Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 37 359
  • 208
  •   1
Отговори
# 75
  • Мнения: 7 433
Моите стават твърди и почти не бухват, в момента я правя  Cry
    Когато са още горещи са по-мекички,след като изстинат се втвърдяват.Нормално е.
    Ако си прекалила с брашното,ще са твърди от самото начало.Но няма страшно.С повечко крем и по-дълго стягане ,ще получиш чудесна торта. Peace

# 76
  • София
  • Мнения: 1 170
Най - накрая ще я правя тези дни за рождения си ден. Може ли половин доза да направя, щото не искам голяма торта newsm78

# 77
  • Мнения: 7 433
Най - накрая ще я правя тези дни за рождения си ден. Може ли половин доза да направя, щото не искам голяма торта newsm78
  Абсолютно! Peace
  На предната страница съм постнала 1/3 порция,ако искаш виж,колко е голяма(малка).

  Това е парче от 1/2 порция (снимката е стара).Тук май не съм слагала орехи. newsm78

 

# 78
  • Мнения: 231
Ами все пак хубава стана. Малко ми беше крема (толкова можах да си купя) - около 600мл, ама карай и така стана добре. Чакам я да омекне още  Grinning

ПП: То тортата не излезе голяма, а по-скоро висока  Hug

# 79
  • Мнения: 7 433
Малко ми беше крема (толкова можах да си купя) - около 600мл, ама карай
    Само 600 ли? Shocked
    Това е страшно малко,ако си правила цяла порция!Ще ти е суха тортата. Sad

# 80
  • Мнения: 231
Малко ми беше крема (толкова можах да си купя) - около 600мл, ама карай
    Само 600 ли? Shocked
    Това е страшно малко,ако си правила цяла порция!Ще ти е суха тортата. Sad

Сухичка беше, ама се изяде  Joy. Така им харесвали блатовете - твърдички  Joy

# 81
  • Мнения: 7 433


Сухичка беше, ама се изяде  Joy. Така им харесвали блатовете - твърдички  Joy
  Трябваше да ползваш само половин количество  кори,а другата половина,когато купиш още заквасена сметана.... Wink
  Нищо,друг път ще се справиш по-добре. Hug

# 82
  • София
  • Мнения: 1 170
Мога ли да направя корите и след ден -два да я направя самата торта newsm78

# 83
  • Мнения: 7 433
Мога ли да направя корите и след ден -два да я направя самата торта newsm78
   Можеш ,да.
   Ще ги пазиш в някакъв плик. Peace

# 84
  • Мнения: 1 089
Това е една от най-невероятните торти, които съм яла, и още по-важното, които съм правила! Щом веднъж се престраших да я направя, да не кажа всяка неделя, но поне 2 пъти в месеца се хапва медовик в къщи.  И главният виновник за това е Селма. Mr. Green

# 85
  • Мнения: 7 433
   Уау!Щастлива съм,че толкова сте я харесали! newsm68
   Благодаря за този топъл отзив,tan! Hug

# 86
  • Мнения: 107
Селма според теб дали ще се получи добре с баварски крем

# 87
  • Мнения: 7 433
Селма според теб дали ще се получи добре с баварски крем
   Не знам Rolling Eyes
   Според мен на тези кори  им отива повече по-киселичек крем,какъвто  е този от заквасената сметана.
   Но можеш да експериментираш. Simple Smile

# 88
  • София
  • Мнения: 1 170
Направих тестото, но не видях никъде да пише градусите и времето за печене newsm78, сложих го в хладилника за момента, пък ако ли не ще импровизирам и дано не ги изгоря.

# 89
  • Мнения: 2 803
Записвам си рецептата. Peace

Общи условия

Активация на акаунт