За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 685
  • 746
  •   1
Отговори
# 165
Благодаря за отговорите.
Май е било само еднократно явление Confused Сега вече е малко по-нормално.
Ще питам педито следващия път.

# 166
здравейте,
моята беба е на 12 дена и ме е страх да не съм я прегряла,майка ми сбъркала и вместо да намали радиатора го сложила на максимум, та беба спа около 30 мин докато някой се усети че става много жега. Около 26 градуса беше в стаята, не съм сигурна че е прегрята но определено не знма какво да правя в такъв случай. ooooh!

# 167
  • Видин
Е нищо й няма! Ние лятото сме излизали на разходка навън и определено беше над 26 градуса. Най-много да излязат пъпчици от прегряване, но не е страшно и фатално  Peace
Ако има Т и й е топло я разсъблечи  Hug

# 168
Ми охлади стаята. Какво толкова да направиш. Нищо фатално не е станало.

# 169
Мацки, имаше едни идеи на лекар, името му започваше с К за справяне с колики, гушкане, увиване на бебето плътно и тн. Рових, но не открих. Моля за линк!  bouquet

# 170
# 171
здравейте,
моята беба е на 12 дена и ме е страх да не съм я прегряла,майка ми сбъркала и вместо да намали радиатора го сложила на максимум, та беба спа около 30 мин докато някой се усети че става много жега. Около 26 градуса беше в стаята, не съм сигурна че е прегрята но определено не знма какво да правя в такъв случай. ooooh!
Нищо няма да му стане на бебето,спокойно.

# 172
  Не се притеснявай за градусите, нищо няма да му стане на бебето, ние по принцип на по-малко от 25 градуса не стоим- така,че това за мен си  е нормална температура! Peace
  Бебето ми се роди в най-големите жеги и температурата в стаята не падаше под 28-29градуса, чувстваше си се много добре!!

# 173
  • София
предполагам зависи обаче и как е било облечено и колко завито при тези градуси Wink
но така или иначе - нищо страшно не се е случило.
Все пак внимавайте за напред.

# 174
Здравейте,моми4ета!...Моето притеснение е,4е последно като ходих на педиатър,той заяви,4е малката не наддава добре. Cry
всъщност тя е така от самото си раждане.роди се малка 2,850,и само първия месец наддаде 1 кг,после запо4на,800гр,500гр,350гр,а сега е на 10 месеца и за последния месец е наддала само 150гр.,и тежи 8,330 кг./
Знам,4е с те4ение на времето ка4ват все по-малко.дали е до организъм или какво,но на мен не ми изглежда слаби4ка.но знам ли,има ли и други мами с подибни "проблем4ета" Confused
Хапваме си каши4ка,пюрете  ве4е не само на обяд ,ама и на ве4еря,по-малко мляко,но тя сама не го иска.в 10 и в 4 също хапваме по нещо,я някой плод,или нещо друго.
Доктора каза,4е като навърши годинка,ще се наложи да и нправим кръвни изследвания(можела да има непоносимост към глутена),което нещо не ми се връзва със тази ситуация......
Напоследък нещо не иска на драго сърце да си хапва,дали е от това,4е запо4ват да я дразнят венците(зъбките),които още нямаме.
Тези страхове,дори ме карат понякога насилствено да я тъп4а,което е най грешния подход  Cry Cry Cry....но какво да правя,като този доктор ме от4ая.

Упс,току-що проверих...Да!..има много общо даже със тази ситуация..

Непоносимостта към глутен предизвиква целиакия

Praynig  Дано да няма нищо такова.А дали може да се направят по-рано тези изследвания???

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 02:57 от AnMary

# 175
  • София
Ако ще те успокои - синът ми на годинка беше 7960 тр Simple Smile
Сега е на 4 години и е 15,5 кг Simple Smile
никога не е наддавал добре, за което си имах големи ядове с педито, защото държах и да захраня късно...след като мина година и нещо просто спря да се тревожи за него - каза, че явно се  е метнал на мен и че просто си  е такъв.
Изследванията са си му ОК...

Всъщност на 4-5 месеца заради това не наддаване и една мн ниска Т, му пусна кръв и урина - тогава имаше пикочна инфекция...но като мина не почна да наддава повече...нито като се захрани, нито като спря да суче.... та така...има такива деца...зависи много и какви гени носят...
Като избиваха зъби, със всеки отказваше храна по една седмица преди да избие и оставаше само на мляко.....

Няма никакви хранителни алергии моето дете.

Недей я тъпка и насилва, това само може да влоши нещата, като я отвратиш от яденето. Ако ще си по-спокойна - пуснете й още сега изследвания, няма защо да чакаш и да се тормозиш още 2 месеца. И не се вкарвай излишно във филми...
Според мен ако беше в глутена проблема, преди да захраниш щеше да си наддава и после да спадне изведнъж...а при вас май не е това положението.

А за тестова за алергии и на година е рано. С желязото добре ли е? понякога и анемия може да е причината също...

Иначе - нищо не ти пречи месец-два да спреш да даваш храни създържащи глутен - ще видиш има ли промяна...

# 176
здравейте,
Спокойно,нищо толкова не е станало...

labulgara , според мен просто детенце е такова и педката иска да се презастрахова.Ако ще ти е по-спокойно настоявай да пуснете изследването още сега...

# 177
labulgarа, пусни си по-рано изследванията и спи спокойно. Детето си наддава чудесно. Родена е 2850. Нали средностатистическото бебе на година си утроява теглото? Я да смята педиатърката. Може да има причина да смята, че детето има проблем, но ако иде реч само за тегло докторицата май има проблем. Дъщеричката ми се роди 3 кг, на година  тежеше 8. Пу, здраво и изключително жизнено  дете е. Изглежда точно както трябва да изглежда бебе на тази възраст.

Последна редакция: нд, 17 яну 2010, 16:55 от niki97

# 178
  • Видин
Съвсем нормално си тежи, при положение че е родена мъничка. Аз не виждам проблем, ако детето е жизнено и доволно.
Не я натискай да яде  Naughty Спомням си като малка как всички ме гонеха и натискаха да ям, още повече не ми се ядеше...и всеки път едни уговорки и едни чудеса. Ето на, пораснала съм  Mr. Green
На годинка трябва теглото да се утрои  Peace  newsm78

# 179
Здравейте момичета,забелязах че днес малката нещо пъшка и се притеснявам да не би да й има нещо.Не е да й се ака защото вчера ака 2 пъти,няма температура.....сигурно много ще се смеете че се тревожа за подобни неща,ама аз да си питам дали някой може да каже от какво може да е.

Общи условия

Активация на акаунт