Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 006
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
Вчера четох из форумите че малките машини /по-точно Мидеата/ трябвало да стоят на плот,иначе не можели да изпомпват водата.Идеята ми е да сложа нея и отгоре  печката и затова питам дали има някой с такова разположение.

# 676
Ще ме простиш ама си беше лека проверка Wink.
Ще ми липсваш Hug!
Домал си е ясно, че са си евтинджос, ще ми свършат работа - не се оплаквам. Ама за кристалите на солта ми беше интересно и затова.
Да не ни забравяш, приятелю  bouquet!

# 677
Дедо, и на мен ще липсваш! Sad
Все пак, докато не се навърташ ще прошушна, срам-несрам, на момичетата, какви ги сътворих с моята съдомиялна.
Така, имам я от ноември м.г, но в апартамент, в който чак сега се нанесохме.
Т.е заредих й всички нещица, мих 3-4 пъти разни новокупени чаши и чинии и толкоз.
От начало още нещо със солта не се получи, тогава започнах да пиша тук.
Ставаше една тапа, уж слагам, а индикатора не гасне.
Решавам да отида при момчетата от сервиза и отварям шкафа, за да им кажа каква сол слагам, ако ме питат.
Каква ти сол, обаче, аз съм напълнила контейнера за сол с прах за съдомиялна Shocked
Не ме питайте как, големият мерак до нищо хубаво не води.
Дойдоха в нас, отмъкнаха ми новата новеничка машинка, смениха контейнера за 100лв и сега я ползвам.
Но казаха, че друг такъв случай не са имали Blush
А, м/у другото, споменаха че сменят много такива контейнери след като се сложи в тях готварска сол, влизала в съприкосновение с някаква жълта смола и пак всичко отивало по дяволите.
Както с моят прах.

# 678
  • София
Дедо, благодаря ти за всичко!   bouquet

# 679
  • Велико Търново
Вчера четох из форумите че малките машини /по-точно Мидеата/ трябвало да стоят на плот,иначе не можели да изпомпват водата.Идеята ми е да сложа нея и отгоре  печката и затова питам дали има някой с такова разположение.
Моята стара Мидея беше на 10см от пода 4-5 години и най-добре си изпомпваше водата Peace

# 680
Благодаря!Колкото повече ви чета,толкова повече се убеждавам че няма да сбъркам ако си купя малка Мидеа.Има ли нещо за което трябва да внимавам при избора и? Peace

# 681
  • София
Аз искам да питам нещо, понеже ми предстои купуване на миална дали да е малка или голяма  newsm78 , че в момента съм дала за проекта на кухнята да е голяма 60см., ама сега виждам, че има и 40см. и почвам да се чудя каква.

# 682
Аз искам да питам нещо, понеже ми предстои купуване на миална дали да е малка или голяма  newsm78 , че в момента съм дала за проекта на кухнята да е голяма 60см., ама сега виждам, че има и 40см. и почвам да се чудя каква.
Голямата естествено! Ако има 60см. обаче.
Ако ли не и 45см. е почти добре.

# 683
  • София
Голямата естествено! Ако има 60см. обаче.
Ако ли не и 45см. е почти добре.
И според мен няма място за колебание - голяма!  Grinning

# 684
  • София
Благодаря момичета   bouquet
досега ги гледах и аз това реших, даже голямите имат по малко разход на вода. Кажете ми какво е важно като характериста да гледам, какво да има миялната, че за първи път ще купувам и не ми е ясно какво е важно да има  Hug

# 685
Девойки, имам нужда от вас. Копирам си поста от темата, която пуснах, с надежда да ми помогнете:

"Имаме си нова кухня с нова миялна. Разгръщам страниците на инструкцията и следвайки дума по дума написаното вътре се приготвям за първо пускане. Трепетно вълнение и радостни танци около Beko DIN 1530. Натискам бутона и... нищо. Помпата бучи, а в миялната не влиза вода. Разкачахме маркуча 5 пъти. До аквастопа стига вода, защото е мокър, но от него навътре в маркуча към миялната нищо не влиза. Аз ли съм крива или ми се налага майстор?"

# 686
  • на морския бряг
Може ли някой да ми каже ,как да сложа сол като резервоара е пълен с вода и прелива при сипването на солта?

# 687
  • Paris, France
Може ли някой да ми каже ,как да сложа сол като резервоара е пълен с вода и прелива при сипването на солта?

Сипваш сол, нищо, че водата прелива. И сипваш догоре, а не една, две чашки! Солта ще измести водата, няма как. След като напълниш, завинти добре капачката и пусни веднага на програма изплакване или друга кратка, защото солта по дъното корозира машината. Ако пускаш веднага със съдове вътре, избери програма с предварително плакнене за да махне остатъците от сол!

Благодаря момичета   bouquet
досега ги гледах и аз това реших, даже голямите имат по малко разход на вода. Кажете ми какво е важно като характериста да гледам, какво да им
на миялната, че за първи път ще купувам и не ми е ясно какво е важно да има  Hug

- перка или поне душ на тавана
- вътрешността да е цялата от инокс без пластмаса по дъното
- да не е от най-икономичните, защото често имат само едно изплакване (Бош, Миеле и друг висок клас са ОК, но все пак погледни книжката и виж колко изплаквания има)
- да има поне една програма с градуси по-високи от 65°
- долната кошница да е моделируема (да падат шишовете)
- кошницата за прибори да се разделя на 2 или 3 (не е болка за умиралка ако е цяла) Ако няма кошница, а трето чекмедже за прибори, на тавана задължително перка, а не душ, защото иначе не ги мие. Тук машините с чекмеджета са много популярни, но нареждането и разтоварването им е по-сложно и аз не виждам смисъл, но е вярно, че пести място на долната кошница. Аз я пускам веднъж на 2 дена
- индикатори за сол и гланц поне, колкото повече има, толкова по-добре
- отложен старт ако ползувате през нощта, но не го препоръчвам като не сте в къщи

Марката няма голямо значение, но е важно да има сервиз наблизо. Успех!

# 688
Да добавя към поста на Невена - добре е и горната кошница да може да се регулира на 2 нива, удобно е, ако в долната има например тенджера с високо дъно.

# 689
  • София
Благодаря   bouquet
сега ще разгледам тези който съм харесала дали ги имат тези неща  Peace

Общи условия

Активация на акаунт