Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 592
  • 737
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Ето и страхотната новина от мама Валкирия:

Днес към 15.30 за първи път вдиша въздух синът ми Огнян - 4 кг и 54 см. Много е пухкав и нежен. Поздрави на всички! Най-вече на днешната рожденничка!
Да е жив и здрава Огнян на Валкирия! Да е умен, красив и да му върви в любовта! Hug Hug Hug

Извинявам се, че забавих с 2 часа пускането на съобщението, но се хранихме. Wink

# 436
  • София
Катинче, честит рожден ден! Hug Hug Hug

# 437
Влизам само за да съобщя,че

Stefaniika е родила днес сина си - Калин - 3,580 кг./51см., със секцио......

Да е жив и здрав сина на Стефаника, много да ги радва Калин, да бъде много щастлив!

Честито и на Адашката - много, много здраве и безгрижно детство да има Борислав, същите пожелания и за синовете на Дживотинче и Валкирия!!!!!!!

Честит рожден ден и на Катинчето!

# 438
  • София
Еее! Тъкмо взех да се притеснявам какво става с Валкирия!
Да си жива и здрава и много те прегръщам  Hug
Да гушкаш и да се радваш на Огнян! Да расте хубаво, здраво и щастливо дете!

Катинче - Честит Ден Рожден! Много щастие и приказен живот ти пожелавам!

На всички новопоявили се бебчовци и техните мами - да сте много щастливи и здрави! На мамите освен бързо възтановяване - леко и весело гледкане на хлапетата пожелавам! А на самите хлапета - страхотно детство!

# 439
  • Madrid
Честит рожден ден , Катинче!Бъди много щастлива с твоето семейство!  bouquet

Честито на всички прекрасни нови мами,да се радват много а своите бебчета,здраве и щастие на всички!

Копнеж,благодаря за известяването! HugДано всичко при теб да е наред,въпреки високото кръвно,малко остана,загърби депресията точно на финала. Hug

Ще ви разкажа за моето прекрасно раждане,когато ми остане повече време,защото наистина си го спомням като един от най-прекрасните дни в живота ми. Heart Eyes,всеки път се просълзявам от щастие като си спомня как протече всичко,мечтата ми да родя нормално се сбъдна. Heart Eyes

Бояна е много спокойно бебе,не мога да повярвам,просто след Самуил имам такъв опит,че... ooooh! сега ми е много леко.Кърмя откакто тя беше на половин час,оттогава не се разделяме,кърмене и гушкане,не мога да се отделя от това нежно същество. Heart Eyes

Нашите снимки  http://january2010.snimka.bg/other/boyana-na-ilindi4ka.463440   Simple Smile

# 440
Честити бебчета на Stefaniika и Валкирия, да са живи и здрави и само радост да им носят!  Flowers Sunflower Flowers Four Leaf Clover Flowers Bouquet

# 441
Честити ни нови бебчета! Heart Eyes Да растат здрави, засмени и много щастливи!

илиндичка, чакам разказа ти с нетърпение! А Бояна е толкова красива! Просто.. нямам думи!  Heart Eyes
Да ти е жива и здрава малката прелест! Simple Smile

раче, добре сте си дошли! Малката е изненадала всички Simple Smile Радвам се, че всичко е наред при вас и че нещата са хармонични Simple Smile

Мяу, живот и здраве, скоро ще се възползвам от съветите и напътствията ви с МТВ. Предварително много ви благодаря, че сте се заели с тази кауза! Ще бъдете голяма подкрепа и опора за много майчета, особено за първескини като мен!  Hug

Аз посмъкнах малко кръвното, ще си пия лекарството и така... какво да се прави. .. Важното е бебка да е добре. Пък на следващия преглед ще видим какво ще правим...
Да ви попитам чисто информативно: високо кръвно може ли да ми го пробутат като причина за секцио?  newsm78

# 442
Копнеж, категорично - не, за секциото е много важно да нямаш високо кръвно, днес на консултацията, анестезиологът специално на това обърна внимание, пита ме как съм с кръвното, като каза, че ниското не е проблем, за разлика от високото.  Peace

# 443
  • Варна
КАТИНЧЕ, честит рожден ден!!! Пожелавам ти много, много щастие за теб и любимите ти хора!!!
Честито на всички нови мами, нека бъдат много щастливи с малките си съкровища!!! И бързо възстановяване!!!

Ние още се адаптираме една с друга. Малката е сравнително кротко бебе, плаче само като е гладна или наакана. Пълни памперсите след почти всяко ядене. Аз имам доста кърма и си храня Лора на поискване. Малко сме превърнали деня в нощ и обратно, но така ще е докато си изгради режим. Та през деня е по-спокойно и общо взето имам свободно време, само дето повече ми се спи. Баткото ходи на градина, но като си е у нас, постоянно обикаля около Лора, гали я, целува я. Помага много, слага ми повивалника на леглото... Инати се от време на време за глупости, но мисля че засега поне не усеща ревност.
За лохиите, аз имам още доста, но май след нормално раждане те минават по-късно. Днес ходих при лекаря ми да ми махне конците, но още не ми е съвсем комфортно и седя  на една страна.
Да ви питам-вашите бебета имат ли пъпчици? Лора има пъпчици с връхче по тялото и се чудех нормално ли е. Не ми изглеждат да са като от претопляне, но знам ли newsm78
Видях засега само снимките на бебчето на Илиндичка, другите албумчета по-късно. Илиндичка, Бояна е много красиво бебе, да ти е жива и здрава и да ви прави много щастливи!
Копнежче, всичко ще е наред, още малко. Щом си под наблюдение, няма страшно. Пращам ти малко спокойствие  Hug
Хайде, аз изчезвам, че Лоринка ме вика  Heart Eyes

# 444
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Привет отновооо!

Хиляди честитки и благопожелания на Стефнийка, Влакирия, Дживотинче........  Hug Heart Eyes

Раче - добре дошли и на вас! Много ме умили разказа ти за баткото  Heart Eyes Нямам търпение да видя госпожица рекордьорка.

Илиндичка - страхотни сте. И ти и Бояна изглеждате зашеметяващо! А дънковата рокля и стои ...  Flutter Crazy главозамайващо. Наистина очаквам с нетърпение разказа ти за раждането.

Мяу, МТВ - страхотно е това, което правите! Аз доста се шашкам, че може да не се справя, но сега знам на кой ще рива на рамото  Mr. Green !

Все ми е в ума Евка? Дали всичко е ОК? Или факта че мълчи означава, че са я оставили в болница или са предизвикали раждането!  Thinking Дано всичко е наред с тях!

Роси79 - звучиш страхотно  Hug Party

И аз днес нещо се усещах леко странно и като си измерих кръвното ми беше малко завишено.... Какво става днес - някакви специални излъчвнаия ли?  ooooh! newsm78
Или и аз съм се поизнервила от чакането.  Tired Поне да мине прегледа утре, та да се поуспокоя, че всичко е наред с плацента, води и т.н. Иначе не ми тежи толкова да чакам!

# 445
  • София
Здравейте и от мен  Hug

Копнеж, благодаря ти за милите думи за снимките на Ели  Heart Eyes

Мяу, MTV или някой друг, който е попадал на такова, моля за клипче с цедене на ръка, ако сте срещали. Хич не се долюбвам с помпата, а ще ми се наложи да изцедя малко като трябва да ходя наляво-надясно да оправям бумащини, а малката е при баба си. И предполагам, че трябва да цедя след хранене, но от коя гърда - изядената или другата Simple Smile

Rosi79, Ели имаше първите дни след изписването по няколко такива, изчезнаха, уж се появявали, защото бебешкият организъм се чисти от майчините хормони.. не знам...

За лохиите - и моите са в съвсем оскъдно количество, даже от време на време хич ги няма и аз си карам на ежедневки, само понякога се "засилват", но пак не стигат да намокрят цяла обикновена превръзка, само наполовина (извинете ме за обяснението).

Ние с Ели сме добре. Вече не и гурелясва така очето, само и сълзи все още обилно. В края на месеца сме на първата ДК и ще видим педиатърката как ще се изкаже по въпроса. Малката досега само веднъж ми направи 6-часова пауза през нощта, но пък редовно си прави по 4-4.30ч., та не се оплаквам  Grinning

Аз да питам като се махат конците боли ли? Моите уж са разграждащи се, те трябва ли да паднат или трябва да се разградят, че не успях да разбера? И ако досега не са паднали и отида на преглед ще ми ги махнат ли? Малко ме притесняват...

Катинче, честит рожден ден, пожелавам ти цялото щастие на земята да ти се изсипе на главата  Hug

И накрая, но не на последно място, ЧЕСТИТО за всички нови бебета, вчера и днес направо им изгубих бройката, да са живи и здрави и те и щастливите им майки  Simple Smile

# 446
  • София
Честити ви синове момичета - Валкирия  Heart Eyes , Литъл Мис, Дживотинче и Стефнийка! Добре дошли в отбора на свкървите !  Wink   bouquet

Пожелавам ви бързо възстановяване ! Пожелавам ви едни прекрасни ,послушни и щастливи дечица - да ви носят много поводи за радост и гордост!

# 447
Iri, ето ти веднага два клипа, които много добре показват техниката за изцеждане на ръка.

1
2

Надявам се да разбираш английски, ако не пиши и ще преведа основните важни положения. В скоро време планираме да снимаме клипчета с обяснения на български, защото е ясно, че не всеки владее чужди езици, а и в напрегната ситуация може и да не се схване най-важното.
На мен също ми беше по-удобно да изцеждам на ръка, не че съм го правила редовно, но с помпата нищо не успявах да постигна, болеше ме повече.

Честити бебчета на Валкирия и Стефанийка!
Много се радвам, че се появиха и Раче и Илиндичка и че всичко е минало както трябва и при вас!

# 448
  • София
Tatitt все още съм на линия и съм си  2в 1 . Твърдят миче всичко било наред и отоцине били нормални ма то било от бъбреците сигурно,но били нормални  Crazy Белтък няма в урината. Ходих и на второ мнение,че някак ме беше шубе. В понеделника пак ще пускам да следя за белтъци и това си е. Искам си бебето на вън вечеее  Confused

Честито на мамите с нови бебоци !

# 449
Честити синове на Stefaniika и Валкирия!

_Iri_, цеди от гърдата от която не си кърмила.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=26637.0

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.0

Общи условия

Активация на акаунт