Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 753
  • 738
  •   1
Отговори
# 480
Айде, със здраве и да работи безпроблемно!

# 481
  • София
pazzza, честито, със здраве да я ползваш!

Аз ви споменах, че онзи ден си купих един гел на българска фирма - тествах го, мие като гела на Калгонит (поне на първо четене, дано няма неприятни изненади).
Понеже ми дадоха мострички на прах, дозирана в разтворимо пликче, пробвах и тях, но в миялната на родителите ми, резултатът - също чисти съдове.
Фирмата май произвежда тези препарати за професионални миялни машини за ресторанти и заведения, но сякаш са се ориентирали и към потребителите на дребно.

# 482
Айде, със здраве и да работи безпроблемно!
Дедо, Вени***  - Благодаря !  Hug Всичко блести от чистота и не ме боли кръста от висене пред мивката! Grinning Тези 4 месеца без миялна ми се сториха ужасни!

# 483
rozi-maxi, Вени добре ти е обяснила - напълно нормално е в резервоара за сол да има вода.

pazzza, и от мен едно голямо ЧЕСТИТО! Аристон са ми любимки, сигурна съм, че и ти ще се влюбиш Grinning.

# 484
......

pazzza, и от мен едно голямо ЧЕСТИТО! Аристон са ми любимки, сигурна съм, че и ти ще се влюбиш Grinning.
Благодаря! Обичам я вече !!!  Hug

# 485
Къъъъде пък се заби на "Аристон"?! Shocked
Не ми харесва, че няма опция за омекотяване на водата и разпознаване на комбинирани таблетки.
Но пък системата за сушене е интересна - не е със статична като на повечето съдомиялни.
Някой ще ме запознае ли с принципа на сушене на тази "Аристон"?!
Предполагам, че вътре е с вентилатори, които засмукват и нагнетяват топъл въздух.Аз така си го обяснявам, но някой по-запознат може да обясни нещата по-подробно...

Безаварийно ползване ти пожелавам, pazzza!
Дано те радва и да си щастлива с нея.
Ще очакваме подробности за нея.Мен лично ме интересува сушенето на съдовете след приключване на програмата.
Няма да се почерпя, щото не ми хареса избора ти. Rolling Eyes

Последна редакция: нд, 14 мар 2010, 01:51 от Свекъра

# 486
  • Paris, France
честита миялна, pazzza и със здраве да си я ползуваш!

Не ми харесва, че няма опция за омекотяване на водата и разпознаване на комбинирани таблетки.
Но пък системата за сушене е интересна - не е със статична като на повечето съдомиялни.
Някой ще ме запознае ли с принципа на сушене на тази "Аристон"?!
Предполагам, че вътре е с вентилатори, които засмукват и нагнетяват топъл въздух.Аз така си го обяснявам, но някой по-запознат може да обясни нещата по-подробно...

Системата на сушене е на същия принцип като твоята Laughing и моята, която преди време доста подробно обясних. Къде го видя това за вентилатори и нагнетяване на топъл въздух? Това да не ти е металургична пещ Joy hahaha hahaha! Как така няма опция за омекотяване на водата newsm78, нали има резервоар за сол? Таблетките и да не ги разпознае, няма къде да избягат, споко! Много си е хубава миялната даже!

Аз искам да попитам от любопитство pazzza има ли тази миялна перка или душ на тавана?

Хайде приятна неделя  bouquet

# 487
Благодаря за отговорите!Винаги сте много отзивчиви!Затова пак ша питам Grinning.Откакто смених по необходимост таблетките Калгонит с гел Калгонит,все по-често имам неизмити,даже мазни съдове Sad.Защо така?С таблетките нямах такъв проблем,при все че купувах от най-евтините,тези по около 20 ст. бройката.Имало е неизмити понякога,ако са били поизсъхнали,но мазни никога.Нареждам съдовете на редичко,чинийте през преградка,затова много често я пускам и по 2 пъти на ден машината.Нещо не мога още да й хвана цаката на тази съдомиялна.Че то ако ще ги доизмивам с гъбичка и веро от мазнината,по-добре да се върна на таблетките,тогава поне само ги изплаквах допълнително.Моля ви отново,споделете,така ли се е получавало и при вас.Е верно,дуралекса ми се надраска,но това не ми е толкова важно.
  bouquet

# 488
Свекъра - какво й е на Аристона? Перфектни машини са! Имат система за омекотяване на водата, мият съвършено и изглеждат потресаващо Peace.

rozi-maxi, аз съм отявлен ползвател на гел Калгонит. Единственото, което ми хрумва е, че не сипваш достатъчно количество, щом съдовете са поставени както трябва. Досега не съм имала никога проблем...

# 489
.............

Безаварийно ползване ти пожелавам, pazzza!
Дано те радва и да си щастлива с нея.
Ще очакваме подробности за нея.Мен лично ме интересува сушенето на съдовете след приключване на програмата.
Няма да се почерпя, щото не ми хареса избора ти. Rolling Eyes
Свекъре почерпи се все пак - за мое здраве !  Hug

Чудех се между 2 модела на БЕКО, обаче бяха с малко функции- при едната  едно липсва, при другото друго.

Този Аристон ми хареса защото има : 3 г. гаранция, защита от преливане, половин зареждане, отложен старт на 3,6,9 ч. , - копче за мултифункционални таблети- , 8 програми и т.н.
Цената е повече от прилична и .. това е!  Hug

# 490
честита миялна, pazzza и със здраве да си я ползуваш!

: .............
Аз искам да попитам от любопитство pazzza има ли тази миялна перка или душ на тавана?

Хайде приятна неделя  bouquet
Благодаря!
Няма перка на тавана.  Simple Smile

# 491

rozi-maxi, аз съм отявлен ползвател на гел Калгонит. Единственото, което ми хрумва е, че не сипваш достатъчно количество, щом съдовете са поставени както трябва. Досега не съм имала никога проблем...

Досега сипвах по 25 мл.,защото слагам малко съдове,примерно 7-8 чинии,2 тенджери,една малка и една голяма,тиган,2-3 купички и няколко чаши,прибори,а моята е от големите,за 12 комплекта,затова и я пускам почти всеки ден по 2 пъти.Мислех,че така трябва,щом има чертичка за 20 и за 30 мл..Но си права,снощи,сложих 30,и сега всичко е наред.Благодаря   bouquet.Тенджерите на долната скара,малко или много спират струята,и май трябва да спра да ги слагам,но понеже често готвя за малкия отделно,много цапам Rolling Eyes.Ама пък иначе,кога ще събера толкова много чинии,ми те ще изсъхнат и пак няма да се измият Rolling Eyes.

# 492
Искам и аз да питам нещо - колко чинии и чаши слагате на 1 пускане? Моята е за 9 комплекта (45 см) и слагам .. много. сега ще ги изброя Crazy.
Хвърлям по едно око на темата за програмите - моята мие най-хубаво на Еко-то. Пускам през ден, засъхнали чинии и хубаво запълнена, да не кажа с връх.. От време на време има някоя чиния недоизмита, която е била 'залепена' с друга. Много са тънки и плоски чиниите и ако не ги подредя плоска - малко по-дълбока - плоска.. може да има някой неизмит край там, където са се допирали.
Иначе като цяло въпроса ми е вредно ли е за самата машина да се пълни много (ако се измиват чиниите)?

# 493
  • Paris, France
Иначе като цяло въпроса ми е вредно ли е за самата машина да се пълни много (ако се измиват чиниите
- не, стига допълнителните съдове да не опират в перката и да и пречат да се върти. На почти всяко миене слагам скарите от газовите котлони и фурната върху съдовете, но много внимавам и като затворя чекмеджетата винаги проверявам дали перката се върти без да докосва съдовете.

# 494
Изброих ги:
9 чаши за кафе
3 за ракия
3 за вино
7 за вода
3 големи (за чай, мляко)
10 купички
16 чинии всякакви, от които пак 1 не добре измита
1 кана
пластмасовото за лъжиците и вилиците - 11 лъжици, 9 вилици, 6 ножа, 5 малки лъжички.
Много ли я препълвам се замислям.. някой по-долу писа, че е с голяма и я пуска по 2 пъти на ден.. за това се зачудих аз как постъпвам..
Перката си се върти, аз всеки път я проверявам за всеки случай.

Общи условия

Активация на акаунт