Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 827
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
rozi-maxi, разбирам, че си притеснена и трепериш за детенцето си Hug.
Мога да те посъветвам следното - изплаквай с чиста вода съдовете на детето, след като си ги измила в машината.
Другото, което можеш да правиш е да включваш програма само за изплакване, след като е завършил основния цикъл.
Честно да си призная не знам дали съдовете са идеално изплакнати от препарата за миене...

# 271
  • Sofia
моята миялна е малка и е вградена в шкафа под мивката,когато я пусках затварях вратичката,за да не се чува шума и от парата ми се разглоби и счупи пластмасовия капак на миялната,сега за смяната ми искат 130лв./само пластмасовата част/...нещо не ми се дават....засега съм го залепила,е не е като преди,но нали мога да я използвам....Така свикнах с това удобство...колко време ни спестява!Ползвам прахта на СОМАТ-2,5кг.за около 15-16лв.и го ползвам година,много ми е изгодно....а и съм доволна от крайния резултат,дори не слагам сол и др.препарати...

# 272
При тези химии, и на такива високи температури, не мисля че този глутен има някакви шансове да остане и следа от него.Само не знам дали машината ги изплаква добре от самите препарати.Ако не е алергичен към някоя от съставките, които се съдържат в препаратите, мисля че няма да има проблем. А за петната и аз продължавам да се боря с тях.Може да са от повече гланц, миещ препарат или ако водата е толкова варовита, че солта да не може да се справи с нея.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 00:40 от Свекъра

# 273
Пробвай първите 2, 3, 4, 5, 6 пъти без сол и гланц (особенно гланц, машината го използва при последното изплакване), ако резултатите не са задоволителни пиши какъв е проблема, и ние по-опитните да ти помогнем Wink

# 274
Благодаря,че сте се отзовали на запитването ми Hug!Съдомиялната ни е този модел
http://appliances.market.dir.bg/xoffer.php?xoffer=09052196&c … 95&shop_id=18
с автоматични програми е,няма само изплакване.Винаги използвам най-продължителната,на най-висок градус.Ако солта е свършила,остават бели петна,ако пък гланцът-малки като че ли мазни петънца.Затова не става без гланц.И аз отначало я пусках без гланц,да няма химия в изплакващата вода,но не става.Явно все пак,най-добре да ги изплаквам допълнително.Все пак мие само със струя,друго си е гъбичката Wink.Честно казано,май очаквах повече.
Благодаря ви!

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 09:35 от rozi-maxi

# 275
rozi-maxi
и аз ще се включа, защото въпросът ти е наистина сериозен.
Причината да няма бели петна при миенето на ръка е, че препаратите са различни, както и въздействието.
Едно е да миеш с препарат тип-веро за ръчно измиване и с механичен принцип, друго е с тези за машина.
Иначе резултатите не са по-добри с ръчно миене. Миялната има основен цикъл изплакване с много по-добра характеристика от ръчното миене. Химията за теб там е в повече от гланца, който се слага точно за визуален ефект и изсушаване без следи. Той е част от последното изплакване и със сигурност има остатъчен ефект. Доколкото знам, в него има алкохол, тенсиди и консерванти
Не знам дали е опасно за твоето дете.  Ще попитам тук-там. Ако е лошо, вариантите са да махнеш гланца и да се примириш с капките по чашите или да потърсиш екологичен такъв.
Не познавам и машината ти, ще разпитам и за нея. Всички модели имат отделно изплакване. Обикновено в програмите е преди основното миене. Въпросът е да има и температура.

# 276
Дедо,благодаря!Наистина в консервантите понякога има глутен,поне в тези,в хранителните продукти.Ползвам обикновените таблетки на Калгонит,понеже така или иначе,за нашата варовита вода си трябва при всички положения допълнително сол.Ако в тези таблетки има глутен,и не са добре изплакнати(тези бели петна явно са от таблетките),бихме могли да имаме проблем.Но моят индикатор за сол си свети постоянно,дори и когато току-що съм заредила newsm78.Това нишесте го тикат навсякъде (глутен има дори в пастите за зъби),но до сега не съм се замисляла,че може и в тези препарати да има ooooh!.Може би е по-добре да мина на течен препарат,там като че ли е по-малко вероятно да има newsm78.

Последна редакция: пн, 15 фев 2010, 10:08 от rozi-maxi

# 277
Дедо,благодаря!Наистина в консервантите понякога има глутен,поне в тези,в хранителните продукти.Ползвам обикновените таблетки на Калгонит,понеже така или иначе,за нашата варовита вода си трябва при всички положения допълнително сол.Ако в тези таблетки има глутен,и не са добре изплакнати(тези бели петна явно са от таблетките),бихме могли да имаме проблем.Но моят индикатор за сол си свети постоянно,дори и когато току-що съм заредила newsm78.Това нишесте го тикат навсякъде (глутен има дори в пастите за зъби),но до сега не съм се замисляла,че може и в тези препарати да има ooooh!.Може би е по-добре да мина на течен препарат,там като че ли е по-малко вероятно да има newsm78.

Като сложиш сол до 2, 3 цикъла лампичката може да огасне.. ама ти пълниш ли я догоре със сол?

# 278
  • София
Някой да има съдомиялна Whirlpool ADG 2900?

# 279
  • София
Имам питане, че и ми трябва отговор до утре сутрин. Simple Smile Доколко е от значение третата перка - има ли особена разлика в измиването? Че може да ни предложат утре миялна с намаление, ама мисля, че ще е само с две перки. Та да държа ли на това...?

# 280
  • София
Имам питане, че и ми трябва отговор до утре сутрин. Simple Smile Доколко е от значение третата перка - има ли особена разлика в измиването? Че може да ни предложат утре миялна с намаление, ама мисля, че ще е само с две перки. Та да държа ли на това...?
По принцип колкото повече, толкова повече  Mr. Green! Но! Моята е с две, на майка ми с три - не съм виждала разлика в измиването на съдовете, а имам наблюдения върху работата и на дветех машини. А ако ви я предлагат на добра цена, още по-добре. От това, което зная, важно е перките да са метални, а не пластмасови.

# 281
  • София
Вени*** , мерси! Хм, а за тези метални перки... аз май не съм виждала такива, твоята с метални ли е?

# 282
Мнението на Вени е много точно.
Подкрепям го.

# 283
  • София
Кое по-точно, Дедо? За това, че на практика 2=3, или да са метални перките?  Grinning

# 284
Ползвам Аристон, има 2 перки - долната е метална, горната пластмаса.
Да ми е здрава и да ми служи вярно още, но мие наистина повече от перфектно!
Явно е изключение, ама и с 2 перки, пък и едната пластмасова, но е наистина незаменима в миенето.

Общи условия

Активация на акаунт