Проблем с косата

• 3 397
  • 19
  •   1
Отговори
Наистина за мен е проблем коста на вече почти 12 годишната ми дъщеря.Омазнява се на 2-3 дни и незная дали е от възрастта-може би вече навлиза в пубертета,или има друга причина. Не ми се иска да я мие често,защото и без това косата и е доста тънка и редка.Изпробвахме различни шампоани,но ако не я измие на третия ден изглежда ужасно.Моля за мнение и съвети.

# 1
Съдейки по себе си оправия за съжаление няма  Sad

# 2
Според мен влиза в пубертета и хормоните започват да играят ролята си и те да са причината за омазняването. А може би просто започва да придобива "мазен тип кожа" и така да бъде и занапред.
Какво лошо обаче има да си я мие на 2-3 дни?
Моята също ми се омазняваше като тийн, миех се през ден и винаги сушах със сешоар напук на всички, дето ми казваха, че ще ми изгори и без това тънката коса. Е да ама как ще изляза на училище след половин час и да съм с мокра коса?!? (мои си причини да се мия късно)
Сега косата ми е много по-добре -пак се мия през ден, но вече не ми е тънка и чупеща се. Така че от личен опит не виждам проблем да се мие щерка ти често. По-скоро ако стои с мазна коса, от полепналата мръсотия и прах ще се запушва косъма и кожата по скалпа и не може да диша и започва освен сърбежа и да окапва. Това по-добре ли е? И би ли била ти горда майка, ако детето ти ходи с мазна коса? Другото пък, че на тази възраст в училище те гледат под лупа да ти търсят кусурите, за да ти се подиграват - помисли и затова дали заради едното миене искаш да се случи нещо такова. Peace
Поста ми е директен, но с прителски тон .. да не го изтълкуваш като заяждане - просто споделям мислите си и опита си Simple Smile Успех!

# 3
Мисля,че това си е от типа коса.И моята се омазнява на 2 дена ooooh!

# 4
Просто си мисля,че след като коста и е тип ''бебешка''(аз така се шегувам с тънката и коса), си мисля,че още повече ще изтънява при често миене.

# 5
При мен не се получи - а напротив - заздравя ми  Peace

# 6
  • Пловдив
Спомням си, че когато "влезнах" в пубертета и моята коса започна да се омазнява доста често. Тогава бях прочела някъде да я мия с крем за бръснене.  Grinning И наистина помагаше. Ползвах на баща ми Каро-то  Laughing и косата ми доколкото си спомням ставаше твърда и суха и не се омазняваше по една седмица.
Сега ми се омазнява за 3-4 дни и я мия два пъти в седмицата, но не мисля, че крема за бръснене е помогнал, а просто не съм вече в пубертета.  Peace
Моето мнение е, че това ще се оправи с времето.

# 7
  • Sofia
Мойта девойка беше така 3 месеца преди да и дойде цикъла, и от тогава ползва само хед енд шолдърс, няма промяна пак я мие на 2 дни

# 8
Наистина за мен е проблем коста на вече почти 12 годишната ми дъщеря.Омазнява се на 2-3 дни и незная дали е от възрастта-може би вече навлиза в пубертета,или има друга причина. Не ми се иска да я мие често,защото и без това косата и е доста тънка и редка.Изпробвахме различни шампоани,но ако не я измие на третия ден изглежда ужасно.Моля за мнение и съвети.

очевдино е от хормоните
на 12 децата са вече в средата на пубертета и трябва цикъл да има всеки момент, ако вече няма

на косата не и пречи да се мие често, даже напротив-заздравява се корена, ако е мазна
нека си я мие с мек шампоан, колкото често има нужда, дори да е всеки ден. Една приятелка с тънка коса, като замина в чужбина и разбра, че там си я мият всеки ден, и тя започна и каза, че косата и с еоправила и сгъстила от по-честото миене. Каза, че скалпът се задушавал от мазнината и косата не виреела добре преди.

примерно шампоан па-па /кря-кря е идеален, а него няма и парабени и е по-добър от по-скъпите вносни шампоани за деца, поне според моя опит. Само той не дразни чувствителния ми скалп.

# 9
Щом косата се е измърсила,съвсем ясно показва,че и е време за миене. PeaceАко държиш косата мръсна,запушваш порите на главата с мръсотия и косъма не може да диша.Опасноста да изтънее и капе е по-вероятна в този случей,а не ако не я миеш Flutter
Правилно са казали и другите,че проблема е най-вероятно,че детето влиза в пубертета,но не пречи да направиш консултация с нужния специалист PeaceМийте косата,толкова често,колкото тя показва,че трябва...

# 10
  • Русе
Пробвай да я миеш с катранен шампоан Алгопикс, продава се по аптеките малко гадно мирише, но след няколко пъти като се използва има добър ефект при мене косата ми почна да се омазнява след раждане използвах го и имам ефект от първия път, косата ми се омазни на третия ден.Пробвайте да Ви помогне.

# 11
Виж и в Красива Мама, там ще намериш доста теми за коси, шампоани и т.н.
С мойта хубавица се третираме вече като големите - маски, спреьове, кристали...Проблемите и са други (не като вашите), така че съвети не мога да дам  Confused

# 12
  • Sofia
Мисля,че това си е от типа коса.И моята се омазнява на 2 дена ooooh!
Дааа така си е. Peace

# 13
  • Варна
И аз си мия косата през ден. Нищо и няма - нито е отъняла, нито се е накъсала. Има шампоани за ежедневна употреба, които са достатъчно щадящи. Ако е до тип коса, оправия няма, по-добре да я мие често, отколкото да ходи с мръсна коса.

# 14
Къната намалява омазняването на косата, а и я подсилва.
Не знам дали бих къносала 12 годишно дете, въпреки че понеже я продават и в цветове, близки до естествения, би могло и това да е решение, ако друго не помага.
Повтарям, би могло да се помисли и за това. Не го препоръчвам горещо, нито съм го прилагала за друго освен за собствените си бели коси.

Общи условия

Активация на акаунт