Осиновяването - последен влак или радостен изход

• 62 706
  • 554
  •   1
Отговори
# 210
  • Вън от пространство и време
П.С. Братовчед ми се опитва да осинови, за негово нещастие се намерил късно с жена си, имат възрастово ограничение за ин витро, за осиновяване още по...Е, това също е един от проблемите. Какво правим в тази ситуация - оставяме ги бездетни.

В България възрастово ограничение за осиновяване няма. И чакането е относително - в зависимост от претенциите (пол, етнос, възраст) които са посочени в молбата.

# 211
  • в сърцето на един мъж...
Може и да няма, но не са получили нито едно предложение - и двамата са на по 42 години. Не мисля, че са кой знае колко възрастни...
П.С. наясно съм, че се прави, за да се предпазят децата. Все пак може някой възрастен да се изкуши да си осинови гледач...

# 212
Гея  Laughing аз докато се науча, че едно е това, което ти разказват потърпевшите, съвсем друго фактическото състояние на нещата ... бая време мина...
Пример - казват ми - нямаме никакви претенции - вече две години чакаме, после се оказва, че имат 354 претенции, но за тях са толкова естествени, че ги приемат като нормално нещо и не го броят за изискване

... аз не разбрах какво имаш предвид и ако задълбая ще решиш "че скачам", а не е така

мисля, че не познаваш процедурата  Peace, не си длъжна и няма откъде да я познаваш, не се заяждам, моля ти се... нали разбираш. Няма как да "харесаш" дете...
Пред кандидат осиновителите стои дилемата "по-малко претенции - по-бързо осиновяване срещу повече претенции по-бавно осиновяване". Когато чакаш и 4 месеца ти се струват много време - личен опит  Laughing
Но обективно погледнато 2 години не е дълъг срок за осиновяване... сравнително с другите държави си е направо мигновено...

# 213

П.С. Братовчед ми се опитва да осинови, за негово нещастие се намерил късно с жена си, имат възрастово ограничение за ин витро, за осиновяване още по...Е, това също е един от проблемите. Какво правим в тази ситуация - оставяме ги бездетни.

България е една от малкото страни в Европа без твърди възрастови ограничения за осиновяване. Няма такова нещо като право на дете. Което, естествено, не прави личната трагедия на братовчед ти по-малка.   newsm78
Поддьржам Фуси, просто не е вярно, че системата у нас е тромава. Други тромави неща има, които се знаят, но не са по темата.

# 214
  • на път
Може и да няма, но не са получили нито едно предложение - и двамата са на по 42 години. Не мисля, че са кой знае колко възрастни...
П.С. наясно съм, че се прави, за да се предпазят децата. Все пак може някой възрастен да се изкуши да си осинови гледач...

newsm78 Спам - къде има такова ограичение? Аз и двата пъти осинових на възраст по-голяма от тази ...

# 215
Ами мога само да се радвам за теб Hug
При тях не се получава. Поради тази причина сега работят на вън, за да изкарат пари за нов опит ин витро... И междувременно чакат, да не би да ги одобрят...

# 216
Така и така натам отиде разговора, я да питам  Embarassed
Вярно ли е че в немско има възрастово ограничение ... за кандидатстване. Мата е писала за тома, ама не ми се търси сега...

ПС
Гея това което искам да ти кажа, че твоите близки чакат вероятно не защото са на 42 години, а защото предполагам имат много претенции към детето, което ще осиновят. Пример - ако искат бебе до 2 години с деклариран български произход има вероятност  много да чакат. Но с тези исквания ще чака много, ако ще да са на по 25

# 217
  • Вън от пространство и време
Аз бях точно на 42, а мъж ми доста на повече, когато осиновихме второто си дете - момиченце на 1 г и 3 м. Изискванията ни бяха за пол, възраст до 3 години и да не е с нелечимо тежки увреждания. Чакахме около година. За първото дете, когато пак не бяхме "първа младост"  ни се обадиха на втория месец. Тогава нямахме претенции за пол.

# 218
Е, не съм им гледала формуляра, но не смятам, че са с кой знае какви изисквания.
Има, да, но не съм търсила къде е написано. Ако ти трябва инфо - ще ровя.

# 219
  • София
Аз пък бях на 38 когато осинових и когато родих. Искам само да кажа, че на 38 години осиновяването е доста по-лесно и щадящо здравето на жената от една бременност, добавена към коктейлите от хормони, изливани при всеки инвитро цикъл... От осиновяването се оправих, но от бременността... май ще си нося последствията до критическата  Wink

# 220
нееееее в никакъв случай не рови, моля ти се!!!!! Само това ти е на главата ... Питах просто ако знаеш на прима виста ... от чисто любопитство питам ...

Фоксче, май  е много различно... има си момичета, дето ин витрото им минава сравнително леко. На мен м.... ми се такова на 32 години ... две години след това си теглих последствията ... просто съм кекла... и явно не съм за тая работа...

# 221
Няма проблем, ако ти трябва, ще потърся.

# 222
законово регламентирана граница няма, фуси.
но ако си навършил 40 просто не те одобряват. това е поради препоръките, давани на югендамта. а те се третират като закон, но не са. освен при изключителни случаи. всикчко това обаче се отнася само до националното осиновяване. международното е друга бира.

# 223
много благодаря и извинявай, мисля, че го пишеш за 8 път  Embarassed, но съм забравила ...

# 224
аз мислех, че е закон, но след събиране на информация се оказа, че е препоръка само. ама както казах, тук препоръката е закон Wink
препоръка е и да имаш някакво образование по психология за да осиновиш национално.
препоръка е и да не правиш за момента опити за асистирана репродукция. всички тези препоръки и спазването им водят неминуемо до отказ за одобрение и вписване в листата на чакащите. хората гледат да не хабят парите на данъкоплатците за исгубени каузи. цедката е голяма.
иначе международното осиновяване е въпрос на пари. на ужасно много пари. като имаш претенции за каквото и да било, плащаш си.
за да бъдеш одобрен като кандидат осиновител трябва да си готов да осиновиш всяко дете.
ако в процеса на обучение след вписването се установи, че не си готов на това, а си заблуждавал себе си и тях, губиш по точки и въобще не се занимават с теб.

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 13:21 от matakosmata

Общи условия

Активация на акаунт