Лечение на псориазис-3

• 324 958
  • 796
  •   1
Отговори
# 15
  • Tам през Атлантическия океан
но ме предупредиха,че е нормално това преди да почна да се изчиствам.   
Sunglasses

те всички така казват

Наистина псориазиса е лечим но при всеки е индивидуално  Wink както с диетите при един действа една диета , при друг няма ефект  Whistling и така
Просто всичко си зависи от нас  ......  Hug

# 16
Здравейте, с тази болест се боря от около 15години. Ходих при различни лекари и в началото диагнозите ми бяха няколко. Псориазис като диагноза ми поставиха след БИОПСИЯ.
За лечението- витамини, фолиева киселина........
Понеже плаките при мен са по скалпа и пробвах всякакви шампоани и маски, но косата ми неспря да оредява, ще Ви кажа простичко решение, което ми помага от няколко години:
Лосион на катранова основа( няколко продукта са)-без рецепта + Шампоан против пърхот според типа на косата (всеки е изпробвал и може да ползва наличния)
Схемата е следната:
*7-10дни-вечер преди лягане се намазват засегнатите участъци с лосиона(мирише,щипе и сърби, но се свиква). Лосиона попива до 10-15мин. Може да си ушиете калъфка от стара дреха или хавлия или шапка за сън. На сутринта косата се измива и така 10-ина дни.
*следващите 15-20дни процедурите се повтарят, но през врез вечер.
*следващите 15 дена през две вечери, а последния месец веднъж седмично като поддържаща терапия. И после само подходящ шампоан, което е трудно и много индивидуално решение.
Нанасянето на катрана е задължително нощем. Дрез деня е хубаво да не се излагате на слънце, а фото-процедури и слънчеви бани след двуседмична почивка от катран. Иначе има вероятност да си навлечете още неприятности.
Стягайте се за лятото отсега.

# 17
Пробвайте и шампоана T-GEL на NEUTROGENA за суха коса,има го в аптеките 12 лева е,на Дюкре има временен ефект,а този има дълготраен,поне за мен Peace

Каква е активната му съставка? Аз в момента ползвам катранен шампоан Т-Gel, но има и такива със salicylic acid или pyrithione zinc.  Peace

# 18
Имам  няколко въпроса,отговорете ми на всички,pls Stuck Out Tongue. Първо,май имам псори и в ушните миди,но не много,та с какво да се мажа и ако се мажа със кортикостероид(зощото ми действа най-добре) дали има опасност за слуха ми.Вторият ми въпрос е дали оредява косата от мазане с разни мехлеми по скалпа.И третият е какво би станало ако си направя татуировка,дали ще ми избие псориазисът на това място,защото все пак кожата ще се е наранила.Ако някой може да ми отговори,ще съм благодарен   bouquet

# 19
  • Tам през Атлантическия океан
На моят син 10г поставиха дигноза псориазис Ръцете и краката станаха много зле Зачервена кожа като рани които започнаха да се залюспят На главата също Детето не спираше да плаче Незнаех вече с какво да го намажа Информирах се колко са опасни кортизоновите мехлеми и не можех По цял ден плачех и  се    молех Лекът дойде Един дядо ни каза да намажем с боров катран   от аптеката   и жълтък 1 към 1 Отдолу може с малко мас Всичко изчезна Имаме и хомеопатично лечение Знам и за друг случай оздравял

От днес ще пробвам боров катран  Peace малко трудно го открих в апетеките (направиха ми поръчка)
Ще ви пиша ако има някакъв положителен резултат  Wink
Позната която е учила химия и т.н.  ме предупреди с боровия катран само да не си третирам скалпа  Rolling Eyes че отмиването му изисква много усилия  Mr. Green
Това кото не ме кефи е че не миреше на парфюм  Joy

nikola по добре се въздържиш  с правенето  на татуировка  Sunglasses
Не мисля че косата би ти оредяла от псорито , но знае ли се ....при всеки човек е различно  Whistling
За мен псорито е много индивидуален и козметичен проблем коеото не значи че не е нелечим  Wink

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 14:56 от Desss

# 20
Здравейте на всички!Аз също имам псориазис на главата,в ушите,зад едното ухо и на ноктите.При мен много се засили след раждането на второто ми дете ,преди около година и половина.Гледам да ползвам повече билкови неща ,но ...Искам да попитам някой ползвал ли е "Хербадерматикум"?Някой знае ли нещо за ноктите?Предварително Ви благодаря!Ако аз науча нещо ефикасно ще ви пиша веднага.

# 21
Здравейте на всички Simple Smile От доста дълго  време чета форума , но чак сега се регистрирах.
Псоиазисът и мен ме съпътства дълги години ,но вече не му объщам толкова много внимание и като чели позачезна.Взела съм си таблетките на доктор Тошков  и според мен имат ефект. За главата използвам това http://www.pazaruvaj.com/kozmetika-za-tjalo-c3237/svr-laboratoir … -ureja-p21153526/ и това http://www.framar.bg/%D0%BA%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B0%D0%BB- … dukt30003244.html
Изключително доволна съм.
 А за Хербадерматикума  при мен специално нямаше никакъв ефект.

# 22
  • София
Много лоши отзиви има за тях.  ooooh! Не виждам друг да е доволен.

# 23
Моля някой да сподели за шампоан от който сте доволни и повлиява добре на скалпа . Praynig

na bioderma node DS+. Пробвал съм доста други (blue selsum, nizoral и други не ги помня вече). Не че има голям ефект този но поне не се обостря...ако открия някой друг ще споделя

# 24
Моля някой да сподели за шампоан от който сте доволни и повлиява добре на скалпа . Praynig

na bioderma node DS+. Пробвал съм доста други (blue selsum, nizoral и други не ги помня вече). Не че има голям ефект този но поне не се обостря...ако открия някой друг ще споделя

Благодаря предварително !!!

# 25
Пробвайте и шампоана T-GEL на NEUTROGENA за суха коса,има го в аптеките 12 лева е,на Дюкре има временен ефект,а този има дълготраен,поне за мен Peace

Каква е активната му съставка? Аз в момента ползвам катранен шампоан Т-Gel, но има и такива със salicylic acid или pyrithione zinc.  Peace

Здравей Марлела,шампоана е с salicylic acid,от трите само този за суха коса ми действа добре,ползвам го от няколко години и ако не слагам пяна за коса,лак или стилизиращи продукти за коса изобщо нямам пърхут,не ме сърби скалпа.От време на време се мия и с зeления DECROS  на VICHY,от него не сърби,но почва да се люспи.

# 26
Имам  няколко въпроса,отговорете ми на всички,pls Stuck Out Tongue. Първо,май имам псори и в ушните миди,но не много,та с какво да се мажа и ако се мажа със кортикостероид(зощото ми действа най-добре) дали има опасност за слуха ми.Вторият ми въпрос е дали оредява косата от мазане с разни мехлеми по скалпа.И третият е какво би станало ако си направя татуировка,дали ще ми избие псориазисът на това място,защото все пак кожата ще се е наранила.Ако някой може да ми отговори,ще съм благодарен   bouquet

Няма опасност за слуха ти ако мажеш само ушната мида,има опасност от глаукома  ако мажеш лицето и влезе в очите,в листовките пише.За косата ,не мисля че оредява освен ако нямаш наследствено оплешивяване.Аз не спирам да се боядисвам и да тормозя косата си ,но за сега не съм забелязала оредяване,а имам псориазис от почти 15 години,като в началото беше само по скалпа.А за татуировката сам трябва да прецениш,псориазиса излиза на невероятни места,така че може и там да се появи Laughing

# 27
здравейте и в новата тема!

nikola, можеш да мажеш, според мен даже може и само да овлажняваш с някой подходяш крем  Peace

tonymal, добре звучи, но съм сигурна че повече от час няма да издържа катранения шампоан на скалпа си, а и незнам дали не е вредно  Rolling Eyes

След някаква полу-ремисия от ПУВА терапията и слънцето през лятото, плаките ми пак избиха....но засега, са в поносими граници. Смятам обаче да пробвам вече с хомеопатия. Ще пиша отзиви.

Искам да попитам - някой ползвал ли е есенциални мастни киселини в течно състояние за пиене, мазане, и ако да - какви.

И още един въпрос - според запознати, дали мога да ползвам шампоан с катранм, урея или салицилови съставки по време на хомеопатичното лечение? Притеснявам се, че скалпа ми много ще зазлее...

# 28
здравейте и в новата тема!

nikola, можеш да мажеш, според мен даже може и само да овлажняваш с някой подходяш крем  Peace

tonymal, добре звучи, но съм сигурна че повече от час няма да издържа катранения шампоан на скалпа си, а и незнам дали не е вредно  Rolling Eyes

След някаква полу-ремисия от ПУВА терапията и слънцето през лятото, плаките ми пак избиха....но засега, са в поносими граници. Смятам обаче да пробвам вече с хомеопатия. Ще пиша отзиви.

Искам да попитам - някой ползвал ли е есенциални мастни киселини в течно състояние за пиене, мазане, и ако да - какви.

И още един въпрос - според запознати, дали мога да ползвам шампоан с катранм, урея или салицилови съставки по време на хомеопатичното лечение? Притеснявам се, че скалпа ми много ще зазлее...
Ползвала съм ЕМК на Аквасорс,доволна съм.Не разбрах съвсем питането ти по отношение на ЕМК,ще се радвам ако мога да бъда полезна Simple Smile

# 29
mjk, и аз само за тези на Аквасорс знам, затова питам дали има и други.

Общи условия

Активация на акаунт