Отговори
# 135
Не разбирам защо трябва да сме толерантни към нещо толкова рисковано, само защото някой претендира да е изчел купища бози по интернет и е решил, че е много компетентен по неща, за които хората учат с години ooooh!.

Само леко допълвам поста ти Emily - не само, че някои неща се учат с години, а по-важното е, че се практикуват с години.

# 136
И точно в този ред на мисли Emily и viva_nova, понеже има жени, които не биха се спряли пред нищо да родят у дома, нека се узакони присъствието на лекар по време на домашното раждане. Защото не раждането у дома е противозаконно / за това няма да влезеш в затвора Laughing/, а присъствието на медицинско лице. Когато вече лекарите не ги е страх да асистират раждане в дома на пациента, рисковете ще бъдат сведени до допустимия минимум. Защото нека не се заблуждаваме, риск от усложнения по време на раждане могат да настъпят и в най-добрата болница и при най-добрия екип лекари и акушерки. Важното е по време на една такава рискова ситуация да има кой да отреагира и то на време.
Сравнението с наркоманията и раждането е неуместно. А за следенето на тоновете може да поспорим- срещу 250 долара една приятелка от САЩ се беше сдобила с портативен апарат, които в последствие изпрати на мен.  Peace

# 137
Нали говорим, че не може да се отреагира навреме! Няма нужната техника! Лекарят не е операционна все пак!

# 138
Нали говорим, че не може да се отреагира навреме! Няма нужната техника! Лекарят не е операционна все пак!

Е, добре де, а как го правят по широкия свят?

# 139
 И на моя приятелка , с проблемна бременност и следяха тоновете, почти всеки ден , в домът и  идваше акушерка последният месец.
,, понеже има жени, които не биха се спряли пред нищо да родят у дома, нека се узакони присъствието на лекар по време на домашното раждане''
 Peace

# 140

Е, добре де, а как го правят по широкия свят?

Не знам вие ми кажете. За мен риск има - дори и по широкия свят. Неоправдан риск.

# 141
  • Sofia
За подобни безумни дискусии значителна вина имат и самите лекари, които заради поведението си подкопаха доверието на пациентите...
Колкото и естествен процес да е раждането, родилката си остава пациент.
Мож би е обсъждано в някоя от другите теми, но аз питам кой ще поеме заплащането на асистираното домашно раждане - защото аз лично не съм съгласна здравните ми вноски да отиват за прищевките на някого...

# 142
но аз питам кой ще поеме заплащането на асистираното домашно раждане - защото аз лично не съм съгласна здравните ми вноски да отиват за прищевките на някого...

Разбира се, че трябва да бъде поето от желаещата страна, също както изборът на екип в болницата. И сега здравните ни вноски не отиват за прищевките на Х да ангажира д-р У.

Емили, ами прочети преди да пишеш дълбокомислено.

http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,6rl1,00.html

Is homebirth safe?

Safety has been held up as the reason why all women should give birth in the hospital. This is despite the fact that no data support the contention that homebirth holds any excess risk provided:

the mother is low risk
the homebirth is planned
she has a trained, experienced birth attendant
there is a modern hospital within a reasonable distance

Read More http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,6rl1,00.html#ixzz0cOmOuZNF

# 143
Bona fides , със сигурност ако се въведе асистирано домашно раждане, няма да се поема от държавата!Здравните ни осигуровки също така не отиват за безплатно- секцио по желание, нали?Извинявайте , че отново споменавам думата секцио!

# 144
но аз питам кой ще поеме заплащането на асистираното домашно раждане - защото аз лично не съм съгласна здравните ми вноски да отиват за прищевките на някого...

Разбира се, че трябва да бъде поето от желаещата страна, също както изборът на екип в болницата. И сега здравните ни вноски не отиват за прищевките на Х да ангажира д-р У.

Емили, ами прочети преди да пишеш дълбокомислено.

http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,6rl1,00.html

Is homebirth safe?

Safety has been held up as the reason why all women should give birth in the hospital. This is despite the fact that no data support the contention that homebirth holds any excess risk provided:

the mother is low risk
the homebirth is planned
she has a trained, experienced birth attendant
there is a modern hospital within a reasonable distance

Read More http://parenting.ivillage.com/pregnancy/plabor/0,,6rl1,00.html#ixzz0cOmOuZNF

Да добавим, че и трафик не трябва да има в момента на раждане по поръчка, пък ако има трафик може би трябва да си поръчаме хеликоптер? Иначе пак остава неоправдания риск, щото и на 15 мин да е болницата пак те може да са решаващи. Остава да живееш в съседната къща до болницата, тогава ок. Само че такъв закон няма кой да се занимае да прекара.

# 145
Остава ти да си поемеш риска.

# 146
  • Ню Йорк
И точно в този ред на мисли Emily и viva_nova, понеже има жени, които не биха се спряли пред нищо да родят у дома, нека се узакони присъствието на лекар по време на домашното раждане. Защото не раждането у дома е противозаконно / за това няма да влезеш в затвора Laughing/, а присъствието на медицинско лице.

Ми то и убийството е противозаконно, но много хора не биха се спрели пред нищо за да го извършат. Дай да го узаконим тогава.

И моля те, що за достоверен източник са интернет сайтове. Аз ако вдигна един сайт и напиша камара глупости ще ме цитираш ли?

Изобщо не е спорен момента опасно ли е домашното неасистирано раждане. Ясно е че е опасно. Тук в тази тема се опитваме да обясним на жените защо точно е опасно.

# 147
  • София
...Защото не раждането у дома е противозаконно / за това няма да влезеш в затвора Laughing/, ....

Не съм съвсем сигурна, но ако поради нарочното раждане вкъщи, детето се роди мъртво, все пак носиш наказателна отговорност. Ако има някоя дама - юристка, моля да внесе светлина по въпроса.

# 148
Ееееее, Принцесо, прекаляваш. Как може да сравняваш раждане с убийство? Смехотворно, нелепо е и издава безсилието пред намирането на аргументи!

И какво е за тебе достоверен източник? Папата ли да викна да пише тук или ректора на някой европейски медицински университет?

Тук в тази тема се опитваме да обясним на жените защо точно е опасно.

На човек до гуша му идва от самаряни като теб и Бащатко. Разликата между фанатизма ви е е само посоката, в която е насочен.

Аз спирам до тук. В спора се ражда истината, но тук освен махленско заяждане надребно, друго не откривам. Жалко.

# 149
  • Sofia
[
Не съм съвсем сигурна, но ако поради нарочното раждане вкъщи, детето се роди мъртво, все пак носиш наказателна отговорност. Ако има някоя дама - юристка, моля да внесе светлина по въпроса.
Малко извадки от НК:

Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода до три години - макар, че този текст не засяга пряко обсъжданите хипотези, тъй като се отнася за умишлено умъртвяване
Освен това:
Чл. 125. Не се наказва майка, която по непредпазливост причини смърт на своята недородена или токущо родена рожба.

По-скоро би могла да се търси отговорност от "асистентите":
Чл. 122. (1) Който причини другиму смърт по непредпазливост, се наказва с лишаване от свобода до три години

и

Чл. 123. (1) Който причини другиму смърт поради незнание или немарливо изпълнение на занятие или на друга правно регламентирана дейност, представляващи източник на повишена опасност, се наказва с лишаване от свобода до пет години.
(2) Който по непредпазливост причини другиму смърт чрез действия, които спадат към занятие или дейност по предходната алинея, които той няма право да упражнява, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.

Общи условия

Активация на акаунт