За бебетата от 0+ месеца, съвети; За бързи въпроси и отговори - 15

• 22 680
  • 746
  •   1
Отговори
# 150
Днес бебко става на 13 дни, но кожата му е все още много зачервена и има лека жълтеница.... в понеделник съм решила да го водя , за да му вземат кръв за изследване нивата на билирубина... кърмя го на поискване, той си хапва мн добре и пълни памперса след всяко кърмене.... според вас имам ли поводи за тревога.... тази жълтеница мн ме плаши, в родилното го държаха на лампа и ни изписаха на 6- тия ден ... педиатърката ми предписа глюкоза, но аз се притеснявам, че няма да се храни добре, пък и чета противоречиви мнения и не съм давала нищо освен кърма
Зуи, дъщеря ми изкара много тежка жълтеница, поради несъвместимост на кръвните групи. Не съм давала глюкоза, защото жълтеницата се изкарва с изпражненията, а за да се изхожда редовно, детето трябва да суче. Глюкозата и водата създават фалшива ситост и не само, че не помагат за преодоляването и, но и може да навредят.
Много добре си се ориентирала да не даваш нищо различно от кърма, продължавай да кърми често и на пискване.

Последна редакция: сб, 16 яну 2010, 15:38 от Клото

# 151
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
да и ние имаме несъвместимост по системата АВ0 .... аз съм 0+ , малкия е B+ ... пише, че би трябвало жълтеницата да отшуми след втората седмица, но той утре прави две седмици и е все още жълтичък...

# 152
Мамичета здравейте.
Моето бебче откакто направи 6м., стъпка всичките ми усилия, които хвърлих, да му създам някакъв ред за спане и хранене. Аз разбирам че проблема ни е защото й никнат зъбки но... ден с ден не си приличат. Опитваам се да я будя в 8ч, да яде на 4часа, но не винаги се получава. Спи понякога 3 пъти по 2ч, 2 пъти по 30 мин., 1 път по 3часа, абе изобщо анархия. Опитвала съм и да я будя, за да спи по малко през деня и повече вечер- ефекта е нулев. Най- често вечер заспива м/у 12 и 1ч. Към това прибавяме и писъците с които се събужда вечер по 10 пъти.
Не че се оплаквам, все пак и аз успявам да си свърша домакинската работа или да си почина, не е толкова зле положението, но искам да попитам и вас.
Да я оставя ли да израсте този период и да не нарушавам съня й, и по- точно аз ли да се водя по нея или тя по мен. Знам че няма да получа точен отговор/ при всеки е различно/ просто се надявам да споделите при вас как.

# 153
  • София
Зуи, Александър също беше с тежка жълтеница. На мен неонатолозите ми обясниха, че се дължало на различни резус ф-ри, аз съм А+, а той А-. Нивата на билирубина бяха много високи. Четири пъти по четири часа беше под лампа. Изписаха ни на 9тия ден.
Ще те излъжа вече на кой ден цвета на кожата му стана нормален. В родилното цвета на кожата му варираше от тъмно червен (домат) до оранжев (морков).
Кърмех на поискване. Вода никаква не искаше да пие. Глюкоза не съм давала.
Можеш да направиш изследване за нивата на билирубина.

Ако има проблеми педиатърката ще ти каже какво трябва да се направи.

sesi81, моя син сам си направи режима. Опитай да остави детето само да си направи режим, не ти да будиш за хранене.
Сама си го написала - води се по нея.
Преди години се опитвах да будя Дияна за ядене и ми се караха съседки Simple Smile Алекс го оставих сам да решава кога ще се събуди, за да яде. И в един момент беше като "по часовник".

# 154
И аз в началото се опитвах да държа малката будна през деня за да спи през нощта и нямаше ефект.Оставих я да решава сама кога да спи и кога да яде и сега има почти изграден режим-заспива в 20ч. и спи до 5-6ч.,а през деня спи сутрин,обед и следобед по 40-тина минути.

Аз искам да попитам нещо-малката много се мъчи да се обърне от ''гръб'' на ''корем'' и много грозно се извива,тялото й заема формата на "С",страх ме е да не си счупи врата или да не й стане нещо друго.Вашите бебета така ли са се извивали,нормално ли е?И трябва ли да й помагам да се обърне или да я оставя да го направи сама?

# 155
  • Видин
В началото - http://amanita.snimka.bg/baby/gabriel.402426.15810385
Уви, все още не може да си докосне гърба с главата  Whistling ooooh!
Не се притеснявай, няма да се счупи  Peace Това е дете все пак, не е бисквита.

# 156
Здравейте мами имам едно въпросче моето бебче днеска при последното хранене ака гъсто тъмно кафяво към черно ако.
Може ли някой да ми каже какво означава и каква е причината?

# 157
  • Видин
Здравейте мами имам едно въпросче моето бебче днеска при последното хранене ака гъсто тъмно кафяво към черно ако.
Може ли някой да ми каже какво означава и каква е причината?

С какво се храни? Кърма или АМ?

# 158
Предимно кърма, и много малко АМ но от вчера не е яло АМ

# 159
  • Видин
Ами кърмените бебета могат да акат и до кафяво, но щом е черно най-добре се обади на педиатъра да го коментирате. Все пак не се наемам да гадая от какво е и да те подведа, че е нормално, примерно  Rolling Eyes
Да си яла нещо странно тези дни?

# 160
...Да си яла нещо странно тези дни?

Или пък бебето ако приема някакви капки, също може да се отразят на цвета.

# 161
Ами приема еспумизан за колики
Доколкото за храната нищо необичайно

# 162
Ами приема еспумизан за колики
Доколкото за храната нищо необичайно

Сети се ти дали си яла нещо с тъмен цвят. Или някакви зелении. А за капките не мога да кажа, но има мами, които са давали, и ще кажат дали се променя от тях цвета. От кога ги даваш?

# 163
Ами за зелени вчера ядох зелена салата (маруля) /но и преди съм яла и нямам спомен след това да ми е акала по такъв начин). Замислям се може ли да има нещо общо с това че днес пихме за първи път 20 мл сок от морков /направи ми впечатление че ака малко по-тъмно откакто го приемаме.

# 164
Ами ти отначало писа, че бебето е само на кърма и АМ. Но всяко нещо, което приема през устата, се отразява на цвета и консистенцията на акото. То и при възрастните е така Wink.
Мисля, че няма за какво да се тревожиш, но на консултация можеш да попиташ Peace.

Общи условия

Активация на акаунт