Молба за съвет и информация!

• 8 253
  • 126
  •   1
Отговори
# 75
RIBA, честито. насълзиха ми се очите, докато четях преживелиците на малката първите дни ...

желая ви бърза адаптация и много обич, радости и успехи заедно!

# 76
  • Варна/UK
Ех, RIBA, радвам се много за вас!
Нещата които описваш са нормалните неща за първите дни, дори и месеци. Както писах в една друга тема, има деца които се адаптират по-бързо, а други не толкова. Но сама ще видиш как с всеки изминат ден, постепенно нещата ще се успокояват. Децата са такива"попивателни" и са толкова умнички, че всичко ще се нареди. Аз съм с Алекс от една година, но едва от няколко месеца наистина усетих нашата специална връзка. Преди това се грижих за него, но не усещах все още нито него, нито това, че аз съм МАЙКА. Сега е толкова различно... Де е лесно - не е, но всичко е прекрасно. И в нас се гушкаме много и той знае, че като се удари, мама прави чудеса... Иска целувка и всичко минава.  Grinning Ще свикне, но всичко с времето си. Много се радвавам за вас и питай винаги, когато нещо те тревожи.   bouquet

# 77
  • София
честита радост и от мен   bouquet

# 78
RIBА, майче, честита ви щерка  bouquet  bouquet  bouquet

Гушкайте я, радвайте се, а всичко ще си дойде постепенно по местата. Hug

# 79
Честито прибиране вкъщи и от мен!

# 80
Честито ти влязло в сила решение, че със страх чаках от теб пост.
Много се радвам за добрия край.
Честита дъщеря !

Това, че и даваш основополагащо общуване и сигурност, не значи че глезиш или лигавиш.
Близки и съседи не са нито в твоето, нито в нейното положение, така че не се поддавай на всякакви внушения по този повод от хора, които са имали други пътища. Сравнявай се само със себе си, не с други.

Преди много години мъжът ми, който е обиколил половината свят, имаше невероятно измръзване, та след като нищо друго, с което разполагах, не помогна, го топлих със сешуар, колкото и налудничаво да звучи.
Та всяко нещо се преценява не въобще, а само в конкретната обстановка.
Така че като вземеш да се съмняваш, дали не глезиш и лигавиш дете след такова драстично "измръзване", продължило години,  за майтап си спомни за сешуара Simple Smile

# 81
  • на път
RIBA  Hug Hug Hug Hug

Радвайте се от сърце взаимно!!! Не се притеснявай да си я гушкаш - това я кара да се чувства защитена на новото място. Лека адаптация и много любов!

# 82
Е сега дупе да ти е яко  Hug

# 83
RIBA, много бърза адаптация, радост и щастие ви желая! И аз съм на мнение, че сега не бива да се притесняваш за многото гушкане и глезене. Дайте си воля на желанията. Ще си дойде всичко на мястото съвсем скоро. Ще се предусещате и "четете" само след два- три месесеца.
  bouquet  bouquet  bouquet

# 84
RIBA, много се радвам за Вас  Hug Hug Hug
Нашето слънчице ще навърши 6 месеца на 12 март, а сме си вкъщи от 17 февруари! Всеки ден виждам разлика в нея, още в началото забелязах, че много обича да я гушкаме и да я целуваме, такива усмивки ни дарява, че направо ми разтапя сърцето. Гушкай си момиченцето и си го целувай колкото искаш, то има нужда от това!!! Още веднъж ЧЕСТИТО!!!

# 85
  • София
Здравейте, моля за малко правна помощ!
Онзи ден трябваше да си вземем детенцето от Дома, но ни съобщиха, че се налага да изчакаме още един 14 дневен срок, в който следва да уведомят БМ. Т.е. делото ни мина на 11.02, по закон следва да изтече 14 дн. срок за обжалване. Изтече на 24.02.2010г. И на същата дата - 24.02 изпращат уведомително писмо до БМ, че детето и е осиновено и вече няма да се отглежда в Дома. Едва след тези нови 14 дни съдебното решение щяло да влезе в сила. И едва тогава ще отпишат детето от регистрите и ще имаме право да си я приберем. На самото заседание БМ не беше призована, тъй като е подписала декларация за отказ още при раждането. Останах изумена от този втори срок, просто не виждам смисъл и законово основание. От соц.подпомагане ме успокоиха, че втория срок бил по стария СК, но председателката на съда си го прилагала и при новия!? За мен това е само излишен престой на детето в Дома и нерви и напрежение за нас. Де юре и де факто БМ не би могла да обжалва решението защото срокът е изтекъл на 24.02.2010г, за какъв дявол тогава чакаме вторите 14 дни? Ако няма значение евентуално нейно преосмисляне и последващо желание да си вземе детето, то кого ползва този срок и до какви последствия води? Прочетох във форума, че имаме право, като страна по делото, да се запознаем подробно с материалите и документите по него, но ни отрязаха – съдържат конфиденциална информация. А само от там мога да разбера по кой член съда праща писмо до БМ.
Познати ме съветват да не ровя и да чакам търпеливо, но аз се чувствам подведена и не търпя безправие. Моля ви, споделете опит как беше при вас?

# 86
Kari-em, за съдебните си неволи мога много да ти разказвам. Знам какво късане на нерви и безнадежност те обзема, когато не знаеш какво следва и докога ще чакаш....

Дано юристите тук ти дадат съвет, но на некомпетентността на съда можеш да отговориш с други дълги съдебни процедури. Поне така разбрах, докато чаках 5 месеца дата на делото си.

Зареди се търпение и успех!

# 87
Здравейте, моля за малко правна помощ!
...
 Прочетох във форума, че имаме право, като страна по делото, да се запознаем подробно с материалите и документите по него, но ни отрязаха – съдържат конфиденциална информация. А само от там мога да разбера по кой член съда праща писмо до БМ.
Познати ме съветват да не ровя и да чакам търпеливо, но аз се чувствам подведена и не търпя безправие. Моля ви, споделете опит как беше при вас?

Пускаш писмена молба, адресирана до съответния съдебен състав (Уважаеми г-н/г-жо Председател ....), номер на дело и т.н. от теб като молител, да ти бъдат издадени преписи на тези и тези документи, приети като доказателства и приложени по делото. Или молба да се запознаеш с досието на делото,  с преписката.
Молиш да се запознаеш с листа за призовавания и съобщения.
Това производство е изцяло по твоя инициатива, ти си молител, то е тип охранително производство, а и да беше исково, пак имаш същите права.
Устно са ти отказали деловодителки. Съдия не ти е написал такава резолюция. Ти молиш съда, не деловодителките.
Депозираш молбата с копие за теб, на което да сложат печат  и подпис с вх. номер.
Не молиш устно деловодителките ако вече са ти отказали.
Чакаш отговор (резолюция) от съда.

А броенето на сроковете и по-точно, откога и за кого  започва отброяването на 14-дневния срок, е в зависимост от доста неща, които не могат да се обяснят с едно-две изречения, та няма как само от думите ти да да ти се отговори дали  е "безправие" или е редовна процедура. 

Успех !

# 88
  • София
RIBA, първо едно голямо честито! Много, много се радвам, че всички проблеми са зад гърба ви. Пожелавам ви радост и много щастие. Гушкайте се и се целувайте колкото се може повече. И нашият сладур е на почти 7 месеца и много обича да го прегръщам. Той си виси на мен по цял ден. А както виждам, вашето момиченце е по-голямо, не мога да си представя колко й е липсвал точно този контакт. Така че, колкото повече гушкане, толкова по-добре и за двете ви. Hug

# 89
  • Някъде в България
Стига бе! ooooh! На мен социалната ми каза,че до седмица делото влиза в съда и после се изчаква 14 дневен срок и ще си я вземем...какви са тия още 14 дни!!! Мале, не мога да си представя тия 3 седмици, а камо ли още 2... Ох, дано стане по-бързо!!! Praynig Praynig Praynig Кари-М, успех и дано по-бързо се развият нещата при вас!

Общи условия

Активация на акаунт