ВЪПРОСИ към хомеопати - 5

• 77 769
  • 797
  •   1
Отговори
# 690
На 15.03.2010 дадох на детето конституционално лекарство. Днес обаче намазах две пъпки с ментолов спирт. Сгреших ли?

# 691
  • София - Варна - Бургас
На 15.03.2010 дадох на детето конституционално лекарство. Днес обаче намазах две пъпки с ментолов спирт. Сгреших ли?

Не, не си насаждай чувство за вина, нищо не е станало!

# 692
  • Варна
Имам следния въпрос към Александър/ Архангел: дадоха ми Tuberculinum 30СН , да се взема 4 пъти по 2 гр на ден, за 20 дни...Сега чета ,че нормално, за оплакванията които имам ( кожни лишеи, ринит и др) се изписва по 10 гранули ежемесечно , а аз пия по 8 гранули всеки ден (разреждането е идентично)?! Какъв може да е търсения ефект, не е ли предозиране, нормално ли е такова лечение?
Не,че нямам доверие в хомеопата, който ги изписа, но чета противоречиви мнения и за пръв път се подлагам на такова лечение?

Последна редакция: чт, 08 апр 2010, 23:09 от *Elesta*

# 693
Здравейте,

Силно се надявам да ми помогнете! Опитах се да изчета всички теми, но нямам физическата възможност. Проблемът са тези ужасни ваксини! Имаме дъщеря на годинка и един месец и досега я опазих от тях. Тук ваксините не са задължителни и това е цяло щастие. Досега успявах да убедя мъжа ми, че те само вредят, но той чел в интернет колко са опасни болестите и започна да настоява за ваксини. Поне за полиомиелит, тетанус и дифтерит. Освен това при всеки преглед, педиатърат пита кога ще ги правите. Засега удържам фронта, като измислям разни несъществуващи проблеми, като „зачервено дупе”. Но не знам до кога ще мога.

Търсех информация в български и френски сайтове как с хомеопатия да се минимизират негативните ефекти от ваксините и намерих два подхода. Единят е с туя, silicea, ..... Другият е изотерапията, за него има повече информация във френските сайтове. Дава се хомеопатично лекарство изработено въз основа на конкретна ваксина  (например за Pentavac има Pentavac 9CH). Попадна ми информация и за някяквя isotherapie sequentielle на Dr. Jean Elmiger. Но аз не съм хомеопат и нищо не разбрах. Имате ли наблюдения за лечението по тези подходи ? Има ли начин да се изведат от организма на  детето ми металите и другите гадости от ваксините?

Много ви благодаря!   bouquet

# 694
  • София - Варна - Бургас
Имам следния въпрос към Александър/ Архангел: дадоха ми Tuberculinum 30СН , да се взема 4 пъти по 2 гр на ден, за 20 дни...Сега чета ,че нормално, за оплакванията които имам ( кожни лишеи, ринит и др) се изписва по 10 гранули ежемесечно , а аз пия по 8 гранули всеки ден (разреждането е идентично)?! Какъв може да е търсения ефект, не е ли предозиране, нормално ли е такова лечение?
Не,че нямам доверие в хомеопата, който ги изписа, но чета противоречиви мнения и за пръв път се подлагам на такова лечение?

Туберкулин не се изписва в тази ниска потенция, а в 1М.

Не се повтаря по-често от веднъж на 6 месеца!

Количеството гранули няма никакво значение, достатъчна е само една.

# 695

Да ти кажа в същото положение съм. Има доктор хомеопат във Здравния форум. Аз съм му задала идентичен въпрос.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488407.0

Архангел ни хвърли в трета глуха с неговото предположение там Laughing.

# 696

Да ти кажа в същото положение съм. Има доктор хомеопат във Здравния форум. Аз съм му задала идентичен въпрос.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=488407.0

Архангел ни хвърли в трета глуха с неговото предположение там Laughing.

Отговорът ми там не е предположение, а фактическото състояние на нещата. Simple Smile Ще ми е интересно да видя какво ще отговори докторът.

Елеста, броя гранули е без значение. Има значение само потенцията и честотата на приема. Например дали пиеш 1 гранула всеки ден или 100 гранули всеки ден е абсолютно едно и също, ако потенцията е еднаква. Предозриране може да има само при ненужен прием-т.е твърде често приемане на лекарството. Според мен 8 гранули дневно е крайно малко вероятно да е класическо хомеопатично лечение и най-вероятно си попаднала на боаронец. В такъв случай те съветвам да го смениш с класически хомеопат.

# 697
yana_fr

Искрено и от все сърце те съветвам да удържиш докрай фронта за ваксините. Лично аз съм си патила от ваксина, и въпреки че съм хомеопат и се лекувам само с хомеопатия, вредите, които ми нанесе ваксината не се махнаха никога. Покажи на мъжа си материали за вредата от ваксините за да не си съставя мнения от сайтовете на фармацевтичните копмании, които имат полза да продават ваксини, за това колко страшни били болестите, а от хора които нямат изгода ти да ваксинираш и са обективни. Примери за такива материали:

http://www.youtube.com/watch?v=cEN5KGwNGeo&feature=related

http://video.google.com/videoplay?docid=1103396999649583027&hl=en#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 90106663412840646

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#

http://video.google.com/videoplay?docid=-6696666502913965744#doc … 31447125053615129

# 698
Цитат
предписвани на принципа: проба - грешка, проба...грешка
Toзи принцип важи и в официалната медицина,наречена "наука". Joy
1+1 в медицината понякога е равно на 3...не знаехте ли? Joy

# 699
  • Пловдив
Имам питане - дали Ефизол може да се приема с хомеопатичните лекарства?Пречи ли?

# 700
  • Пловдив

Ние го пием на 1 и 15 то число на мес. по 10гран.

# 701
  • София - Варна - Бургас
И какъв е ефекта, освен че правите ненужен оборот на аптеката, вместо да купите необходими неща за детенцето Ви?

Последна редакция: пт, 09 апр 2010, 08:36 от Aleksander

# 702
  • град-държава

При класически хомеопат, първото хо интервю трае не по-малко от 2 (Два) часа.  Peace[/color]

И ако първичното интервю трае час и 40 мин,то непременно  си имаме работа с хомеопат,който не е класически?  newsm78

Blush

# 703
  • Варна
И как да го разбирам аз сега този отговор? Ако мога да перефразирам въпроса си: Потенцията е 30 CH...Месечно ми се събират по 160 гранулки, не е ли много? При все че според класическите източници се пият по 10 гр веднъж месечно? Хл е Tuberculinum.

Ние го пием на 1 и 15 то число на мес. по 10гран.

Именно....

# 704
  • Пловдив
И какъв е ефекта, освен че правите ненужен оборот на аптеката, вместо да купите необходими неща за детенцето Ви?
Това към кой еу насочено?

Общи условия

Активация на акаунт