Всякакви въпроси относно съдомиялните - 2

• 56 020
  • 738
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Добре ли е съдомиялната да има отложен старт?
Разбира се, но не е задължително! Колкото повече удобства, толкова по-добре  Mr. Green. Но определено не е болка за умиране... Моята за съжаление няма. Но аз така или иначе трупам съдове до последно. Обикновено вечер слагам чашката си от кока-кола и тогава пускам машината. Ако я напълня през деня, просто я включвам веднага. Когато я купувах ми я предложиха на много изгодна цена и трябваше да избирам дали да се възползвам от изгодната оферта или да събирам парички за модел с повече екстри.

# 646
  • София
Добре ли е съдомиялната да има отложен старт?
Моята има, да ти кажа почти не го ползвам. Зависи как ти е организирано домакинството, разбира се, моята я тъпча през целия ден и я пускам преди да си легна. Много рядко ползвам отложения старт, защото обикновено всички отдавна спят и на никого не пречи шума.

# 647
Аз съм се ориентирала към малка Мидеа.Тази която си харесах има отложен старт,но е инокс, а бялата няма тази екстра.Затова се чудя какво да правя.А ми се иска да я всема преди да дам поръчка за кухнята,за за се изчисли точно мястото и.

# 648
  • Paris, France
Моята има отложен старт, но никога не съм го ползувала. Не виждам смисъл. За мене това е излишна екстра. Има смисъл за хора, които плащат тока на различна нощна и дневна тарифа и си лягат рано и ако това е вашият случай, вземете тази с отложения старт! В стария апартамент свекърва ми с миялна от 60 години и естествено без отложен старт беше приспособила един контакт с таймер, не знам как се казва дори, но натискаше копчетата и контактът пропускаше ток чак след време в зависимост от нагласата.

# 649
Идвам пак с няколко въпроса, ще ви бъда благодарна да ми отговорите  bouquet
Ако се използват таблетки три в едно, пет в едно и т.н. трябва ли пак в отделенията за сол и гланц да се слагат такива.
На българския пазар освен Сомат и Калгонит има ли друго. Какво ще ми препоръчате - таблетки, прах или течен препарат.
Сега разгледах каталозите на метро, има 120 таблетки Сомат с новото му име Ф..... за 32лв. т.е. 0.27лв за измиване. Това добра цена ли е?

# 650
Ако нямаш индикатор за сол и гланц, можеш да не слагаш. Моята има такива индикатори и те показват,  че няма сол и гланц. И аз слагам, въпреки че има и в таблетките.
37 лв за 120 таблетки финиш е супер цена. Аз купувам от тук 60 таблетки за 14 евро.

# 651
  • София
ками, Финиш е новото име на Калгонит, не на Сомат, ако това си имала предвид  Peace. Разбира се, че има страшно много продукти на пазара, освен тези, които ти си споменала. Тук много пъти сме си говорили, че при една машина препарата Х мие отлично, при друга - не. С други думи, понякога трябва миялната и препаратите просто трябва да се спогодят  Mr. Green. Това ще установиш сама, когато почнеш да я ползваш и да опитваш различни продукти. В тази връзка, не се хвърляй на огромни разфасовки поне в началото; вярно, че излизат изгодно, но я си представи, че не ти хареса как мие  Wink. Аз лично предпочитам прах или гел за измиване, тъй като мога да си го дозирам според замърсеността на съдовете и продължителността на програмата. Случвало ми се е таблетка да падне върху тенджера или купа и да не се разтвори, докато с прах (гел) това няма как да стане, но това е само пример.
При миене, миялната си взима сол и гланц (ако са заредени, де), ако използваш препарати 3в1 - може самата миялна да има бутон, с който да я "уведомиш", че си заредила такива таблети и да не ползва от другите сол и гланц.
Ти спря ли се на модел?

# 652

Ти спря ли се на модел?
Ами да.
Незнам дали е най добрият варият, но се спрях на Зануси 45 см http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09052023
Котлони, фурна и миялна за 1000лв.
знам, че има и по добри неща, но бюджетът е ограничен и трябваше да се откажа от миялната. А така ще си имам всичко Grinning

# 653
Ками, етърва ми има Зануси, но за 12 комплекта. Вече 5 години я ползва и е доволна. Успех!

# 654
  • София
Ками, за трите неща е изгодно! Е, щеше да е чудесно да разполагаме с неограничен бюджет и по-лесно, но здраве да има  Hug!

# 655
Аз ползвам МИДЕА - 45 см която е вградена - доволна съм от нея много. А по повод на отложения старт ползвам го не от икономия на ел.енергия а поради това, че е леко шумна.   Thinking

# 656
Нашата Beko е с отложен старт и почти всяка вечер го ползваме.Тъй като стоим до късно и не се знае кой какво ще яде и кога и правим старта към 2,3 сутринта.За нас е много удобно.

# 657
Днес една позната ми каза че нейна приятелка плащала 100 лева ток на месец само за миялната машина - може ли това да е вярно.Става въпрос за малка  миялна,ако това има някакво значение.Пускала я всяка вечер и резултатът бил + 100 лева .

# 658
Днес една позната ми каза че нейна приятелка плащала 100 лева ток на месец само за миялната машина - може ли това да е вярно.Става въпрос за малка  миялна,ако това има някакво значение.Пускала я всяка вечер и резултатът бил + 100 лева .
Хмммм, това ми изглежда невъзможно Thinking Какъв клас е?

# 659
svetli333, няма такова нещо миялна да харчи толкова ток на месец и то при еднократно пускане за деня Stop.
Приятелката ти нещо се е объркала...

Общи условия

Активация на акаунт