Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 730
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
нямам ролки защото е донесена от Германия от девера ми втора употреба е и той не е обърнал внимание, на кратка програма не пускам защото веднъж не се измиха съдовете и няма функция изсушаване, а защо чашите излизат хубаво неизлакнати от прахта, използвам Calgonit classic.

Защото ти е много праха и не може да се разтвори. Виж си на упътването - пише за всеки тип измиване колко грама прах трябва да сложиш и спазвай грамажа и няма да имаш проблеми  Peace

# 541
  • Варна
Можеш също даползваш и гел. Добре се разтваря и не оставя следи и по-лесно се дозира.

# 542
Кой реши, че Дедо ви е сърдит Laughing
Усмихнат е той и обича да среща усмивки Hug

# 543
  • София
За два дни две приятелки ми се оплакаха, че вадят дрехите си от пералнята с неприятна миризма! Пиша тук, защото ми се върти из главата, че някъде някога коментирахме, че препарата за профилактично почистване на миялната машина със същия успех може да почисти и пералнята и че по-добре да използваме него, отколкото да наливаме белина в нея. Права ли съм, или греша?

# 544
Дедо, душата Hug.
Да не си посмял да ни напускаш Naughty.

Вени,
да пусне пералнята на 90 градуса, празна, с половин доза прах за бяло пране, най-ниските обороти на центрофугата и да избере програма по-дълга.
Проблемът ще го реши така. И люка да е притворен постоянно и тази процедура да я прилага почти всеки месец.

# 545
  • София
Мерсаж, Чери! И на двете ще им кажа този съвет! Въпреки, че едната я подмамих за номера с препарата за миялна  Blush.

# 546
Вени, проблемът на софийските перални е наистина тинята във водата, плюс течните препарати и омекотителите, които образуват наслагвания и в един момент се стига до неприятен мирис.
Препарат за съдомиялна не виждам как ще помогне в случая, но горе описаната технология, която Гес беше описала в темата за геловете за пране наистина върши страхотна работа.

# 547
Със сигурност моят въпрос е бил поставен преди това.От време на време преглеждам темата,но точно в момента не мога да намеря това което ме интересува.Та,проблема е че напоследък чиниите излизат с лек филм от миляната.На какво може да се дължи това?Другото което ме притесни скоро е,че си дадох сметка че от както я ползвам тази машина,а това е от началото на ноември до сега не е светила лампата за сол.Машината е за 9 комплекта и няма регулатор за сол.Дали да не взема да сипя или още да чакам?! newsm78

# 548
  • София
Чери, още веднъж благодаря   bouquet! Разбрах къде е ключа от бараката  Mr. Green.

petya_z, коментирали сме тези проблеми, така е. При мен филм по съдовете се получи веднъж от некачествен препарат. Ти сменяла ли си твоя в последно време? Ако имаш възможност, пусни една търсачка и разгледай тази и старите теми, защото със сигурност имаше и други с твоя порблем, но не мога да се сетя за всичко и да го напиша  Peace.

# 549
 Grinning така, да кажа каква я свърших днес.
четох че една мама сложила веро в съдомиялната и била доволна, и пробвах ... голяма грешка.
пяната заля целия под в кухнята, след края на програмата /170 минути на 65 градуса/ още беше пълна с веро, пуснах плакнене/накисване, и не - нещата изобщо не са измити, а пяната е там. Сега пуснах същата миялна с таблетка, радвам се, че поне работи. Подозирам обаче, че пяната ще си е още там и след тази програма, някакви идеи какво да направя, за да я махна? Да пусна празна, да я почистя? Всичко казано ще ми е от полза

# 550
  • София
Вергилия, и аз четох една тема в ДиС, в която препоръчваха такива щуротии  Laughing!
А след цял цикъл миене и плакнене искаш да кажеш, че още има веро ли? Опитай се да го обереш от вътрешността на миялната, поне колкото можеш, и после я пусни пак да изплакне.

# 551
 Sad мерси Вени, да там, в ДиС го видях това за верото.
Проблема е, че остана долу, под долната перка пяна, там нали не минава много вода, поне аз така си мисля /пръска нагоре/.  Rolling Eyes
Пуснах я пак да си мие, същите съдове, да видим след това, оф, да не вземе да се счупи след 2 миенета и едно плакнене без спиране?  ooooh!

# 552
  • София
Да, разбирам къде ти се събира водата! Обаче миялната не само пръска, водата в нея циркулира по някакъв начин, после се източва мръсната, плакне и пак следва източване. Ох, хич не съм технически грамотна да обяснявам като хората  Blush... Мисълта ми беше, че в нормален режим, когато мие интензивно, може повече да се пени. А ако пуснеш само изплакване, дали няма да се източи каквото може от водата с верото ? Ей това ми е мисълта.
Станалото - станало! Дано се оправиш  Hug!

# 553
Как веро в съдомиялна машина Shocked?
Извинявам се, но този малоумник, който е дал това предложение е за убиване Close.
Без да съм никакъв експерт знам, че за миялна се ползват само предназначените единствено за нея препарати.
Никакво веро, готварска сол, оцет, сода каустик и пр. безумия Stop.

# 554
  • Paris, France
Вергилия, обери останалата пяна с гъба и пусни няколко пъти на изплакване на най-ниската температура. Някъде съм чела, че малко олио, около супена лъжица помагало, но не съм го пробвала. В никакъв случай не слагай сода! Оцет или друга киселина биха направили пяната по-мека, но едва ли ще помогнат. За няколко миенета Mr. Green с много мазни съдове и на ниски темпрератури би трябвало да се оправи. В никакъв случай гореща вода, защото разпенва още повече.

Общи условия

Активация на акаунт