Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

• 37 341
  • 208
  •   1
Отговори
# 105
  • пак там
Ето това се получи от моя медовик  Embarassed

Забравих да спомена, че поиздевателствах малко над крема, като добавих малко нескафе, получи се доста интересен вкус (е, някои от гранулките не се бяха разтворили, та на места нагарча, но...), много я харесаха домашните. Мерси, Селмичке!

# 106
  Браво,Рися!Доста добре се справи! Grinning

# 107
  • Стара Загора
Днес я правя. Сега тестото ми кротко отлежава в хладилника - предстои по-трудната част, но дано се справя  Laughing

Такааааа - изпекох блатовете, трудното дойде от там, че нямам тефлонова тава /ако малкия не спеше, бях отскочила до магазина за тава, но ще си купя !/, залепяха. Излязоха 5 броя, защото диаметъра на тавата ми е 26-27 см. Ще стане тортата, няма начин  Wink, счупените блатова ще ги замажа с крем и няма да личи.

Селма, с тестото не беше толкова трудно, бях омазана до ушите но го разпределих  Laughing

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 09:40 от Сиер

# 108
Днес я правя. Сега тестото ми кротко отлежава в хладилника - предстои по-трудната част, но дано се справя  Laughing
     Ако ще ти е трудно да разпределяш тестото във тавичката,топвай си пръстите от време на време в брашно,за да не лепне тестото.  Peace

# 109
  • Стара Загора
Да докладвам : сглобих тортата с крема, не стана толкова висока, колкото искам, но другия път ще е печа в по-малка тава. Вид - задоволителен.  chef Украсих я с филирани бадеми и орехи. Надявам се и на вкус да е хубава, за първи път я правя, досега съм правила Медовика за 1 час - страхотен е Peace

# 110
   Опитахте ли Медовика,СиерSimple Smile

# 111
  • Стара Загора
Утре е денят  Wink Ако смогна и снимки ще направя преди щерката да го е нападнала  Laughing

# 112
  Дано утре не е по-сухичък,че е "от днес за днес".

# 113
  • Стара Загора
Така ли?  Rolling Eyes Аз нарочно го направих днес, та да утре хубаво да поемат блатовете от крема. Нищо, все ще се изяде, надявам се с наслада. Laughing

# 114
   Дано!  Hug

# 115
  • Стара Загора
Ето това се получи на вид : МЕДОВИК, има недостатъци, но на вкус е страхотен.
Селма и не е сухичък, блатовете са поели от крема и са сочни. Peace

# 116
   Че какво му е на вида,Сиер?Чудна ,апетитна домашна торта! thumbsup
   Страхотно си се справила!  Hug

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 18:02 от Селма

# 117
  • Стара Загора
Благодаря много  Hug Домочадието я хареса и аз съм много щастлива   chef

# 118
 Селма, аз също много благодаря за вкусната рецепта.
 Направих я снощи, спазвайки всички препоръки. Единствената разлика беше, че моята торта пое повечко брашно / може би медът ми беше повечко или пък големички домашните яйца?! / Проблеми при печенето нямах, но не спазих препоръката да печа блатовете в кръгла тавичка, а ги правих в правоъгълна и външният вид на медовика е почти като плодовата пита на "Неделя" Simple Smile Вкуса обаче е невероятен.
 Мисля да почерпя майка ми и една леля довечера, които не си падат  по сладкото, та ще ми е интересно тяхното мнение.

# 119
  • При моите мъже...
Прекрасна тортичка и супер лесна за правене!
Благодаря за рецептата!
Мъжа ми каза, че е най-вкусното сладко нещо което съм правила и каза да почвам и другите рецепти поред;)
А като занесох в офиса ми зададоха въпроса:
"От къде я взе тази торта",
отговора беше:"От сладкарницата на Селма"
"Не съм я чувал тази сладкарница - къде е? Мнооооого добра торта!!!"  chef
10х, Селме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт