Отговори
# 180
Цитат
Статистически домашните раждания са по-безопасни или толкова безопасни, колкото болничните.
Цитат
Статистиката показва, че раждането в домашни условия не е по- рисковано  от раждането в болница, но не бива да се забравя, че проблемните бременности завършват в болнични заведения и затова статистиката е невярна и неточна. Резултатите от тази статистика са изопачени.

Аз ли не се изказах правилно, ти ли не ме разбра? newsm78

статистика се прави от статистици-хора, които са учили доста време как се прави това
да направят такава фатмашка грешка,в каквото ги обвиняваш, е малко вероятно

# 181
Представи си, че аз също съм учила точно това, да правя статистика и ти цитирах думите точно на тези статистици дето са правили статистиката за рисковете при домашното раждане и това в болницата.  Simple Smile

# 182
Представи си, че аз също съм учила точно това, да правя статистика и ти цитирах думите точно на тези статистици дето са правили статистиката за рисковете при домашното раждане и това в болницата.  Simple Smile

цитирала си ми думите на статистиците, които са правили тази изкривена, според теб, статистика? Laughingче те ако си даваха сметка, че е изкривена, нямаше ли да коригират стойностите?

# 183
  • София - Рим и обратно
Както вече разбрахме заклещването се оказа, че не е проблем. Ще ми бъде интересно дали според Archangel има нещо което, би било проблем.
Оказва се, че единственият проблем е опита на разни "неинформирани" и тесногръди хора да спират жените, решили да упражнят правото си на избор, с идиотските си дрънканици за рискове и пр. Както вече разбрахме, рисковано е да ражда в болница, а не обратното.

Аз пък мисля да родя сред природата, звучи ми още по-естествено!  Crossing Arms

# 184
Спрете да се карате, бе жени! Аз прочетох съседна тема, за ролята на бебето при раждането. И вече съм съвсем спокойна. Просто докато бременея ще ограмотя бебето си, да знае какво да прави докато се ражда и ще го помоля най-учтиво да не се опъва, а да изскача. Нищо, че аз нямам разкритие, или ми е тесен тазът, ще му говоря ласкаво, да не палува и да не си увива пъпната връв около врата. Ако бебето е обучено, спокойно и уверено в действията си, няма да има проблеми, това е ясно. Така че няма значение - вкъщи, в болница, до кофите за боклук, със, без асистенция. Важното е да сме информирани. И бебетата ни също.

# 185
Както вече разбрахме заклещването се оказа, че не е проблем. Ще ми бъде интересно дали според Archangel има нещо което, би било проблем.
Оказва се, че единственият проблем е опита на разни "неинформирани" и тесногръди хора да спират жените, решили да упражнят правото си на избор, с идиотските си дрънканици за рискове и пр. Както вече разбрахме, рисковано е да ражда в болница, а не обратното.

Аз пък мисля да родя сред природата, звучи ми още по-естествено!  Crossing Arms

От положението на нещата и чуждите интереси намесени в това, как ние раждаме, се стига до там НИЕ-ЖЕНИТЕ да се изпокараме. Много жалко. Според мен, докато не си дадем сметка, че всички ние сме в едно положение и сме от един отбор, ще ни използват да се дърляме за чужди интреси и ще ни обясняват как трябва да приемем доброволно да нямаме избор, щото някой друг вече бил казал как е най-правилно и ние сме нямало право на мнение. Има риск при раждане, това за всички е ясно. Но мисля, че е много излишно да се стига до скандали, сарказъм и даже открита злоба. Нека всеки реши как е най-добре за него. Peace

# 186
  • София - Рим и обратно
Ако виждаме "чужди интереси" навсякъде и задни мисли във всички сфери на обслужване, най-добре е да си идем в пещерата, да си прекопаем една градинка отпред и да стреляме по глигани в гората.

# 187
Цитат
цитирала си ми думите на статистиците, които са правили тази изкривена, според теб, статистика? че те ако си даваха сметка, че е изкривена, нямаше ли да коригират стойностите?
Тя е необективна и изкривена не само според мен, а и според тях и хората понеже разбират от статистика са отбелязали този факт който явно на някои хора не им харесва и пропускат да го споменат, а други без да се замислят вярват на подобни твърдения.
Цитат
Статистически домашните раждания са по-безопасни или толкова безопасни, колкото болничните.
Аз от маневра на Гаскин, маневра на МакРобъртс  и  супрапубисен натиск не разбирам нищо, но от статистика доста. Това съм учила.

Последна редакция: ср, 13 яну 2010, 20:12 от B & C

# 188
  • Видин
Спрете да се карате, бе жени! Аз прочетох съседна тема, за ролята на бебето при раждането. И вече съм съвсем спокойна. Просто докато бременея ще ограмотя бебето си, да знае какво да прави докато се ражда и ще го помоля най-учтиво да не се опъва, а да изскача. Нищо, че аз нямам разкритие, или ми е тесен тазът, ще му говоря ласкаво, да не палува и да не си увива пъпната връв около врата. Ако бебето е обучено, спокойно и уверено в действията си, няма да има проблеми, това е ясно. Така че няма значение - вкъщи, в болница, до кофите за боклук, със, без асистенция. Важното е да сме информирани. И бебетата ни също.

Това е идейно. Как не се сетих да му говоря на моя син през бременността да не бърза да излиза в 5 месец  ooooh!

# 189
Не бих си помислила да се катеря без въжета, въпреки че вероятността да падна и в двата случая е еднаква като процент.

Просто крайният резултат ще е различен.
  202uu  202uu  202uu Евалата, наистина по-добро сравнение не бях чела досега никъде. Дори нямам думи да допълня!  bouquet

# 190
Ако виждаме "чужди интереси" навсякъде и задни мисли във всички сфери на обслужване, най-добре е да си идем в пещерата, да си прекопаем една градинка отпред и да стреляме по глигани в гората.

ти да не би да си мислиш, че големите световни индустрии(основна от които е медицинско-фармацевтичната), се ръководят от твоите и моите интереси? Монсанто за това лобира да внесе генетично модифицирани култури, че ти и аз да сме по-добре и да сме здрави? ............при целия ми идеализъм това просто не е истина и е добре да си даваме сметка за реалноста.

# 191
  • София - Рим и обратно
Далеч съм от мисълта, че СЗО и фармацевтичната промишленост работят изцяло в полза на човечеството, дори ми е ясно, че съществуват и доста програми за редуциране на населението. Имам достатъчно здрав разум, не бой се. Но също така и умея да различавам кои идеи граничат с авантюризма и са лишени от такъв.

# 192
Далеч съм от мисълта, че СЗО и фармацевтичната промишленост работят изцяло в полза на човечеството, дори ми е ясно, че съществуват и доста програми за редуциране на населението. Имам достатъчно здрав разум, не бой се. Но също така и умея да различавам кои идеи граничат с авантюризма и са лише ни от такъв.

значи нямаме особени спорове Peace
нека всеки упражнява правото си на избор

# 193
Цитат
цитирала си ми думите на статистиците, които са правили тази изкривена, според теб, статистика? че те ако си даваха сметка, че е изкривена, нямаше ли да коригират стойностите?
Тя е необективна и изкривена не само според мен, а и според тях и хората понеже разбират от статистика са отбелязали този факт който явно на някои хора не им харесва и пропускат да го споменат, а други без да се замислят вярват на подобни твърдения.
Цитат
Аз от маневра на Гаскин, маневра на МакРобъртс  и  супрапубисен натиск не разбирам нищо, но от статистика доста. Това съм учила.

Аз не съм учила статистика като образователна степен, но съм взела изпити по статистика, и съм ползвала статстически анализи за собствените си научни изследвания, и от това ми е ясно как се процедира. Не знам дали си права-може и да си. Но ако си права-докажи ми го.Покажи ми критерия за изготване на тези данни и докажи, че е некорекетн.Иначе всеки може да твърди каквото си иска. Аз приемам, че статистика се прави с акъл и се взимат предвид факторите, които трябва да се взмат предвид.

# 194
  • Ню Йорк
Archangel бих искала да разбера ти чии интереси обслужваш и така яростно защитаваш?

Мога да те насоча директно към човека даващ инструкции на бебетата.  Whistling

Явно разказа на лекаря, към който дадох линк няколко страници по-назад не е впечатлил особено защитниците на домашното раждане. Според тях по-безопасно от това няма. Тя жената го е закъсала щото била в болница, ако си беше останала да ражда в къщи това никога нямаше да и се случи  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт