Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 783
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
3des, хайде да не се заяждаме.
Темата не е за язвителни коментари. Ние тук просто си обсъждаме.
И повечето от нас споделят своя опит, а не правят генерални обобщения.

# 436
  • Велико Търново
Добре, няма да се заяждаме, ама всеки казва: еди си кое е адски добро, а другото е много зле.. та затова се питам, категоричността на база комшийската съдомиялна ли идва?  Shocked

# 437
Не, не.
Споменах пералнята на свекървището, защото е прецедент. Защото АЕГ беше еталон за ултранадеждна техника в дома.
Защото всичко се променя и то към лошо. Защото вече нищо не е както е било, не само при бялата техника.
Защото купувайки си съдомиялна (поне в този случай), аз искам тя да ми служи вярно и безпроблемно поне 7-8 години. А не да хабя нерви със сервизи, наличие на резервни части, некадърни техници и пр. гадории.
И най-вече - информирам се постоянно, защото съм много разглезена от всичката тая техника у дома и ако утре ми се наложи да пера или мия на ръка - о, не! И за да знам, че като мине известно време, а уреда ми работи просто ще го сменя с нов, а стария ще го харижа на нуждаещ се.

# 438
  • Стара Загора
И тука се изпокарахте, аз съм с миялна и пералня АЕГ. Пералнята  -6 -та година почна, я избрах , защото преди това ползвах една АЕГ от свекърва ми , която беше купувана 2-ра употреба.
МИялната е горе долу на 3г, дано нямам проблеми и с нея.

# 439
  • Велико Търново
Не се караме и не се заяждаме, а просто обсъждаме  Mr. Green

# 440
Не се караме и не се заяждаме, а просто обсъждаме  Mr. Green

Тук само можеш да научиш нещо, така че по-кротко!
Всеки говори от опит.Не сме се събрали да си говорим басни.Повечето, които пишат тук имат дългогодишен опит със съдимиялната машина и не само...интересуват се, четат!Уважавай съфорумците, ако искаш и теб да те уважават. newsm78

Вени Виролан, участвай по-активно де, стига си се крила!  bouquet
Дедо да не е излезнал в отпуска, че не го виждам нещо?!

# 441
 Embarassed Мнения за функции и характеристики не получих, но пък какъв спор стана......... Съжалявам, че така се разви темата. Благодаря все пак на тези, които се опитаха да помогнат.

# 442
  • Paris, France
.... Миялните Бош, продавани тук се монтират в Испания ...
В Испания ли трябва да си носиш чиниите? Там ли живееш или само там ти я монтираха и после си носиш там чиниите?
- пояснявам. Платките на миялните Бош, Линке, Сименс (и са идентични за моделите с идентичен брой програми Mr. Green) се произвеждат в Китай. Заводът, в който се монтират машините за тукашния пазар е в Испания. После ги докарват до Франция и така. Това за чиниите няма га го коментирам.

Цитат
Абе хора от къде му разбирате толкова, че правите такива глобални обобщения?  ooooh! 90% вътре всички са еднакви, ама като сте видяли 2 комшийски и една на свекървата и вече извода е кристално ясен и много му разбирате!
- преди да купим тази миялна почти 6 месеца мих на ръка и търсех подходящ модел. Майка ми ми препоръча един модел на АЕГ, но в тукашните сайтове за мнения четох само негативи за него а и за всички останали, които се предлагат в момента от тази марка. Става дума за мнения в чао.фр, келко, цдискаунт, мргууддийл и много други, тоест на стотици потребители. Малкото ми познати, които имат модела тази марка никак не са доволни.

Свекъреееееее, къде си, бе майна? Как е Бекото? Опрай ли са работата след допълнителната солчица  Laughing? Авера донесе ли заветните препарати от Париж? Ако не е, драсни ми да ти кажа кое откъде да купи малко преди да дойде!

дива вишничке, и мойто свек....... Mr. Green, и то с много хубава антична миялна, 60 литра на цикъл, 5 киловата, ама няма мърдане.
Цитат
като мине известно време, а уреда ми работи просто ще го сменя с нов, а стария ще го харижа на нуждаещ се
- сакън! Новите са...... и да искаш да ги харижеш няма кой да ги вземе hahaha hahaha hahaha

Hug

# 443
  • Велико Търново
...пояснявам. Платките на миялните Бош, Линке, Сименс (и са идентични за моделите с идентичен брой програми Mr. Green) се произвеждат в Китай. Заводът, в който се монтират машините за тукашния пазар е в Испания. После ги докарват до Франция и така. Това за чиниите няма га го коментирам.
...
преди да купим тази миялна почти 6 месеца мих на ръка и търсех подходящ модел. Майка ми ми препоръча един модел на АЕГ, но в тукашните сайтове за мнения четох само негативи за него а и за всички останали, които се предлагат в момента от тази марка. Става дума за мнения в чао.фр, келко, цдискаунт, мргууддийл и много други, тоест на стотици потребители. Малкото ми познати, които имат модела тази марка никак не са доволни.
...
Пояснявам и аз:
- има разлика между думата монтирам и думата сглобявам.
- това, че някой чел някъде, че нещо било добро, не означава, че е (може да не знаете, но има хора, които дават на други хора пари да напишат нещо в Интернет  Peace )
-  повтарям, че не се заяждам, искам да ви провокирам, за да се опитате да чуете и различно мнение.
И да съм казала, че не уважавам някой? Naughty

# 444
  • Paris, France
Пояснявам и аз:
- има разлика между думата монтирам и думата сглобявам.
- това, че някой чел някъде, че нещо било добро, не означава, че е (може да не знаете, но има хора, които дават на други хора пари да напишат нещо в Интернет  Peace )
-  повтарям, че не се заяждам, искам да ви провокирам, за да се опитате да чуете и различно мнение

Доколкото помня монтирам и сглобявам на български език са синоними и взаимозаменяеми. Има и други синоними на гореописаните като скалъпвам, снаждам, събирам, съединявам, които, обаче, в случая биха прозвучали смешно. Каква е разликата и защо монтирам не звучи добре в случая според тебе?

В много сайтове на магазини до мнението на писалия го има знак "проверен купувач", тоест човекът, написал мнението наистина е купил точно този уред, а не, че просто има сметка в магазина и пише каквото поиска където му скимне. Когато под даден уред има над 100 мнения, някой даже с правописни грешки е лесно да се разбере кой кой е. Рекламните мнения са дълги, изрядно написани, с много технически подробности и хвалби и в тях няма никакви негативи. Ако започнеш да четеш мненията в цдискаунт, например, ще забележиш, че отговарят на истината. Е, всеки се оплаква от това, на което държи а уредът не го прави както трябва. За моята миялна има купища оплаквания, че не суши добре. Аз не се оплаках от сушенето. Не, че моята суши по-добре от миялните на оплакващите се или техните са дефектни. Просто това е функцията на която най-малко държа и не съм го споменала. 30 - 40 мнения са напълно достатъчни за да си състави човек обективно мнение.

# 445
Протече ми миялната  Sad  Чиниите са чисти и топли, но водата не се оттича..  Съвети ?

Продължава да излиза вода изпод миялната, но водата вътре не е намаляла.. !?

Последна редакция: чт, 11 мар 2010, 17:33 от Renka

# 446
  • Велико Търново
На първо време спри водата от крана, после викай майстор.

# 447
Колкото и нелепо да звучи .. нямам кран за спиране на вода?! Поне не намерих!  Crazy Crazy Crazy

# 448
  • Велико Търново
Е тя още ли тече?  Crazy

# 449
Момичета, моля за малко помощ .... пуснах гювечета в машината обаче точно по вътрешните ръбове не се измиха - пуснах ги на програма 55-60градуса. Какво сгреших?
Онзи ден и тавите от пицата пак по края не се бяха измили добре.

Общи условия

Активация на акаунт