Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

• 37 355
  • 208
  •   1
Отговори
# 90
Да се  похваля и аз вчера спретнах тази чудна торта. Grinning
Реших,че цялата порция ще ни е много, а и като за първи път да направя половин доза.
Голям зор беше, честно да си кажа, но може би аз съм си виновна.Май нямах търпение да я направя и пойзбързах малко, не изчаках тестото да се постегне в хладилника и първите 2-3 кори доста трудно ги разстелих в тавичката, с последните две вече беше по лесно, а може би и аз му хванах цаката.Отново понеже пък бързах първата да я извадя от още не изстиналата иена, изпуснах иената (след като извадих кората ) и я счупих.
Въобще не ми вървеше много-много докато я правих тортата,нооо резултата си струваше.
Моята мъж страшно много я хареса, детето също.Мъжът ми каза,че следващия път аз да направя тестото,той ще разстеле и опече корите, мисля следващия път да направя цялата доза Mr. Green.
Селма, едно голямо мерси и от мен за прекрасната рецепта.  bouquet

# 91
Направих тестото, но не видях никъде да пише градусите и времето за печене newsm78, сложих го в хладилника за момента, пък ако ли не ще импровизирам и дано не ги изгоря.
Чак сега виждам постинга ти....
  Какво стана?Справи ли се с корите? Simple Smile
  Аз ги пека на умерена температура,в загрята фурна,докоато поруменеят хубаво.
  Всъщност още след първата кора би трябвало да се ориентираш сама.Не е трудно. Simple Smile

# 92
Vanche,първия път винаги е малко по-връткав.Браво,че все-пак се справи успешно! Hug

# 93
  • София
Малеее, голяма съм шматка, преди малко извадих тестото направих топки и тръгнах да разстилам, ама не става, къса се и се сещам, че съм забравила маслото ooooh!. Разтопих маргарин за по-бързо и наново омесих. Първите малко ги попрепекох и се начупиха. Излезнаха ми 4 броя, добре че имаше изрезки, че детето като ги нападна ( и аз де Crazy). Следващия път смятам от тестото да направя само медени бисквитки, че й харесаха. Като направя тортата ще пусна снимки.

# 94
    Ама как ще си забравила маслото! ooooh! Joy
    (Не че на мен не ми се е случвало!Не точно с тази торта,но с някои други рецепти..... Crazy   Laughing )
    Хайде да се похвалиш после! Hug

# 95
  • София
Жертвах единия блат за тортата ми Sad, просто детето не можа да се спре да яде  и като каза "искааам още" след като обираше трохите от изрезките, нямаше как. Иначе трябва да меся наново и да пека други. Само да спомена, че тя по принцип като правя други блатове, сладкиши и т.н. не иска и да ги погледне. Селма   bouquet

# 96
   hahaha hahaha hahaha  Няма спор,корите са много вкусни. Wink
   Хайде приятно ново месене! #Silly Hug

# 97
  • Казанлък
Селма,бързам и тук да те поздравя Simple SmileАз и на лична ти казах че ми смаза самочувствието на готвач Grinning ама ми се искаше и тук да го кажа,много си добра еййййй...изчетох ти повечето рецепти и сега като ми остане време ще почвам да ги пробвам .
Аз имам много интересни неща за готвене ,но едва ли ще ми остане време да побликувам ,опитах да пусна някои неща като теми ама в сравнение с твоите направо  Blush Изобщо има страхотно добри готвачки тук ,много се радвам че ще има от къде да "крада" идеи за домашното меню Simple SmileБраво момичета.
П.С. почнах да се оправям малко по малко из форума;)

# 98
   Благодаря ти,fitnessline!
   В този форум има наистина невероятни кулинарки!Хем споделят готови рецепти,хем те вдъхновяват за разни имровизации!

Ти професионален готвач ли си? Simple Smile

# 99
  • Казанлък
Ааа не не ,в къщи само ,но много обичам да готвя и изобщо да се цапотя из кухнята.Та ми правят впечатление хубвите неща тук из форума:)Ние сме все по на разни режими на хранене,занимавам се с хранителни додавки и фитнес и добре че е малкия та да готвя Grinning е позволявам си да прегрешавам доста често , за сега още няма проблем че да видим...Simple Smile

# 100
  • София
Ето и моята торта за моя си рожден ден и понеже не можах да сложа 31 свещички, сложих 31 цветчета Mr. Green. Стана уникално вкусна. Само да допълня, че сложих в крема една сметана на прах, и един желатин за да се сгъсти, и да стане по-височка.

# 101
  • пак там
Хитруши сте вие, важните неща - на втора и трета страница. А аз като пърле пред майка си първо се юрнах да правя блатовете и чак след това видях хитринката за слагането в хладилника  Embarassed

Селмичке, моля следващата рецепта, ако може да я описваш като за пълни идиоти (като мен  Embarassed).

Моите блатове станаха четири (като първия не се брои, защото дете-идиот не прочете навреме за намазнената тавичка и се наложи да го изстъргвам от формата...  Embarassed нищо де, детето намаза - омете половината от парченцата  Mr. Green). Пък и малко дебелички станаха, че чак на третия се сетих да си намокря ръцете със студена вода, докато ги разстилам (нали не бях прочела още за слагането в хладилника), ама ще проверим след час какви ще са реакциите  Grinning

# 102
sillsav,много ти е хубава тортата!Обожавам такива украси.Честит миналия рожден ден! newsm59 newsm67

Рися,уж се опитвам максимално подробно да описвам рецептите,че даже и постъпкови снимки правя,но все има нюанси,които се изпускат.
   Сега ще добавя,каквото се сетя в рецептата.Нарочно съм пуснала темата,за да се споделят нещата и да ви е по-лесно. Simple Smile

# 103
  • пак там
Е, аз не уточних, че в кухнята съм малко като стихийно бедствие... Embarassed

# 104
Е, аз не уточних, че в кухнята съм малко като стихийно бедствие... Embarassed
     Laughing Laughing Laughing
     Няма страшно!Това е преодолимо! Wink Hug

Общи условия

Активация на акаунт