Молба за съвет и информация!

• 8 251
  • 126
  •   1
Отговори
# 15
   Здравейте! Втората среща мина прекрасно. Веднага като се видяхме се прегърнахме и целунахме. Прекарахме 3 часа заедно като през цялото време ми позволяваше да я гушкам. Накрая се престраши и прегърна и целуна съпругът ми. Вече ни запомни имената. Когато я попитаха иска ли да има мама и татко и дали си е харесала някои за такива, срамежливо отговори "Гостите".
   Майката не е подписала декларация за осиновяване. Правата и по зоконов ред са отнети.
   Започваме събиране на документите. И дай Боже всичко да мине бързо и гладко и най-вече благополучно!
   Благодаря на всички Ви!

# 16

RIBA,
Дай Боже по възможно най - бързия и благополучен начин да си дойде при вас детенцето.
Радвам се за вас  Hug

# 17
RIBA,върна ме 3 години назад във времето,когато ми се обадиха за моето слънце.То беше радост,то беше страх и толкова смесесени чувства като че ли никога не съм изпитвала.За съпруга не говоря,той просто летеше,не можехме да спим,да ядем,после дойде онзи страх от делото,дали БМ няма да размисли и в последния момент да ни отнеме онова щастие,което беше вече в сърцата ни.Социалните ни успокояваха,че това е почти невъзможно,но.....кой ти слуша.Така,че няма страшно,до един месец малката девойка ще си има любящи мама и тате и дом,в който тя ще е принцесата.Стискам палци всичко да мине ок,и после да си спомняш с умиление за тези моменти.

# 18
Здравей, RIVA и от мен, както и поздравления за сполетялото ви щастие.
Ние, нашата дъщеричка я осиновихме миналата година, март месец. И нейната БМ не беше дала съгласие за осиновяване, но и не я беше посещавала изобщо т.е 1г и 10м. Тогава е задължително тя да бъде уведомена за делото и поканена , ако иска да присъства, което нас ни шокира много, но тя все пак не пожела да дойде. След делото, отново й се изпраща уведомително писмо и чак като го получи трябва да минат 14 дневен срок за обжалване от нейна страна. Така че това отне близо 20 дни след делото. Бащата беше неизвестен, така че не се наложи и него да го търсят по този начин.
Ние веднага , още на първата среща подадохме документи, така че процедурата беше доста съкратена, но все пак чакахме повече от другите, които са имали декларация за отказ от детето.
Пожелавам ви успех и много щастие  Simple Smile

# 19
Задължително ли се чака 14 дни след делото?
В нашият случай имаме подписани декларации и от двамата БР.
Кой друг може да обжалва?

# 20
привет на всички!Нуждая се от съвет,ако и при някой са протекли така нещата или е запознат с подобна ситуация,моля за съвет!Вече два пъти пиша как протичат при нас нещата,но сега се оказа,че още първото писмо е разписано от БМ,но е върнато защото кмета на селото,който е опълномощен да връчи писмото/защо той не зная/ не е попълнил правилно формуляра.На 04.01.2010 е изпратено второ писмо,което и до днес не е върнато.Социалната говори с въпросният кмет каза,че на 11.01 е върнал документите,ама не бил сигурен,че всичко е написал правилно,защото не бил наясно и че въпроснато момиче му писнало да разписва документи/въпроснато момиче е БМ/.И питам аз днес в съда,ами ако пак не е попълнил където каквото трябва какво правим?Не знаели,досега не били имали подобен инцидент.Е,ами ние какво правим в този "ИНЦИДЕНТ".Към кого да се обърна за съдействие?Социалната и тя вдига рамене.Казвам им да ходя аз ли да го търся,какво,а не можело нямало да се зачете като официален документ с входящ и изходящ номер.Идва ми в социалното да пусна жалба,ама мъж ми не дава,умишлено щели да бавят да вземем детенце.Моля дайте ми съвет! Praynig

# 21
vanvan,ние чакахме 7 дни след решението на съда.имаше декларации за отказ и от двамата БР

# 22
vanvan, според промените в Семейния кодекс от октомври 2009г. срока за обжалване е 14 дни. Започвате да броите от деня следващ деня на делото и на 15-я си взимате детенцето. Успех!  bouquet

# 23
Надявам се след решението на съда, да ни разрешават поне разходки за няколко часа

# 24
  • София
Ванван, за съжаление нищо не разрешават докато не получат самото решение на съда.

Нова звезда, вие сте осиновявали преди промените в СК - сега са страхувам че е малко преходен период...

# 25
Фоксче, ние имахме дело на 23 ноември. Социалната работничка и адвокатката на другото семейство, което имаше дело половин час преди нас, ни казаха едно и също - чакаме 14 дни и на 15-я получаваме препис от решението на съда, носим го в Дома и си взимаме детето. Така беше при нас. Дано не съм подвела някого...
vanvan, що се отнася за срещите с детето извън Дома- няма регламентирани такива и не се полагат по закон, но бихте могли да опитате да се договорите с директора на Дома. На наши познати им бяха разрешили две такива.

# 26
Ще опитаме да се разберем с директорката

# 27
Най-после писмото-известие се върна!В петък вземаме решението и ако е отпаднала карантината в дома вземаме си бебчето!Място не мога да си намеря от радост.Сега обаче започвам да се питам ,и разчитам на опита ви,какво е добре за детенце  като го вземем,за да може по бързо и с по малък стрес да се адаптира към новата обстановка.Пък и от цял месец не ни е виждала.Всички близки съприживяват с нас,и съответно нямат търпение да си я вземем,но струва ми се дори с риск,че ще бъда неучтива няма да е добре за бебчо да се струпат баби,дядовци и лели.Какви документи трябва да взема от дома. Grinning

# 28
  • София
Здравей, честито още веднъж Simple Smile.
От дома на нас ни дадоха епикриза, че е клинично здрав и имунизационен паспорт.
За струпването, какво да ти кажа, не мога да удържам бабите и дядовците. Ние като го взехме на 4-ти декември на 6-ти му празнувахме имен ден, нямаше как без гости. После, всеки уикенд идваха по още един двама приятели и така го запознахме с всички.
Покани само най-близките, не можеш да я опазиш, внуче е, всички й се радват най-искрено- Не се притеснявай. Hug

# 29
благодаря ти!страхувам се да не я стресираме,но си права,че трудно ще удържим ,особенно бабите LaughingДано свикне бързо,че като ходихме при нея в дома доста плачеше.особенно мъж ми като започне да и говори,и той блокира!Нали знаеш колко са страхливи(по-голяма част от тях де,да не засегна някого(

Общи условия

Активация на акаунт