Отговори
# 90
Боже, хора, започвам да се плаша от "вярванията" на някои...  Shocked
Дали и нашите "активисти" вярват така фанатично?  Thinking
Надявам се, че не.  Confused
Ужас!
Май ще спра изобщо да чета.
  ooooh!

# 91
Аз никога не съм мислила да раждам в дома си, но след всичко видяно, чуто и прочетено определоно започвам да разбират хората избрали този начин да родят и съм на мнение, че трябва да им се даде възможност да го направят в присъствието на акушерка. Защо раждането в домашни условия да е незаконно, а секциото по желание законно? Защо никой не плюе заради факта, че в България има жени които нямат възможност да избират между раждане в домашни условия и раждане в болница, заради липсата на болнично заведение в близост до населеното място, а оплювате само тези които след като са видели болницата, информирали са се и са избрали да родят в домовете си? И ако ги наричаме, луди, глупави и ненормални, дали ще ги убедим в това колко е опасно да се ражда в къщи? За мен едно болнично заведение крие много по-голяма опасност от инфекции от колкото домът ми.

# 92
Цитат
Здравейте мами !
КЪде може да присъства таткото по време на раждане ? МОята лекарка е от Втора градска - София - но разбрах че там не може   Малко време ми остана и съм силно притеснена - разбрах за Шейново - а в другите ? Майчин дом ?
Който има инфо нека пише - писах в друга секция на форума но не получих отговори..............
Мерси предварително
Цитат
Знам, че в Тина Киркова може, но трябва да си платиш за избор на екип и едва тогава може да си платиш за присъствието на таткото
Ами ако нямаш пари да си платиш, тогава какво правиш? Защо да трябва да се плаща за подобно нещо? Защо има болници в които дори и да си платиш това е невъзможно?
Това също е една причина тези хора да избират домашното раждане.
Опитайте се да ги разберете, а не само да плюете по тях.

# 93
  • Ню Йорк
B & C изтърпяхме 10 теми за това колко е вредно и противоестествено секциото, бъди така добра да изтърпиш една единствена тема показваща слабостите на домашното раждане. Вие от тази групичка направо изпадате в пристъпи на ярост ако някой каже нещо което не съвпада с възгледите ви. Моля ви да зачитате мнението на другите!!!

# 94
Ние от тази групичка не сме против секциото като интервенция!!!
Ако не се лъжа последната тема,която заключиха  беше с друго заглавие а не конкретно против секциото!
Конкретно по-темата,  ЗА правото на жената да избира дали да роди в болнична обстановка или асистирано - в къщи!!!

# 95
Цитат
Защо да трябва да се плаща за подобно нещо? Защо има болници в които дори и да си платиш това е невъзможно?
Това също е една причина тези хора да избират домашното раждане.
Опитайте се да ги разберете, а не само да плюете по тях.

Защото такъв е редът в тези болници! Всяко учреждение си има вътрешен ред, който има някакви основания.
Защото в някои училища има униформи - ако не ти харесва детето ти да ходи с униформа, записваш го в друго, по-свободомислещо училище. Но скоро май няма да останат такива!
Защото ограничението за максимална скорост за движение на МПС из градовете е 50 км/ч.
Защото ...

Плаща се допълнително, защото ,за да присъства външно лице, се налага да се включи повече персонал - за поддръжка на хигиена, за осигуряване на самостоятелна стая, в която да се извърши раждането и т.н. Защото, представи си, че раждаш с други десет жени на други 10 магарета около теб. И държиш мъжа ти да присъства. А може би останалите жени няма да са възхитени от това, твоят съпруг да заглежда интимностите им! На мен лично не би ми било приятно. Естествено, че трябва да си платиш допълнително за ВИП зала!
Защото българските болници не са чак толкова добре уредени и чак толкова богати, за да предоставят такава екстра.
Защото половината български народ внася минималната здравна осигуровка, а останалата половина изобщо не внася, но, за сметка на това иска да се ползва с привилегиите на здравноосигуряващ се в частна застрахователна компания!
И, ако в 10 държавни болници ти откажат да раждаш така, както ти искаш, нищо не ти пречи да постъпиш в частно здравно заведение, където ще се съобразят с твоята информираност и ще откликнат на всичките ти прищевки, които си сформирала от четене на книжки, на форуми и гледане на филми.

# 96
Наистина успя да ме разсмееш и моля да не ме причисляваш към никакви групички.
А по темата ти: Да има рискове и последствия и един от тях е да бъдеш оплют, обявен за луд, ненормален, безотговорен и накрая да се окажеш отхвърлен от обществото което не разбира и  отказва да зачита мнението ти.  И същото това общество тръби „Нека бъдем толерантни". Толерантни но кога? Естествено само когато става въпрос за секцио по желание.

# 97
Цитат
И, ако в 10 държавни болници ти откажат да раждаш така, както ти искаш, нищо не ти пречи да постъпиш в частно здравно заведение, където ще се съобразят с твоята информираност и ще откликнат на всичките ти прищевки, които си сформирала от четене на книжки, на форуми и гледане на филми.
Просто не мога да повярвам че,някоя майка ,която е раждала го е написала.НИЕ СМЕ ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА-МИСЛЕЩИ И ЧУВСТВАЩИ РАЗЛИЧНО.Най-нормалното нещо е да се уважи желанието на 1 родилка,за да може да ражда по-спокойна,просто в БГ сме толкова тесногръди,че не се интересуваме от неща,които са нови за нас.Тове ,че нещо се прави с години по един и същи начин,не значи че е правилно...Надявам се скоро БГ да стане една нормална държава...

# 98
Какви са тези групички, какво е това делене на секцио по желание <-> раждане в обора  Crazy Това, че съм родила със секцио и двете си деца (те нямаше да са живи ако ги раждах у дома), не ме прави автоматично защитник на болничното раждане. Да раждат както искат, ако може обаче без да ги наричат малоумни, невежи или направо потенциални убийци  Stop
И се радвам, че институциите нямат такава власт, че да решават вместо мен как да родя, да си гледам и лекувам детето!
пп: Кое е това частно заведение, където ще откликнат на всичките ти желания? Поне там, където родих не е така. Порядките са като в държавна болница, но е по-лъскаво и са по-любезни.

# 99
Моля, ограничете спама и пишете по темата!

Прочетете примера на доц. Сираков и го коментирайте!

Какво щеше да се случи с тази жена, ако беше родила неасистирано у дома, а и дори при нея да е имало медицинско лице, дали щеше да реагира успешно и дали щяха да успеят да я транспортират до болница???

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=338041.msg13738216#msg13738216

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 20:00 от Persona

# 100
victorita, моля те, не вади думите ми от контекста на целия ми пост. Ако си чела внимателно, би трябвало да се усетиш, че това е отговор към цитирано от мен конкретно чуждо мнение /по-точно въпрос/.
А това е моят отговор към твоето необмислено изказване:
Точно защото съм МАЙКА и МИСЛЕЩО СЪЩЕСТВО предпочетох държавната болница със сигурен екип, без да се интересувам от моите желания и фантазии, без да се замислям дали ми е удобно или не, без да се доверявам на непроверени данни, че начинът на раждане се отразява на детето ми. Защото следвайки изключителния си майчин инстинкт исках да съм сигурна, че детето ми ще се роди - живо и здраво, независимо как. Въпреки уверенията на моя личен гинеколог и акушер и на всички медицински лица, които проследяваха супербезпроблемната ми бременност, че имам всички данни да родя вагинално, без усложнения, се случи така, че се наложи секцио по спешност. Благодаря на Бога, че послушах този инстинкт, а не се предоверих на "зова на дивото", защото нямаше да си имам детенце. А може би и мен нямаше да ме има.
Дори и един процент риск е огромен риск, когато става дума за живота на рожбата ти или за твоя собствен живот.

# 101
Persona , комично е да се приписва вина на някого, че друг е избрал да ражда някак си, в резултат на което е бил нагрубяван и насилван. От девет кладенци вода ще донесеш, че да бачкаш за каузата на работодателите си. Ама малко с бели конци съшито стоят постовете ти, въпреки формалния стил на изразяване и даже той не помага да се възприемат на сериозно становищата ти.

# 102
  • Ню Йорк
B & C защо толкова много държиш всички хора да останат неинформирани относно рисковете при домашното неасистирано раждане? Информирахте ни за всички рискове и вреди от другите видове раждане, повторихте и потретихте да не би случайно да не сме разбрали. Бъдете така добри да ни оставите да информираме обществото и за тези рискове. Помолих в темата да се дават примери, а не някой да я превръща в поле за изява на болните си амбиции.

# 103
B & C защо толкова много държиш всички хора да останат неинформирани относно рисковете при домашното неасистирано раждане? Информирахте ни за всички рискове и вреди от другите видове раждане, повторихте и потретихте да не би случайно да не сме разбрали. Бъдете така добри да ни оставите да информираме обществото и за тези рискове. Помолих в темата да се дават примери, а не някой да я превръща в поле за изява на болните си амбиции.

проблемът е че ти не си инормирана, и от там така върви темата, не според желанията ти

# 104
baibibi доказано е, че присъствието на таткото се отразява благоприятно на родилката. Аз раждах в обикновена държавна болница в западна Европа и нямаше никакъв проблем таткото да присъства на раждането, дори и когато се наложи да ме оперират. През цялото време е бил до мен без да се налага да заплаща за това. Проблема които ти изтъкна за хигиената едва ли се равнява на 500лв. На татковците се дават престилки, маски за устата и найлонови пликове които се обуват върху обувките. Проблема с интимните части се решава с помощта на перде. И повярвай ми, докато раждах последното за което мислих беше кои гледа интимните ми части. А аз също мога да кажа „Ами като не искаш да ти гледат интимностите плати си за ВИП зала“.
Същото важи и за кърменето.
Много сте закостенели и се оставяте да ви манипулират

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 23:57 от B & C

Общи условия

Активация на акаунт