Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 595
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
  • Стара Загора
Добре дошла на мързеланката Дария - да е здраво и спокойно бебче.
Тарталета, голяма мома си родила – бързо възстановяване ти желая. Hug

Честити дъщерички и на Аз съм,  Куин , Mischievous и Holy!

# 406
Катинчееееее, Честит Рожден Ден!

# 407
  • София
Здравейте и от мен!

Първо да искам да честитя на новите мамчета от вчера! Дано не пропускам някой!  Praynig

Изабела на Виолетова
Сияна на Елиа_с
Яна на Пиари
Ребека на Зузито85
Ясмин на Нили
Дария на Тарталета
Габриела на Куин
Евелин на Аз съм
Белослава на Мисчивиъс
Ема на Холи
и
Момченцето на Ваис30!!!

Да са ви живи и здрави и да ви радват много!

Сънрайз, сайта на Вито е страхотен! Представям си колко ще му е интеребно да го види като порасне, а и след години да го показва на своите деца, а защо не и внуци!

Копнежче, ще съм много люта свекърва...от сега го усещам!  Heart Eyes Mr. Green
За подложката с "подпирачките"  Mr. Green от Джъмбо мога да кажа, че съм много доволна. Трябва да пратя мъжО да купи още един комплект, че да имам за смяна при прането. То не, че сега Филип се е размърдал много, но пък аз съм спокойна. Само педиатърката ме предупреди да не ги слагам плътно до бебето, че запарват.

Момичета, как са ви лохиите? Моите са много оскъдни.Потичат основно като кърмя, което е нормално, но иначе мога да карам с две ежедневни превръзки. Знам, че всичко е много индивидуално, но все пак, моля да споделите.

Миете ли косичката всяка вечер? Ние го правим през вечер. Снощи ни падна пъпчето и ни беше страх да го изкъпем, за да не го намокрим и само си михме дупето и крачетата.

Ох, имаше и други неща дето и се въртяха в главата за питане, но сега не се сещам нищо. Дано като се присетя имам време за писане.  Whistling

Хубав и бебеносен ден от мен!  Hug

# 408

Честит рожден ден на КАТИНЧЕ!
Да е жива и здрава,и всички покрай нея.Само радост да и носят!

# 409
  • София - Дианабад
ЧЕСТИТО НА МАМИТЕ, СДОБИЛИ СЕ С РОЖБИЧКИ ВЧЕРА!!! ДА ИМ НОСЯТ РАДОСТ, ДА БЪДАТ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ВСИЧКИ!!!    bouquet

КАТИНЧЕ, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! ПОЖЕЛАВАМ ТИ ЗДРАВЕ И ЩАСТИЕ С МЪЖА ТИ И СЛАДКИТЕ ДЕЧИЦА!!!   bouquet Heart Eyes Hug

Евка, какво направи с изследванията? Стискам палци!  Praynig

Успех на всички, на които предстои среща с бебоците!!!  Hug

# 410
  • Тракийка в Софийското равно поле....
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН КАТИНЧЕ! Само радости исбъднати мечти!

Евка, какво направи с изследванията? Стискам палци!  Praynig
И аз я мисля! Дано всичко е наред  Praynig

ПП
Адашчеее
, я ме подритни, дано потръгне!  Mr. Green

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 12:40 от Tatitt

# 411
Татит стига си честитила ,ами отивай да раждаш  Wink

# 412
Честито на всички нови мами! Да са ви здрави и свежи слънчицата, да слушкат и да ви радват много. Бързо възстановяване ви желая. Прекрасни имена сте избрали всички - много ви се радвам.
Вчера наистина бе велик ден. Освен многото девойки и първия ни декемврийски януарец е навършил месец. Честита месечинка на Натаниел на Смърфиетка!

Катинче, Честит Рожден ден! Да си все така лъчезарна и дано успееш да намериш хармония в любовта си към двете мъничета.

Обичанка, много се радваме за Иванчо! Сигурна съм, че скоро и Диманка ще е вкъщи при вас. С нетърпение ще очакваме и първите ви снимчици заедно. Голямо изпитание е всичко това за теб, но скоро ще му се види края и се надявам никакви повече предизвикателства да нямате.

Редче, нашата педиатърка каза заради голямата ни коса, да я мием през ден - даже два. После да слагаме шапка или дори да си сушим косата. Но ние сме с много голяма коса - тя даже му стръчи покрай ушите и на врата като за постригване, но на кой му дава сърце да я реже Simple Smile

За коликите ние даваме Инфакол преди хранене. Може би около 5 пъти на ден - не преди абсолютно всяко хранене, но вечер давам. Нещо се усъмних, че много го успива малкия и може би затова малко почнах да разреждам дозите и да давам по-нарядко. Иначе при кризи даваме и хомеопатичните таблетки на Хайландс.

Иначе ние сме добре. Дани доста спинка и е сравнително спокоен и кротък. Много се тормозя с кърменето. Продължава не винаги да иска да засуче. Благодаря на всички за съветите, но не е нито едно от описаните от вас причини. Прави го май когато се изнерви много, но се успокояваме и се борим пак. Същото нещо прави и с бибата от време на време. Педиатърката дойде да ни види и тази седмица и ни се накара колко малко сме качили. Храним се по 8 пъти поне, като повечето пъти се налага аз да го будя - особено нощем. В деня максимум веднъж-два пъти да се събуди той гладен. Вярвам, че не му стига кърмата, но не съм се отказала. Педиатърката много държи да го дохранване. Аз пробвах всичко, което прочетох за увеличаване на кърмата, но за момента нямам особен успех. Дано с времето нещата да се подобрят - и всички предложения са добре дошли Simple Smile

На всички чакащи мами искам да пожелая кураж. Снощи с мъжа ми си говорехме, че беше тежко последните седмици, но сега е още по-тежко. Безсънните нощи можех да компенсирам със сън през деня или дори само с лежане, а сега подобно нещо не мога да си позволя. Разбира се, емоциите сега са други, но все пак се наслаждавайте на спокойните дни преди да се е появил малкия човек, който ще реорганизира ежедневието ви.

Копнежче, имаме колики, но за сега не са страшни и ги овладяваме. А сешоара се оказа, че действа успокоително и за приспиване и когато е нервен и във всички ситуации, когато се чудиш какво да правиш Simple Smile Много полезно нещо се оказа. Вече дори и мен успива Simple Smile Не се притеснявай за раждането. Аз също си мислех, че може и до секцио да стигна, че корема ми така и не се смъкна, но дали бебока, дали някой горе си знае работата. Важното е здраво да се роди мъничето. Докато раждах нормално имаше моменти, когато си мислех, че втори път нормално не бих родила и си мечтаех за секцио. Разбира се, съседката ми по легло, която се възстановяваше от секцио беше на друго мнение като ме гледаше как се разхождам няколко часа след раждането Simple Smile

Ох, като пиша рядко и все такива фермани докарвам Sad

# 413
  • София
Здравейте, да са ви живи и zдрави бебоците , на другите леко раждане  bouquet
Влиzам да ви сьобщя, 4е днес .:Little Miss:. стана мама zа втори пьт, да й е жив и zдрав Борислав и много да ги радва    bouquet
Тя се вьzстановява, zву4еше много добре по телефона, подробности после от нея.

# 414
Честити нови бебчета, да са живи и здрави, папкащи и послушни, а на майчетата- бързо възстановяване  bouquet  bouquet  bouquet
извинявам се, че не изброявам поименно, но се страхувам да не пропусна някой Embarassed
Катинче, честит рожден ден, да си жива и здрава, обичана и любяща майка и съпруга newsm59 nbirthday newsm67
Редче не се притеснявай за пъпчето, нашето падна при изписването, купих едни лепенки от аптеката, коита са непромукаеми, но дори и без тях сме действали, достатъчно е след това да подсушиш пъпчето със спирт, дори и да е влязла вода няма проблем, спирта обира остатъците от водата. Вики я къпем всяка вечер, според мен така се чуства по-добре и спи спокойно след баня Heart Eyes
Относно лохиите, моите също почти ги няма вече, при секциото много бързо ми свърши, не знам за другите, но на мен секциото по ми хареса от нормалното, бързо се възстанових и някак по- леко мина, въпреки, че Дани го родих за четири часа и имах само вътрешни шевове, а се роди 3.850, просто майка ми каза, че не съм разбрала от нормално раждане, в смисъл, че е било много леко Simple Smile Simple Smile Simple Smile
По-късво ще пиша пак, защото се приспиваме Heart Eyes

Последна редакция: пт, 15 яну 2010, 13:36 от tanchelina

# 415
Тъкмо гледах че Литъл Мис е за 24-ти.Оф дали ще устискам до секцио  #Crazy

Честито и на Литъл Мис!   bouquet

Татит туй за теб  ritnik .Начален тласък към родилното.Ама гледай да не падаш  Grinning .

# 416
Благодаря за поздравленията, MTV  Hug

Да почерпя витрулно с по едно женско питие Mr. Green

Честито на новообебилите се мами, да са им здрави дечицата, да растат умни и щастливи Heart Eyes  bouquet

За лохиите, и аз нямам, тръгват само при кърмене и то не всеки път, но и след първото секцио бях така.
За къпането, аз не съм привърженик на немския модел и го къпя всяка вечер, но шампоан ползвам през вечер Simple Smile чела съм, че ако не се къпе през първите месеци редовно се поевят крусти. Но и аз като tanchelina мился, че след баня спи много по-добре Simple Smile

Моя хубавец още няма колики, мислите ли че е рано, на 12 дни е? Thinking

# 417
Честито на всички майчета, които вече имат бебчета!!! Бъдете здрави и щастливи!    bouquet
Успех на всички, на които раждането предстои!  Hug

Аз съм от чакащите, но май няма да е за дълго.   Blush

Синя котка - за коликите съм давала и Инфакол, и Сабсимплекс. Бебето отказа Инфакол. Като ги пробвах - и на мен вкусът на Сабсимплекс по- ми допадаше. Та давах основно Сабсимплекс. Не знам доколко капките (всички видове) помагат на бебето. Аз останах с впечатлението, че успокояват повече майката...  Grinning Поне при нас беше така. Пробвай да увиваш бебето в одеялце, ръчичките вътре и така да го гушкаш. В първите дни бебетата плачат, защото се чувстват и малко неестествено с много пространство около тях. В коремчето на мама им е било по-тясно и те не са свикнали да се движат така свободно.

В родилното с първото ми дете ми казаха да не режа ноктите на бебето през първите няколко седмици, защото бебетата ги боляло. Никога не бях чувала такова нещо преди това, нито след това, но се съобразих с този съвет.

# 418
Честит Рожден Ден на Катинче  nbirthday Много радостни дни и все така пълна къща   bouquet

Честито на всички родили вчера, много бебета страхотен рекорд  smile3501 Да си ни живи и здрави януарчетата !
Честито и на Литъл Мис за бебе Борислав, жив и здрав юнак да бъде, а на нея дупе да и яко с две снахи  Party

За първите нокти на бебето и аз знам , че не се режат защото лесно се инфектирали  Naughty

Лохиите ми след 3-4 ден са сравнителна слаби, но не са за ежедневна превръзка по скоро за нормална  Peace

# 419
Katinche Честит Рожден Ден. Бъди много щастлива и обичана жена и майка

Ей с тези почерпки направо ми изтичат лигите. Зарекла съм се като спра да кърмя да си купя една бутилка Бейлис и един голям шоколад Линд и да си нахраня лакомата душа  Crazy

За коликите- с първото ми дете ползвах Лефакс. беше ни подарък, но съм много доволна. Сега пак съм се снабдила с три опаковки и след изписването започвам. Случвало се  е да има колики 3-4 вечери и тогава сме пробвали със сешуар на слаба струя насочен към стомахчето  Peace

За къпането- първото ни дете го къпехме всяка вечер и пак си имаше крусти, тъй че май няма значение, но сега не знам като е по- студено дали ще е толкова често, а и присъствието на баткото намалява времето Laughing

За ноктите- аз нищо не знаех и си ги режех отначалото докато кърмех. Не е мрънкал, нито е плакал някога от това. Ръкавички не сме ползвали за ръчичките Peace

Аз изчезвам на преглед сега. Стискайте палци да имам някакви признаци на предстоящо раждане, че вече не ми се бременее  Laughing Blush

Общи условия

Активация на акаунт