Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 594
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
Искам да ви питам мажите ли главичките на бебетата с нещо след баня, Боби засега няма крустички, но знам ли  newsm78

# 421
  • Сливен
   dudeslavka  и аз съм така   #Crazy  много неприятно,гледам да избягвам газирани напитки!!!

Хайде честито на всички!!!!Живи и здрави  и майки и дечица..дано "орисниците " ви орисат прекрасно бъдеще!!!

Дано и нас скоро ни прихване че почвам да губя търпение   Embarassed  !!!!

# 422
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Татит туй за теб  ritnik .Начален тласък към родилното.Ама гледай да не падаш  Grinning .

Мерсиии  Mr. Green! Ама още съм тук! А бях убедена, че ще родя по-рано!  Rolling Eyes

Честитки и на Литъл Мис! Само щастие и радост на цялото семейство!  Hug

# 423
Здравейте, момичета.

Аз малко се забавих като вестителка този път, та са ме изпреварили с новината за Литъл Мисс.
Все пак пускам смс-а й:

"В 9.50 се роди Борислав - 3000гр/49см. Добре сме, той е много сладък, а аз се възстановявам от операция, защото имаше малко усложнения."

Да й е жив и здрав малкият юнак, да расте силно, добро, умно и щастливо дете! А на мама бързо възстановяване и всичко лошо да остане зад гърба й.

Аз днес не съм хич добре... Бях на консултация с кардиолог и анестезиолог. Уж всичко ок, докато не ми измериха кръвното - 150/90  Shocked
Паднах! Откъде го извадих това кръвно, така и не ми стана ясно... По принцип го задържам до 120,130 горна граница... Та сега съм на Допегит 2х1.
Егати... съвсем накрая съм и се почнаха проблемите..Отделно, че си имам и други неприятности, несвързани с бебка, та... ми е едно...никакво.

Чакам Валкирия да се похвали днес, дано всичко да е минало по вода.  Praynig
Прегръдки!

# 424
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН ,КАТИНЧЕ!НЕКА ВСИЧКИ ТВОИ ЖЕЛАНИЯ БЪДАТ МОИ ПОЖЕЛАНИЯ!
ЧЕСТИТО НА ЛИТЪЛ МИС!ДА Й Е ЖИВ И ЗДРАВ СИНА И МНОГО ЩАСТЛИВ В ЖИВОТА!

Аз днес установих една много основателна причина бебка да поизчака-съседите под нас правят ремонт.Ужас!Вдигат отвратителен шум и изобщо не спазват часовете, през които уж трябва да е тихо.Добре че повечето им дейности поне за момента не са свързани с шум ,защото одеве тъкмо се бях наканила да подремна малко и имах чуството ,че събарят блока.Но сега пък от час е тихо.Жалко че сънят ми отиде на кино.Горещо се моля да приключат преди да съм родила иначе  #2gunfireЕ оплаках ви се...То като няма с какво да се похваля поне да си излея яда.

# 425
  • Сливен
   renxy  нашите три години правят ремонт...и то само събота и неделя сутрин !!! #Cussing out
  имаме и дискотека на горния етаж... smile3515  дано да не се налага да се виждаме по повод шум и събудено бебче че... fight 

# 426
Здравейте PeaceМинавам на отчет,че да не ме заподозрете:)Все още сме си 2 в 1 Laughing
Честит рожден ден Кати.   bouquet
На новите майчета:ЧЕСТИТО  bouquet

# 427
Честит син Борислав на .:Little Miss:.!

Arven, ако кърмиш колкото мен, бая ще има да почакаш Laughing...вземи наточи малко мляко след раждането, че има много и разпусни Peace
Ние се каним (сметки без кръчмар де Whistling) да ходим на концерта на AC/DC и за да нема "празно"-след концерта-на пиано бар Mr. Green

renxy и в нашия блок е същата картинка...ама и аз чинно звъння на 166/112 всеки ден. Щом те не се съобразяват-има кой да им напомня и да ги глобява..

# 428
Честит син на Литъл Мис! Да расте здрав, умен и силен!

Катинче, честит рожден ден, малко ти избърза подаръка  Laughing, ама съм сигурна, че му се наслаждаваш както трябва! Много щастие, здраве и любов в семейството!

Момичета, искам да ви информирам, че от днес стартира нов Подфорум за консултации с Ла Лече Лига за кърмене и захранване на бебето. Там можете да задавате всякакви въпроси по отношение на кърменето и захранването, на които ще отговарят ЛЛЛ консултанти и помощници за кърмене.

Същевременно във всички отчетни също има разпределени индивидуални помощници, към които можете да се обръщате при нужда. В нашата отчетна на въпросите ви ще отговаряме MTV и аз, като се надяваме да ви предоставим възможно най-пълна информация, за да вземете най-доброто решение за себе си и вашите бебета. Моля, обръщайте се с конкретни въпроси като пишете MTV или Мяу, за да можем да ги намираме по-лесно.

Разбира се, в нашата тема има и много други опитни кърмачки, които дават адекватни съвети. Надяваме се и те да продължат да се включват, със сигурност така на всички въпроси и проблеми ще се намери своевременен отговор.

Надяваме се да сме ви от помощ!
  Hug

# 429
МОМИЧЕТА ВЧЕРА ДЖИВОТИНЧЕ  Е РОДИЛА ПРЕКРАСНИЯ РОСТИСЛАВ С МЕРКИ 3.100кг. и 50 см. ЕТО И ТЕМИЧКАТА ЗА НЕЯ http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=462767.0
ДА Е ЖИВ И ЗДРАВ ДЪЛГООЧАКВАНИЯ ВИ СИН И ДА ВИ НОСИ МНОГО РАДОСТ И ЩАСТИЕ    bouquet
ЧЕСТИТИ РОЖБИ НА ТАРТАЛЕТА, АЗ СЪМ, КУИН, Mischievous, HOLY И LITTLE MISS ДА СА ВИ ЖИВИ И ЗДРАВИ, ДА РАСТАТ УМНИ, УСМИХНАТИ И МНОГО ВЕСЕЛИ ДЕЦА   :bouquet: НА МАМИТЕ БЪРЗО ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ   bouquet
ЧЕСТИТИ РОЖДЕН ДЕН НА Katinche   bouquet ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, БЕЗМЕРНО ОБИЧАНА И УВАЖАВАНА ЖЕНА И МАЙКА И НЕКА МАЛКИТЕ ТИ СЛЪНЦА ТЕ РАДВАТ ДЪЛГИ ДЪЛГИ ГОДИНИ  Hug
За лохиите - и моите не са много обилни, най- много изтичат като кърмя. Аз също изкарвам с 1 или 2 превръзки, но от нормалните.
Синя котка аз давам Инфакол и Саб Симплекс, но съм много по- доволна от Инфакола. Можеш да си го купиш от всяка аптека. Една приятелка ми сподели, че е много доволна от капките за колики Колийф.
Копнежче така си е - времето лети ли лети, затова трябва да се радвам на всеки един момент, защото бързо отлитат. А това кръвно- да не си се ядосала нещо или да имаш тревоги и затова да си го вдигнала а ? Дано бързичко го свалиш.
Tanchelina аз също снимам, въпреки че е много по- малко и ме е срам от това, но нямаме кабел за фотоапарата и нищо не мога да сваля  ooooh! При първа възможност ще кача снимки на Андрюшката  Crazy
Мяу  благодаря, с удоволствие ще се възползваме от помоща ви  Hug
Какво ли става с Валкирия ?

# 430
Честит син и на ДЖИВОТИНЧЕ!

# 431
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО НА LITTLE MISS И ДЖИВОТИНЧЕ!!! ДА ПАПКАТ, СПИНКАТ И СЛУШКАТ БОРИСЛАВ И РОСТИСЛАВ!!! МАМИТЕ ДА СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ БЪРЗО!!!    bouquet

# 432
Честити бебенца на Литъл Мис и Дживотинче! Да са здравички и късметлии!
Катинче, честит рожден ден! Много здраве, щастие и любов!
За нокътчетата - днес за първи път ги изрязах. Тя много се драскаше, а ръкавичките за нула време ги измъква и сваля. Въобще не е плакала.
За къпането досега сме пропуснали две вечери, защото много късно се събуди. Иначе Стефи много се кефи, като я къпем. Добре, че пъпчето й падна още в болницата, че ме беше страх как ще го пазим.
На мен лохиите ми спяха преди седмица, иначе като изключим първия ден на мен също не ми бяха обилни. Горе-долу като при цикъл, но в последните дни.
Копнежче, дано лекарствата бързо да подействат.

# 433
Честити момченца на Литъл Мис и Дживотинче! Да са здрави, кротки и много щастливи!  bouquet

Честит рожден ден на Катинче! Много радост, здраве, късмет и любов!  newsm59

# 434
  • София
Катинче, честит рожден ден! Бъди винаги обичана майка и съпруга!  newsm51

От днес и ние с мома Веселинка сме си у дома. Благодаря ви за поздравленията!  Hug
Веселинка успя да изненада всички ни с размерите си. Само три дни преди появата си ехографа във Вита я измери около 3200 и ми бе назначен доплер за 11-ти, поради съмнения за недохранване или увиване на пъпна връв. Имах си скромно разкритие, беше ми паднала тапата преди 2-3 дни, контракции от време на време доста не регулярни и си мислехме, че ще доживеем до заветната дата 19-ти, когато ми бе определено секциото. Но на 10-ти вечерта ме мъчиха кански киселини и непосредствено след вечерята се наложи да се отчитам в тоалетната. По-късно пих сок и пак стигнах до тоалетната. Успях да легна в полунощ. В 1:30 усетих, че се подмокрям и то доста. Събудих любимия да бяга за мопа, защото докато стана плиснаха едни водопади от мен и наводних стаята. Обадих се на лекарката си и тя ми каза да бягам за болницата. Още час се помотах из нас - докато се натуткам, а и нищо не бях приготвяла за родилното (нали имаше време  Embarassed ). За 15 мин ме подготвиха за операционната, докато ми слагаха упойката ми изтекоха банките с Рингер. 35 мин след началото изплака изненадващо голямата Веселинка. Беба се беше свряла в малкия таз, доста понагъната. Нямало е никакъв шанс да се измерят реалните и размери с какъвто и да е ехограф. Специално като ходих при Томова я питах за размерите и тя дълго и щателно ме гледа и увери, че бебето си отговаря на седмиците, само крачетата му били по-дълги... Явно и на 3 и 4 измерните ехографи не може да се има доверие при седалищните бебета...
След това ме свалиха в стаята, но ми обясниха,ч е този ден няма да ме раздвижват и няма шанс да си гушна бебето така бързо колкото исках. Все пак овчия ми  характер не дочака сутринта, за да се раздвижа и в ранни зори 2:00ч на другия ден започнах сама да се поизправям сама. В 3ч успях да се изкъпя, а до 6 сутринта дори си гушках мадамата. Имам чувството, че този път доста по-бързо се раздвижих - болеше си и все още ме боли, но някакси по-леко го преодолях.
Започнах да слагам беба на гърда от първия момент, в който я взех. Първите 24 часа тя бе отказвала да помирише АМ и вода. На втория ден едва ли е успяла нещо да вкара в коремчето си, защото на третия ден в ранни зори я сложиха в кувьоз на венозно хранене - беше свалила близо 600гр от теглото си. След това започнах да кърмя и да цедя, но теглото и продължи да спада макар и с малки темпове та се наложи след заплахи от неонатолога, че няма да ни изпише докато беба не вземе да качва се наложи да дохранвам с АМ. На 14-ти трябваше да ни изпишат заедно със Сънрайз, но не успяха да сложат 2 от ваксините на беба, заради обострена жълтеница. Вечерта я сложиха на фото лампа и днес като я ваксинираха успешно се прибрахме в нас.
Не мога да пропусна да ви кажа колко съм очарована от баткото ни. Не съм си и мислела, че може да е толкова любвеобилен. Не пропуска да гушка и целува беба при всеки удобен случай. Толкова е гальовен, а като я чуе да плачка хуква да я успокоява.

Не съм свалила снимки, но утре ще се постарая да го направя и да ви покажа нашата бузанка. Heart Eyes
Успях да се запозная със Сънрайз и нейния сладур Вито и с Олемале с бонбона и Божидар.  Hug Утре предполагам, че и Олемале ще се прибере с младежа. Отивам да кърмя бузанка.

Честито на всички новообебили се мами и леко очакване на все още негушналите своите съкровища. Hug

Общи условия

Активация на акаунт