Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 826
  • 738
  •   1
Отговори
# 300
  • морето и сините вълни :)
Здравейте,с удоволствие  се включвам към вашата темичка.
Имам един въпрос към вас,на колко време пускате машината  само с измиващ препарат само за измиване на самата миялна?При нас възникна един проблем,миялната е още в гаранция,както си я пуснах и програматора изгасна и започна да бръмчи  миялната.Изключвам  я от копчето и -не спира бръмченето,спря чак когато я  изключихме от тока.Обадихме се на сервиз ,дойде  отвори я да я види вътре и рече и отсече.Машината трябва да се почисти,почистването не влиза в  гаранцията,струва 40 лв докарайте ми я в сервиза.А сега ми дължите 8лв за това че дойдох до вас Shocked Shocked Shocked
Направо ме  разби тоя ви казвам.

Много се натоварих ,защото  после като размислих,даже и да не  е това проблема винаги може да излъже хората с  това чистене  на  миялната  което  почистване не влиза в гаранцията Shocked Shocked Shocked
Пита ме колко пъти съм я пускала със спецялен измиващ препарат  за миялни-казах му 2 пъти.Машината е на  година и половина.Сервизния техник каза че  долу горе на 6 месеца  трябвало да се пуска с такъв препарат.
Та въпросът ми беше за това Peace Peace Peace

# 301

Имам един въпрос към вас,на колко време пускате машината  само с измиващ препарат само за измиване на самата миялна?

Обикновено на около 2 месеца веднъж.

# 302
...сега ми дължите 8лв за това че дойдох до вас Shocked Shocked Shocked

А ако случайно е било и обедно време и е минал да хапне отнякъде, и обяда ли щеше да му платиш? ooooh!Егати тъпото. Мъжа ми така преди години нарита един техник със шутове от дома. Бил дошъл с колата си Whistling. Че да си дошъл с каруца бе, цървул #2gunfire. Не гори бензин поне.
Иначе май 2-3 пъти в годината ми се събира чистене.

# 303
  • Стара Загора
Аз в началото на около 45 дни я почиствах, после почнах на около 3 месеца.

# 304
Ето че и аз се включвам към вашата темичка .... и веднага с въпрос. Тъй като ще дойде техник да ми пусне миялната(за да си върви гаранцията), моля кажете ми дали за първо пускане ще трябва да нося и чинии за миене  Embarassed - срам ме е да питам техника.

# 305
rozi-maxi
бях обещал да разпитам за твоя проблем

Здравейте!Имам няколко въпроса.Купихме си съдомиялна,не много скоро,най-вече с цел,съдовете да са по-добре измити,с по-гореща вода.Детето ми е с глутенова непоносимост,спазваме строга безглутенова диета,на молекулно ниво.А съдомиялната ползва малко вода,икономична е.Възможно ли е да не се изплаква много добре,защото това би вредило на детето ми?И белите петна,разбрах че остават,когато трябва да се добави сол,но вредни ли са,и изобщо какви са?нашата вода е наистина много варовита,но когато  мия на ръка,не остават такива следи,а защо иначе остават,явно не е варовик,но какво е?Видя ли ги(виждат се само на тефлоновите съдове),измивам пак съдовете,на ръка,за по-сигурно.Ще ви бъда благодарна,ако можете да ми отговорите  Hug

Получих помощ от различни хора, както и от съфорумката ни guess who.
Съветите, които можем да ти дадем е да използваш миялната на висока температура, защотото  нито един модел не е направен с функция да решава такива проблеми. По-добре е да използваш гелове, защото без да е указано, в таблетите или прах може да има проблемното нишесте. Остатъчните количества по съдовете са минимални и едва ли биха се отразили на детето. Гланц спокойно използвай, ако откриеш био-такъв е за предпочитане.

# 306
  • Бургас
От това, което зная, важно е перките да са метални, а не пластмасови.

Каква и разликата между пласмасовите и металните перки?

# 307
предполагам заради захабяването, може би металните перки по трудно се износват
моята миялна - електролукс е с пласмасови Laughingчак сега заради темата отидох да погледна  Joy

# 308
  • София
От това, което зная, важно е перките да са метални, а не пластмасови.

Каква и разликата между пласмасовите и металните перки?
Аз не съм специалист, само споделям това, което чух от по-компетентни от мен хора, когато купувах машинката си  Hug. Разликата предполагам си е чисто и просто в материала, че металните перки най-вероятно са по-здрави от пластмасовите. А, ето, ясмина е споделила  Laughing  Hug!

radostche_plovdiv, за най-първо пускане даже съм чела, че е хубаво машината да е празна, за да може да се "продухат" тръби, тръбички и т.н.  Mr. Green. Е, може да поизцапаш няколко бройки за разкош  Wink.

# 309
Малее, Вени ... бая си ми е глупав въпроса, но таз машина ми се вижда толкоз сложна, направо съм в потрес как ще я ползвам. Друго си верото и водичка ... майтапа настрана ама дано я разуча и ми стане неизменен помощник.

# 310
  • София
Айде сега, веро и водичка! Това е като светотатство в тази тема  Joy  Hug! Ще видиш, че е по-лесно - препарат, избор на програма и час мързел, докато тя робува  Wink.
ПП: майтапа на страна, но прочети си инструкциите и хвърли едно око на старите теми от форума - има полезни неща  Hug.

# 311
Запис.
Ей, тук било голяма веселба!
П.П. Преди десет години казах сбогом на верото и гъбата!!!

# 312
  • София/Осло
И аз тук, засега нямам въпроси, но никога не е излишно да съм ограмотена   bouquet

# 313
  • Paris, France
2 или 3 перки - с 3 е по-добре, с 2 и душ отгоре бива, с 2 перки пак не е зле. Разлика се вижда само ако (като мене) миете загорели тигани и тенджери в горната кошница. Ако отгоре няма душ, дъната на съдове пречат на водата да достига до външната част на дъното. Не е болка за умиралка.

метални или пластмасови перки - идеалното е цялата машина включая чекмеджетата и отделението за препарат да е от инокс. Не се чупят и повреждат лесно иноксовите.  Метални чекмеджета или перки отдавна не съм виждала, дори на скъпите модели. Моята е от пластмаса. Поне вътрешната част е инокс, защото на евтините модели около филтъра е пластмасова частта и трудно съхне.

глутен - в геловете и гланца няма, поне тук. Дори и да има в таблетките с плакненето глутенът заминава в канала заедно с гриса, например Mr. Green. Тук е много популярна диагноза глутеновата нетолерантност и поне четвърт от познатите го избягват, но си мият с таблетки и прах. Съмнявам се, че някой ще сложи глутен в препарати за миене, все пак е протеин и само би увеличил нуждата от протеази.

За първо миене празна и с прах, защото вътрешността е намазана с нещо фабрично. Първите няколко миения е нормално да понамирисва на пластмаса.

Hug

# 314
  • София
Пак си повтарям въпроса, дано някой помогне!

Чашите ми побеляха! Почти целите чаши за вино са бели. Не знам какво да направя. Ползвам сол и гланц на Калгонит, а сега съм с гела на Сомат, този, новия. И пак същото-гел, прах, все са бели.  Confused

Общи условия

Активация на акаунт