Молба за съвет и информация!

• 8 249
  • 126
  •   1
Отговори
      Здравейте! В петък получихме за първи път писмо, 2часа съм плакала от щастие. Във вторник ни е първата среща. Веднага след прочитането на писмото с моя съпруг бяхме сигурни, че ще е ТЯ - малка кукла на 3год. и 6месеца. Името и също ни плени! Не съм на "себе си", както се казва. Вълнение, трепет, очакване и разбира се доза страх. Нахлуха хилади въпроси в главата ми и започнах да търся отговори във форума. Доста съм чела, но сякаш вече се обърках...
      Не знам какво да и кажа в първия миг, не мога и да го измисля предварително, това е ситуация, за която не трябва да има предварителен сценарии и се надявам сърцето да ми се притече на помощ...
      Въпросите ми към Вас са: Ако на първата среща дадем съгласието си как протича след това процедурата? След колко дни е делото? Винаги ли се изпраща писмо на биологичната майка, за да даде съгласие? Знаете ли за случаи на обжалване от страна на БМ? Предполагам, че щом до тази възраст не е осиновена, явно е била без право на такова. Може би след влизането на новия закон са направили запитване към БМ и роднини и е била отказана. Много теми има по тези въпроси, но ще съм благодарна, ако някой с 3 реда ми даде точна информация. Знам, че във вторник всичко ще ми обяснят, но до тогава сякаш има цяла вечност...От 2 год чакахме, не съм се изнервила, бях спокойна, защото знаех, че рано или късно ще стане, но сега цялата емоция "изби". Само за нея мисля и времето минава толкова бавно...

# 1
Ако на първата среща дадете съгласие, трябва да напишете искова молба до съда и да започнете да събирате отново документите, чиито срок е изтекъл. Заедно с исковата молба ги носите на социалните и те ги внасят в съда. Делото обикновено се насрочва за след около две седмици. За БМ не знам, не мога да кажа, ние осиновихме преди промените в СК. Дано Фусии се включи ако може да даде повече инфо.
Детето може да не е осиновено до тази възраст по две причини:
1. Нямало е отказ от БМ
2. Отказвано е от семействата, на които е предлагано.

Ами май отговорих на въпросите, ако съм пропуснала нещо, другите ще допълнят.

# 2
Благодаря много! Hug

# 3
RIBA, от кой град са ви писали? Можеш да ми отговориш и на лични.

# 4
Риба, страх ме е че каквото и да ти кажа може да те излъжа ...
По-добре, днес като отидете провери подробно на какво дередже са документите на джуджето  Wink и ми пиши на лични. Питай как е вписано в регистрите на децата, кога и как е станало - има ли декларация от майката, баща има ли, или е неизвестен има ли декларация от него ако е известен и т.н. После ми пиши на лични
Целувам те

ПС
Страшно и от сърце се радвам за вас. Много добре те помня от Зачатие и направо ми омекнаха краката като прочетох  Hug Hug

# 5
  • Варна/UK
Стискам палци всичко на мине наред! Praynig Praynig Върнах се и аз назад във времето, когато минах през тези моменти. Моменти на радост, моменти на вълнение и уплаха. С каквото можем ще помагаме.  Hug

# 6
  • София
Честито, мила майче! Hug
Това са едни от най-хубавите емоции, наслаждавай им се, нищо, че те е страх.
Сега видях, че днес е вторник. Вече вероятно сте се срещнали. Пожелавам ти това да е вашето момиченце.  bouquet

На нас адвокатката, социалните от Дирекцията, която предложи момченцето ни и директорката на дома,в който беше настанен, ни казаха, че не са имали случай на обжалване от страна на биологичните родители.

# 7
     Здравейте! Тя е прекрасна - хубава, контактна, усмихната, приказлива, много артистична и гальовна и най-вече е спокойно дете. Влюбихме се в нея веднага! Утре пак ще се видим. Сега е ред тя да ни хареса и приеме. Нямаше нищо против пак да и отидем на гости. На изпращане целуна само мен, но отказа да целуне "батко", така нарече съпругът ми.

# 8
RIBA, много се радвам за вас. И аз те помня от Зачатие. Желая ви много, много щастие.  Hug

# 9
RIBA,
Честито щастие, мила! Ето че дойде и във вашия дом най-най-най-голямата радост!
Бързо си я взимайте!

# 10
  • Варна/UK
Радвам се за вас!  bouquet Нека всичко мине бързо и скоро да сте си заедно!

# 11
RIBA, много се радвам, че сте се харесали. Дано всичко да мине лесно и бързо!

# 12
Рибаааааааааааааааааааааааааааааа
изчисти си кутията  Praynig

# 13
RIBA, ох колко е хубаво са си гушнеш детето за първи път!! Честито, мила!

# 14
Честито, майчице! Честито ни ново форумско момиченце!

Общи условия

Активация на акаунт