Лечение на псориазис-3

• 324 987
  • 796
  •   2
Отговори
# 765
 Детранолът в аптеките има ли го и има ли значение каква е концентрацията му?

# 766
Аз ползвам крем с дитранол. Дитранол-0.5% , салицил 1.0 гр, ланолин и вазелин общо 50 гр. Това е по-слабата формула.С този крем се мажеш напр. вечер, обличаш си нещо вехто, постилаш стари чаршафи и спиш.Сутринта се къпеш, като използваш стара хавлия и не се обличаш в светли дрехи, понеже винаги остава и продължава да цапа и не се пере! Това се повтаря докато петната не изчезнат. Може да продължи седмица, две, месец. Другия вариант е същата рецепта, но с участието на дитранол в количество 1%. В случая се мажеш, престояваш с крема около 10 мин и се къпеш. За дрехите, хавлията и чаршафите няма да повтарям-същото е. Внимавайте какво пипате с мазните си ръце-цапа наистина фатално и изпиране няма! Аз вече се мажа с този 1% разтвор и не се къпя веднага. Получават се големи зачервявания по тялото, понякога и болка, но съм свикнал, пък и ефекта е по-бърз. Дитранола грешка няма гори всичко наред. След мазането остава зачервена кожа по местата,където е било мазано, но след седмица две изсветлява и всичко изчезва. Крема трябва да Ви приготвят в някоя аптека,не става в домашни условия. Възможно е да откажат да го направят без лекарска рецепта. Ако имате познати аптекари , можете да пробвате. Вазелина е за мазане, ланолина е за хидратиране, силицила е безвредна киселина а дитранола изгаря болните участъци. На този принцип работи мехлемчето.

# 767

Сега прочетох публикуваното от фигаро. Всичко написано там е вярно, само не мога да си представя какво е да се намажеш с 3% концентрация и да стоиш така 30 мин newsm78. Наистина си говорим за силен и изгарящ крем. След 2-3 мазания, може така да почне да ви боли(като от изгоряло), че да прекъснете лечението и да си мислите, че е поредния гаф, в който сте се вкарали. Според мен максимум 1%. Другото е издевателство.

# 768
да ти кажа мажа се с 5% но седя не повече от 10 мин. Това първия път,сега по 5-7мин. Наистина гори много и ако засегнеш чиста кожа зачервяването е ужасно,но ако ми беше видял какви ми бяха плаките  #2gunfire готов бях на всичко.Друго което не споделих, че съм на метотрексат за втори път,но скоро се запознах с една софйска кожна лекарка,която ме убеди да излизам постепено от него,че той бил с лимит за цял живот определени грамове.

# 769
Прав си-метотрексата го намаляй или спри. Това повече уврежда,отколкото помага. Иначе дитранола го препоръчвам на всеки,наистина резултат има-няма начин да няма,  както от други измислени прескъпо струващи кремчета и мазила. Друг е въпроса колко дълго ще продължи ремисията...Това май зависи от всеки един  Peace.

# 770
Христос Воскресе!
Здраве и повече усмивки на всички! Hug
Получих тази промоция (мисля, става дума за същите турски рибки Rolling Eyes)
Който може-да се възползва от прИмоцията Wink и да каже как е:
http://deals.promo---достатъчно заливане на теми със спам---/deals/garra-rufa-terapia-70-procenta-namalenie
...не излиза сайта-студиото е това LMF SPA Studio; който иска-да ми драсне на лични..

# 771
Здравейте, имам псориазис от 5 годишен, а в момента сам на 23г.Бях в ремисия няколко години до 18 след това пак се почна ходене по лекарите.Лекувал съм се с много лекарства - правени, дайвонекс - вече дайвобед, нагревки+ Б12 и най-приятното лечение(море).Но постигам кратки ремисии да речем от август до ноември и след това пак цъфвам Simple Smile.Четох тук за катрана, но не ми подейства особено, по едно време пиех билките на Мария Требен - имаше лек ефект и това на кратко е историята.Сега към въпроса Simple Smile -  лекарка (при която ходя рядко) има частен кабинет, който посещавам, но също така и е завеждаш кожно отделение - миналата година ме предума да влезна в болница ефекта беше перфектен за 1-2месеца.Там лечението се състоеше в следните неща - сутрин инжекция Бкомплекс, нагревки, мазане с Детранол, и към 4-5 къпане и мазане с охлаждаш крем - общо взето неща които мога и да си правя  в къщи(казвам го защото бях в една стая с 2ма циганина.... и няма нужда да обеснявам по-нататък Simple Smile ).Така четох тук за детранола, че е ефикасен(той нали е един жълт крем, който цапа много?) и отидох при лекарката, но тя отказа да ми даде рецепта за него и почна пак да ме предумва да влизам, при което не съм ходил вече при нея от доста месеци.Имам още един въпрос - къде могат да ми направят този крем - близка дестинация гр.Пловдив
Благодаря

# 772
Опитайте бельото на Silver-Skin. Невероятни са и спестяват много пари. Имат високо съдържание на сребро, което успокоява кожата. Аз лично купих дълъг клин на дъщеря си, защото кожата и беше раздразнена на краката и до 2 дни вече беше спокойна. Спестих тонове пари за мазилата и кремовете, които ми предписваше личния ми лекар. Добре че ме отидох в частна клиника, за да ме посъветват.

Можете да поръчате от тук www.silver-skin.eu

# 773
Този дитранол пари ли като се намажете, защото аз си направих мехлем с 3% и седя с него вече 30 минути и не усещам нищо. Може ли да са ме излъгали или да са мисложили дитранол с изтекъл срок на годност?

# 774
За качеството на детранола не знам, но ходи се къпи, че утре-вдруги ден ще видиш нищо нестава...

# 775
E, kak e Franko|? Зачервиха ли се местата, които маза и върху които остави Бог знае колко да стои крема с Детранола? Не я повтаряй тази процедура следващия път, ще има много неприятни последици. Стой с крема няколко минути, изкъпи се и готово. Самия детранол се впива в кожата, така че и дори след къпането продължава да действа, та дори и да цапа. Много трудно можеш да го измиеш от един път(аз поне не съм го правил, а се мажа вече 7-8 години). За всички котио искат даопитат тази рецепта-публикувана е мисля една страница назад. Peace

# 776
  Здравейте на всички!
Съвсем случайно открих тази тема вчера и не успях да прочета всичко назад.Съпругът ми има псориазис повече от 20 години и много трудно се справяме с проблема.Има краткотрайни подобрения от самосебе си от време на време.Вчера един любезен господин ни каза за санаториума в Турция в град Кангал и за лечението с рибите Garra Rufa.Бяхме чували преди време за този начин на лечение,но не знаехме подробности.Искам да попитам дали някой е провеждал такова лечение ? Разбрахме също че освен в Турция,такова лечение се предлага и в Румъния и Хърватия също,където е по-евтин вариант.Решихме да опитаме и днес се свързахме с центъра в Хърватия който предлага  лечението.Записахме се и на 10 май започваме курса ,който трае 21 дена.Искахме да чуем мнения и коментари на накой който е провеждал такъв курс.

# 777
  • София
  Здравейте на всички!
Съвсем случайно открих тази тема вчера и не успях да прочета всичко назад.Съпругът ми има псориазис повече от 20 години и много трудно се справяме с проблема.Има краткотрайни подобрения от самосебе си от време на време.Вчера един любезен господин ни каза за санаториума в Турция в град Кангал и за лечението с рибите Garra Rufa.Бяхме чували преди време за този начин на лечение,но не знаехме подробности.Искам да попитам дали някой е провеждал такова лечение ? Разбрахме също че освен в Турция,такова лечение се предлага и в Румъния и Хърватия също,където е по-евтин вариант.Решихме да опитаме и днес се свързахме с центъра в Хърватия който предлага  лечението.Записахме се и на 10 май започваме курса ,който трае 21 дена.Искахме да чуем мнения и коментари на накой който е провеждал такъв курс.
Аз не съм голям спец, но доколкото си спомням в Турция и водата в която плуват рибките е със селен. В Хърватия със сигурност ако не по-евтино ще е по-комфортно. Чудя се защо не са почнали и в България да предлагат такова лечение, след като вече има такива рибки в доста козметични студия . Може би не могат да го докарат от към вода.  Пожелавам успешно лечение и после да споделиш да ли е доволен съпругът ти.

# 778
Започнали са. Има вече СПА центрове, където се предлагат и терапии с тези рибки-за кожата, ноктите, кожни образования и т.н. Има ги в момента и дори са хит в Чехия и Германия. Рибките ги карат от Турция и ги развъждат там където си искат. Имаше някъде мнение, че щели по този начин да си изгубят лечителните свойства, но за това не мога да бъда сигурен. Линкове към всички тези изброени държави няма да изпращам, но като се поровите малко ще разберете сами. За мен Турция си остава фаворит, само дето е много скъпо...определено е скъпо.

# 779
Здравейте на всички, смятам че това е един от най активните и полезни форуми в борбата с псорито. За КАНГАЛ ТУРЦИЯ обаче не съм срещал много коментари с опит, затова реших и отидох да видя.

Аз преди 1 седмица се върнах от Кангал, бях 21 дни. Беше спокойно, нямаше много хора, иначе лятото било лудница по 50 човека в басейн. Запознах се и станах приятел  с един от Русия, Франция, Германия, Украйна, Узбекистан, Турция. Повечето от тях идваха за втори дори трети път, а турците редовно идват там. Което само по себеси говори че  Ефект има за всички, за едни по голям за други по малък, но според мен от опита натрупан в разговорите с всички, все пак по 8 часа бяхме в басейна Simple Smile
Основното е че трябва да се отиде подготвен в смисъл плаките да не са дебели, а да са правени бани с морска сол, (така дойде един Украинец и аз бях там  15 дни вече, а той след 5 дни имаше вече моя ефект)
и второтое да се стои докато не изчезне всичко,  на мен ми останаха някой миниатюрни  петънца в очертанията на големите петна по края и сега там почват да се развиват пак плаки

Другото което аз мисля, а и така ми казаха на рецепция а и всички хора там е че водата е важна, тя е 80% другото е риби и слънце. При мен имаше проблем едните риби са като пирани, даже не пирани а прасета всичко ядят- ядки, портокал, хартия и най вече месо, та те много силно ме нападаха до кръв и трябваше да ги избягвам, ходех в другия открит басейн там няма от тях, а само сомчета които те почистват но по фино, но добре че нямаше жени още вън беше студено че можех да ползвам всеки ден този басейн, иначе се сменят басейните.

Та в заключение ефекта върху мен беше че на гърба на бедрата на ръцете изчезнаха люспите останаха едни бледи петна но си лечи че няма как да избие наново там псориазис. На краката на лактите останаха малки червени петна които пок се лющят, но сега смятям да ги довърша като ходя в минералния басейн в варна, според мен ВОДАТА Е НАЙ ВАЖНА, ДА СЕ СТОИ В МИНЕРАЛНА ВОДА ВСЕКИ ДЕН, И ДА СЕ ПИЕ МНОГО ВОДА.

Тез дни ще пиша на Арсин този пич на рецепция, да ми прати състава на водата и ще търся в българия подобен състав, че забравих като бях там да го взема.

Цената: Най евтино е ако сам си организираш транспорта ( автобуса Истанбул-Кангале към 70лв., 14 часа), там има  два вида стаи Първа класа 110 т.л., Втора- 90 т.л. , разлика почти няма- мизерията е пълна:) Турски род го е вземал на концесия за 50г. и не прави никви инвестиции.
Но най евтино е да отидете и на място ще получите тези цени- 90 и 110 т.л. за сам човек в двойна стая, допълнително още един встая в зависимост ако е предружител - 20 т.л., лекуващ - 50 т.л. доплаща.
Храната за мен е скъпа там в ресторанта но нямате избор, аз изкарах една седмица на салами от България, такси до Кангал 15 т.л. в една посока с пазарлък.
Успех на всички този Кангал върши работа определено, но все си мисля че и в нашта велика БЪЛГАРИЯ има такава вода, и ще ядиря.

Общи условия

Активация на акаунт