Медовик.От днес за днес.(Стъпка по стъпка)

  • 37 341
  • 208
  •   1
Отговори
# 105
  • пак там
  • Мнения: 2 892
Ето това се получи от моя медовик  Embarassed



Забравих да спомена, че поиздевателствах малко над крема, като добавих малко нескафе, получи се доста интересен вкус (е, някои от гранулките не се бяха разтворили, та на места нагарча, но...), много я харесаха домашните. Мерси, Селмичке!

# 106
  • Мнения: 7 433
  Браво,Рися!Доста добре се справи! Grinning

# 107
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Днес я правя. Сега тестото ми кротко отлежава в хладилника - предстои по-трудната част, но дано се справя  Laughing

Такааааа - изпекох блатовете, трудното дойде от там, че нямам тефлонова тава /ако малкия не спеше, бях отскочила до магазина за тава, но ще си купя !/, залепяха. Излязоха 5 броя, защото диаметъра на тавата ми е 26-27 см. Ще стане тортата, няма начин  Wink, счупените блатова ще ги замажа с крем и няма да личи.

Селма, с тестото не беше толкова трудно, бях омазана до ушите но го разпределих  Laughing

Последна редакция: ср, 12 май 2010, 09:40 от Сиер

# 108
  • Мнения: 7 433
Днес я правя. Сега тестото ми кротко отлежава в хладилника - предстои по-трудната част, но дано се справя  Laughing
     Ако ще ти е трудно да разпределяш тестото във тавичката,топвай си пръстите от време на време в брашно,за да не лепне тестото.  Peace

# 109
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Да докладвам : сглобих тортата с крема, не стана толкова висока, колкото искам, но другия път ще е печа в по-малка тава. Вид - задоволителен.  chef Украсих я с филирани бадеми и орехи. Надявам се и на вкус да е хубава, за първи път я правя, досега съм правила Медовика за 1 час - страхотен е Peace

# 110
  • Мнения: 7 433
   Опитахте ли Медовика,СиерSimple Smile

# 111
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Утре е денят  Wink Ако смогна и снимки ще направя преди щерката да го е нападнала  Laughing

# 112
  • Мнения: 7 433
  Дано утре не е по-сухичък,че е "от днес за днес".

# 113
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Така ли?  Rolling Eyes Аз нарочно го направих днес, та да утре хубаво да поемат блатовете от крема. Нищо, все ще се изяде, надявам се с наслада. Laughing

# 114
  • Мнения: 7 433
   Дано!  Hug

# 115
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Ето това се получи на вид : МЕДОВИК, има недостатъци, но на вкус е страхотен.
Селма и не е сухичък, блатовете са поели от крема и са сочни. Peace

# 116
  • Мнения: 7 433
   Че какво му е на вида,Сиер?Чудна ,апетитна домашна торта! thumbsup
   Страхотно си се справила!  Hug

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 18:02 от Селма

# 117
  • Стара Загора
  • Мнения: 743
Благодаря много  Hug Домочадието я хареса и аз съм много щастлива   chef

# 118
  • Мнения: 83
 Селма, аз също много благодаря за вкусната рецепта.
 Направих я снощи, спазвайки всички препоръки. Единствената разлика беше, че моята торта пое повечко брашно / може би медът ми беше повечко или пък големички домашните яйца?! / Проблеми при печенето нямах, но не спазих препоръката да печа блатовете в кръгла тавичка, а ги правих в правоъгълна и външният вид на медовика е почти като плодовата пита на "Неделя" Simple Smile Вкуса обаче е невероятен.
 Мисля да почерпя майка ми и една леля довечера, които не си падат  по сладкото, та ще ми е интересно тяхното мнение.

# 119
  • При моите мъже...
  • Мнения: 39
Прекрасна тортичка и супер лесна за правене!
Благодаря за рецептата!
Мъжа ми каза, че е най-вкусното сладко нещо което съм правила и каза да почвам и другите рецепти поред;)
А като занесох в офиса ми зададоха въпроса:
"От къде я взе тази торта",
отговора беше:"От сладкарницата на Селма"
"Не съм я чувал тази сладкарница - къде е? Мнооооого добра торта!!!"  chef
10х, Селме  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт