защото не съм я създала за да гони разни рекорди и да ми дава повод да се удрям в гърдите и да викам "аз създадох това гениално момиче". Не, исках деца, създадох ги и им давам цялата любов и грижа на които съм способна.
Гените не са обуславящи, дано един ден не се разочароваш ако от прекрасните ви гени създадете негениално а обикновено дете.От сърце ти желая да познаеш майчинството и да обичаш детето си такова, каквото е.

# 185
  • на път
marypopins  Hug - ти и Miraeta редовно ми поставяте буца в гърлото. Гордея се с вас!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 186
За последния влак или радостен изход. Така се казва темата.

Последен влак за какво? В много случаи за връзката ни. Когато се натрупат доста проблеми свързани с връзката ни често се прибрягва до радикалното им лечение - дете. Когато детето пък не иска да се появява лесно ( репродуктивни проблеми) се очертава период (понякога доста дълъг), в който проблемите се задълбочават и хората в двойката/семейството се уединяват в болката си и като резултат и комуникацията страда много, понякога направо се губи.

Беше споменато желанието за даряване на половинката с биологично дете. Аз го имах същото. Неистово силно. Смятах, че се боря за връзката си. ( Аз съм проблематичния). Смятах, че ако не се получи връзката ми ще замине.

Разбирам го, познавам го това чувство. И то не идва само от половинките, не. Според мен идва от нас. Най - ве4е от нас.

Изпитвах ужас от донорска сперма. Всъщност преживях доста трансформации докато стигна до Боби - осиновения ни син.

На мен ми отне около 5 години. Но научих нещо по пътя. За да осиновиш се иска една специфична достигната зрялост. Всеки от нас има нужда от различно време за да я достигне. Някои никога не успяват. Тогава има и доста разочарования.

Абсолютно съм против да се гледа на осиновяването като на вид лечение, помощ или средство решаващо проблеми. Проблеми на връзката ни, на нас самите, на семейството ни, на средата ни  и на предците ни.

Не става. Не работи. Към осиновяването трябва да се посяга с доста изчистени проблеми. Защото те (осиновените деца) обострят всички наши, а пък и към тях се наслагват специфичните проблеми на осиновеното дете.

Пътя към осиновяването е личен. Не можеш да агитираш някой да осинови. Но ако са ти близки и видят промените в теб даже и не е необходимо да убеждаваш.

Най - голямата си трансформация преживявам сега с един 4 годишен разбойник, който ме учи да гледам света като на просто и хубаво място. За което съм му много благодарен. Отдавна съм се отказал да го водя някъде. По скоро той води мен Simple Smile

Нали знаете, че за всяко нещо си има причина. Ако сме мъдри и търпеливи може би ще научим защо...

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 11:51 от Магьосника от Оз

# 187
  • В градината...
Магьосника от Оз, чудесно си го казал. Винаги съм се възхищавала на точността на мъжката логика и на простотата и мъдростта на прозренията. Уви, идват понякога късно...

# 188
  • София
Магьосник, точно, ясно, добре написано, присъединявам се към всяка дума

# 189
Пътя към осиновяването е личен. Не можеш да агитираш някой да осинови. Но ако са ти близки и видят промените в теб даже и не е необходимо да убеждаваш.

Нали знаете, че за всяко нещо си има причина. Ако сме мъдри и търпеливи може би ще научим защо...

Дано авторката да го прочете .... и да го разбере   ooooh!

Доколкото за причините - темата ми даде повод за един среднощен разговор, който проведохме с жена ми в кухнята - по принуда будни .... ще се сетите защо. Рзговора беше продължение на един друг разговор, който водихме някъде към 4-тата година от борбата за първото ни дете. Разликата между двата разговора беше че тогава нямахме и най-малка представа за 'процедурата по отглеждане' така да се каже.
В резюме - бихме осиновили дете само ако то е без родители т.е. няма друг изход и никаква алтернатива. Причината .... трудно бих ви я обяснил но мога да дам един пример.

Ако сведем цялата ситуация по изоставянето и осиновявянето до 2 семейства - едното от които щрака с пръсти, прави деца и ги дава 'на държавата', а другото работи и гледа децата на онези дето са ги 'дали на държавата' - щото им пречат да правят още деца ..... мисля че е достатъчно като обяснение  Peace

# 190
  • София
В резюме - бихме осиновили дете само ако то е без родители т.е. няма друг изход и никаква алтернатива.
Всички деца, вписани за осиновяване нямат абсолютно никакъв друг изход и никаква алтернатива.

А колкото до това
Ако сведем цялата ситуация по изоставянето и осиновявянето до 2 семейства - едното от които щрака с пръсти, прави деца и ги дава 'на държавата', а другото работи и гледа децата на онези дето са ги 'дали на държавата' - щото им пречат да правят още деца ..... мисля че е достатъчно като обяснение  Peace
Децата не носят отговорност за действията на родителите си. По този начин няма да попречиш на никой да прави повече деца, а децата ще си живеят в домовете. Моля те, разграничавай действията на родителите и децата  Praynig

# 191
Децата не носят отговорност за действията на родителите си. По този начин няма да попречиш на никой да прави повече деца, а децата ще си живеят в домовете. Моля те, разграничавай действията на родителите и децата  Praynig

Ако имаше санкции за изоставяне на деца ..... дали а ?!

А в поста си осъждам само и единствено действията на родителите ... чети внимателно  Peace

# 192
Оз  newsm10, много точно.

А иначе по темата, не съм най-подходящата да взимам отношение, защото при мен нито е последен влак, нито радостен изход, тъй като нямах проблемите, които темата визира. Мога да кажа, обаче, следното : Ако случайно изберете този начин да станете родители, не го правете, за да хванете последния влак или за да се получи радостен изход на вашия проблем. Трудността или невъзможността да имате биологично дете може да ви наведе на мисълта за осиновяване, но ако имате предразсъдъци, ако го приемате като утешителна награда за усилията ви - недейте. Това ще донесе разочарование както за вас, така и за децата ви.
Мисля, че това е основната причина за "неуспешните" осиновявания.

Мисля, че въпроса не е колко дълго са чакали хората преди да се решат на тази стъпка, а мотивите им. И очакванията им. Това е много по-важно.

И изобщо, защо само липсата на биологично дете може да наведе някого на мисълта за осиновяване? Мисля, че нещо изначално бъркаме. Осиновяването трябва просто да е начин, по който се става родител, поне докато има изоставени деца в България, а това май ще е още дълго, дълго време.
НЕМО, децата подлежащи на осиновяване нямат друг изход. Считай, че родителите им са мъртви. А и тук говорим за децата, които никой не ги е питал дали искат да се раждат или не и от какви родители!!! Никакви санкции няма да помогнат НЕМО, ще ги оставят до кофите с боклук и ще ги раждат в къщи. Санкциите не са панацея за всеки проблем!

# 193
Авторката пита защо и не мисля, че агитира никого... не знам защо така скочиха някои ...

Пита защо жената, което значи, че не знае, не и е ясно и затова пита. Грам агресия и агитация не съм усетила. Напротив, получила се е добра тема и един човек да се е замислил по нея, пак е ОК... Един човек да е прочел постовете на Магьосника, Галя, Роксан  и т.н - да се е замислил над собствените си страхове и така да си е помогнал лично и само на него - не е малко хич...

А това за бъркането в рани, души и тем подобни  .... ами това са подфоруми за взаимопомощ. Тук ако не се пита, не се обсъжда и не се рови по темата  - къде ... ако не искаш да се натъжаваш - отиваш в клюкарника и си четеш там... То и без друго тематичните разговори са кът ... ами и като се появи нещо подобно се почва "От тази тема няма полза", "Защо се бърка в душите на хората ..." и т.н ... ами има си подфоруми за "днеска се оригна", "вчера не щеше да ходи на детска ", има си обща тема ... какъв е проблема не мога да разбера, та няколко пъти се натякна колко е безмислена темата и каква агитаторка е авторката ...

# 194
ще ги оставят до кофите с боклук

Точно така !! А осиновителите - просто ще ги намират ....  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт