Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 31

• 37 602
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте !!!!!Честити малки сладки бебчета на всички мамчета да са ви живи и здрави и много много да ви радват.
КАТИНЧЕ Честит рожден ден с пожелания за много късмет и  здраве  bouquet

Ние вече сме си у дома справяме се някак си ,а радостта е огромна.Пожелавам на всеки да  изпита тази радост няма с какво друго да се замени това чувство. baby_neutral Joy Joy Joy

# 451
Добър вечер и от мен,аз незнам какво ми става,но може ли от нерви или нещо такова да избият едни такива като пъпки ама не съвсем..  Very Happy ама и аз как го обясних само,искам да кажа че както се седях и изведнъж на едната ми ръка цялата почна много да ме сърби и да се показват едни такива като пъпчици,но те не толкова се виждат-колкото се усещат като мина с ръка през тях...сърбяха доста...малко след това изчена сърбежа и те почти...после зачешах пак една-и пак цялата ръка ми се изприщи сякаш...
Направо вече сериозно почва да ми писва и се чудя това дете не мисли ли да излиза...направо на моменти ми идва да заскачам трупешката-барем излезе...
Съжалявам-май на моменти съм малко брутална...помрънках и сега отивам да се скарам с някой-дано ми олекне  ooooh!

# 452
Сетих се да питам нещо - тези мами, които вече родихте - почнахте ли да слагате задължителните ваксини на бебчовците, нали има и някаква, която се слага в първите 24 часа след раждането... Интересва ме тези, които са задължителни по имунизационния календар дали ние си ги купуваме или се дават от държавата? И въобще как стои въпросът - в болниците питат ли ви изрично дали и какво искате да се ваксинира на детето?
Аз изчетох темите във форума относно ваксините, но тези неща исках да питам и тук мамите за мнения и първи впечатления.

# 453
Мяу-благодаря  bouquet

Radi_ да не е нещо от храна Rolling Eyes..виж това, но не си го вкарвай в главата де,...само предполагам-не съм доктор.
http://www.pramed.com/urticaria.htm

eola ваксините до 24ч се сагат в родилното-виж в епикризата трябва да са отразени Peace
Тези, които са по нац. имунизац. календар-се заплащат от ЗК и се поставят от педиатъра (ходи се всеки мес. на консултации и той/тя ги поставят..носиш и здравноосиг. книжка на бебето-там се вписват):
http://www.ncipd.org/?page=16
В този календар обаче не видях Пентаксим-а...той се поема от ЗК от тази година.
Можеш да поставиш и допълнителни ваксини, които в доста др. държави се поемат от касите им, но у нас поради финансови причини-не.
Ето с промените:
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

# 454
относно  Пентаксим-а чух нещо че евентуално от Април щели да го поемат-ма пак не е много сигурно...  Tired

# 455
относно  Пентаксим-а чух нещо че евентуално от Април щели да го поемат-ма пак не е много сигурно...  Tired

Да, във втория линк фигурира от април..иначе е за набор 2010г
Аз лично още съм в дилема за тоз Пентаксим.. Crazy ама има време.

Какво стана с пъпките и с кой се скара? Mr. Green

# 456
  • София
Мяу, MTV, благодаря  Hug

# 457
Ради, на тебе тоя девети месец май ти се оказа много тежък... стискам палци бързо да свършва вече, че като те слушам ....
Ние с нашия татко водим тук едни разгорещени спорове тая вечер за ваксините, още малко и ще се избием ама се удържаме със сетни сили Rolling Eyes Той си е набил в главата, че пробутват ваксини с изтекъл срок на годност и въобще чете разни информации за възможни вреди и увреждания върху бебето, а аз клоня, че трябва поне тези задължителните да се поставят, пък за останалите вече няма да си тъпча детето с тях.... Та така, водим едни безкрайни разговори и не стигаме доникъде... а аз почвам да се ядосвам вече малко.... Уф..оплаках се и аз

# 458
eola риск винаги има...тук избора е на "по-малкото зло" Crazy
Но това за годността-споко, преди поставяне на ваксината можете да искате да я видите и т.н...няма защо да се чувствате неудобно от педиатъра-това е ваше право и разбира се и задължение като родители..едва ли педиатъра ще реагира негативно на вашите притеснения. А ако е така-просто го сменете Peace
Най-голям проблем имаше със живата ваксина п/в полиомиелит-слава Богу, я смениха.

# 459
то изобщо за тези задължителните може ли да се изявяват претенции дали да се бият или не-според мен особенно пък в болницата-никой не те и пита.... newsm78

# 460
Добре дошъл на Борислав на Литъл Мис!!!
на Ростислав на Дживотинче!!!
на Огнян на Валкирия!!!
на Калин на Стефанийка!!!

Да са ви живи и здрави малките мъже и много радост да ви носят!

Честит рожден ден на Катинче!
  nbirthday Сигурна съм, че мн му се радваш на подаръка, дето сама си направи малко предварително  Heart Eyes

Илиндичка, Бояна е страхотна! Heart Eyes Вече с нетърпение ще дебна форума за твоя разказ!

Мяу, МТВ, страхотни благодарности за задачата, с която сте се заели  Hug Аз имам едно въпросче: попрочитам тук там различни мнения: мога ли да пийвам по малко винце, докато кърмя?  Crazy Естествено, имам предвид максимум чаша. Ако не, да си се наглася психически отсега:)

Ради, аз имам подобни пъпчици по корема, по ръцете, сърбят, но после изчезват. Не знам дали са същите, но така звучи.  Четох в разните книжки, че били свързани с хормоните и били нормални за бременността. Дано наистина при тебе скоро приключи този период и следващия да е много по-спокоен и радостен.
Аз по принцип не се натискам, но от вчера куцам: нерв или мускул боли много на дупето, може би притиснат от разширяващите се тазови кости (които по принцип си болят), та съм като бабичка като ходя или качвам стълби   ooooh!

# 461
Добро утро!
Аз все по-трудно спя, болят ме костите, не мога да се обръщам, чувствам се като кит  Confused
Усещам вече и контракции, неболезнени, което ме радва, защото показва, че матката се подготвя. Иначе корема си ми е високо още, бебето си рита и се мята, направо на моменти става квадратен.
Взех да завиждам май на вече родилите...  Wink

dale4na, ето какво казва ЛЛЛ по въпроса за алкохола и кърменето. Също така още една статия с почти същата информация.

За тези, които не четат английски ще кажа накратко само, че може да се пият по 1-2 питиета на седмица (става въпрос не за твърд алкохол), например чаша вино или бира. Количеството зависи от теглото на майката и възрастта на бебето, но не е напълно забранено. Тук преведох 2-3 реда, които обясняват най-важното:

Алкохолът преминава свободно в майчиното мляко и достига най-високи стойности около 30 до 60 минути след консумация или 60 до 90 минути ако е приет с храна. Алкохолът също така се изхвърля напълно свободно от майчиното мляко и организма на майката. На жена с тегло около 55 кг са необходими около 2-3 часа, за да елиминира алкохола, съдържащ се в една чаша бира или вино от организма си. Колкото повече алкохол се пие, толкова по-дълго време е необходимо за изхвърлянето му. На жена с тегло около 55 кг са необходими 13 часа, за да елиминира алкохола, съдържащ се в една висококонцентрирана алкохолна напитка. Последствията от алкохола върху бебето са директно свързани с приеманото от майката количество.

Така че ако искате да пийнете чаша вино или бира, първо накърмете бебето, или изцедете предварително кърма, за да му дадете докато алкохолът се разгради и напусне организма ви. Чаша вино или бира няма да му навредят, но все пак е добре да се знае докъде може да се простираме  Grinning

# 462
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Добро утро!

Ние пак сме тук!
Вече наистина се изнервям.

Евка - това е хубаво, мила. Дано всичко мине добре накрая. Явно че нервички ще хвърляме!  Hug

Днес в 12 съм на преглед и почти съм се настроила, че ще ме оставят там. Да видим  newsm78
Стискайте ми палци!  Praynig И аз не знам дали се надявам да ми предизвикат раждане (за да спре това чакане) или да се окаже, че има причина и че ще си чакам (защото ми се ще всичко да си мине по естествен път). Хич не съм объркана  Thinking Blush

Мяу, МТВ - страшни сте!  Hug

# 463
Аз влизам да се дооплача,след малко ще ходя към спешното-явно няма ми се размине....тези като пъпки неща ми се пренесоха и на другата ръка и сърбят ужасно... Sad Вече ми писна-само дано не е пак някоя шарка и за финал...че както така си посрещнах бременноста-да не я и иизпратя така  ooooh!

# 464
  • София
Снимките ми се оказаха доста големи по размер и сайта отказа да качи голяма част от тях. Все пак  няколко успяха да минат през бариерата и можете да видите порасналото ни семейство: smile3509

Общи условия

Активация на акаунт