За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 666
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
  • София
BebEshOnDeL, не си лепвайте етикети, които никой не е написал по ваш адрес.

Ако бебето е изгорено обадете се на педиатъра, или отидете в най-близкият спешен център.
Ако сте ходили на лекар и въпросното лекарство е изписано от него, мажете бебето.
Ако лекарството не е изписано от лекар, не рискувайте. Бебето вие малко.
Зависи как, къде и каква е степента на изгаряне. На 1во време можете да направите студен компрес.

# 121
От половин час детето ми има нещо като задъхване от време на време - на всеки 2 мин примерно, след което се мъчи да се изкашля. Вдигнах я да постои седнала и спря. Като я сложа да легне пак започва. Няма как да звъня на педиатърката толкова късно- възможно ли е да е хранителна алергична реакция или просто й се кашля?

# 122
  • София
Emily_ , звънни на педиатър не е толкова късно.

# 123
  • Пловдив
Emily_ ,може да отидете във Вела-бул. Любен Каравелов 4, Пловдив,032 641945‎-доволна съм от тях.
Не мога да дам мнение от какво е задъхването

# 124
Случвало ли ви се е, бебето ви при оригване да повърне всичко,което е изпило,като мляко?Детето ми е на 7м- досега около 4 пъти прави този номер и то винаги след изяждането при оригванего го връща на фонтан  и мирише на кисело все едно много  е стояло вече в корема?? Незнам да се притеснявам ли или просто тези повръщания са инцидентни??

# 125
  • София
somebody, дъщеря ми имаше рефлукс, повръщаше на фонтан след всяко хранене.
Ако до сега не е повръщало и е инцидентно, най-вероятно не е такъв проблема.
Случвало ми се е синът ми да повърне след оригване. Но децата не повръщат всичко.
Може млякото да му е дошло в повече.
Ако те притеснява това повръщане говори с педиатъра.

# 126
An Mary благодаря - тя повръщаше до  3 м непрекъснато след всяко хранене,но не на фонтан, след това спря и тук от 3 седмици е това странно повръщане при оригане, то е все едно при оригването се задавя и изкарва огромно количество на фонтан/малко страшничко е,защото все едно се дави  и на мен ми се подкосяват краката Cry/ но пак ще кажа,не е всеки ден на 4-5 дена по веднъж и то или рано сутрин или вечер преди лягане newsm78

# 127
  • София
Не съм специалист, може да е някакъв остатък от рефлукса.
Дияна повръщаше до към 5-6м.
Чела съм във форума, че може детето да се сложи да спи под наклон. Матрака се повдига от към главата.
Сутрешното повръщане мога да си го обясня с факта, че примерно е гладна и гълта жадно.

# 128
  • София
моят син такива повръщания е имал  заради преяждане, нежелание да яде или хрема ако му се стича секрета към гърлото....

а рефлукс на 7 месеца чак да се появи...ми е странно...

Може би все пак трябва да споделиш с педиатъра на детето утре какво ти е притеснението, да го прегледа или да даде направление за специалист, ако сметне за нужно.

Иначе той наклона на матрака направо си е задължителен при рефлукс...

# 129
По колко капки Коларгол и колко пъти може да се сложат на 5 месечно бебе?

# 130
Angel_Dust- тя досега два пъти е имала хрема и пак два пъти ми е повръщала така, но млякото беше примесено с много сополи и то тогава се задавяше,докато спи, аз я вдигах веднага и тя повръщаше! тогава съм говорила с педито ни, но тя ни е казвала,че не е проблем от сополите е,както и ти си го написала !Между другото и тази вечер,като ми повърна ми се стори,че имаше сополи вътре,въпреки,че няма ясно изразена хрема/мисля,че няма хрема/! newsm78

Иначе за изследвания- в началото на тази седмица правихме задължителните, всичко е наред!

# 131
  • София
ами при моят не съм виждала примесени сополи....но е било когато така и така знам, че има хрема, а тя при него и до сега често слиза към гърлото и се дави и повръща...
та може да има някаква задна и да се дави...особено сутрин, когато по принцип е понатрупала повече след сън.... пък вечер също се изострят....
не знам, аз бих се обадила утре сутрин на педито и евентуално бих завела и детето....

# 132
Зузу днес ни падна пъпчето, и имаме леко секретче по средата, и заради него продължаваме със спирта и топоцина.
Иначе за сухата кожа и ние се лющим доста, но ни казаха че било нормално. Мажем се с  олио на Нивеа и тоалетно мляко на Себамед почти на всяко сменяне на памперс. Peace

# 133
Бебето ми е силно отпаднало след бита имунизация - Пентаксим. Спи откакто й е бита. Будя я за да яде на 3 часа но яде малко и пак заспива дълбоко. Нормално ли е след такава имунизация това? Как да се справя с отпадналостта й?

# 134
  • Пловдив
и моята беше сънлива-утре сутринта трябва всичко да е ОК и да си е предишното бебе.

Общи условия

Активация на акаунт