Избор на училище за първокласник-Бургас

• 109 120
  • 799
  •   1
Отговори
# 210
Занималните на първи , втори и от тази година на трети клас са безплатни. Изпити имаше допреди няколко госини, но отпаднаха. Така, че записвайте спокойно децата, но си мислете, че е много трудно това малко човече да издържи по осем часа в училищна обстановка, ако няма кой да се грижи  и да му помага добре, но иначе е много уморително.

# 211
мамана щурето,сега ли си подала заявление,в смисъл вече се оформят паралелките ли,защото на мен никой не ми се е обадил да ходя да подам вече официален документ?
Подадах заявление за прием още през септември. Записването би трябвало да е чак май след края на уч. година със свидетелство от градината/училището. Не съм сигурна и колко паралелки ще са. Дано ни вземат, че не покриваме нито един от критериите за класиране.
Колкото до занималнята... Дъщеря ми е "На Вие" с храната и не я виждам да ходи на стол. Опасявам се, че престоя по цял ден в училище ще ѝ дойде в повече. Страхувам се да не се повтори случая с един познат, който като малък още първата седмица заспа в занималнята и повече не отиде Simple Smile

# 212
  • у дома
А аз искам да попитам, след като изпишат детето от ДГ май месец, като няма кой да го гледа - какво правим? Похвалиха ми един детски център "Познайко", обаче не знам нищо за него? Какво ще ги правите Вие децата?  newsm78

# 213
Някой наясно ли е точно кога ще ги изпишат от детската градина?
Моите и двете ще си ги гледам , че доколкото разбрах на ясла ще вземат приетите едва септември ( друг въпрос е дали ще ни приемат)

# 214
JMM,и аз знам че след 24 май ще ги изписват,моя приятелка така ми каза.
Проста Мария,и аз се оглеждам за занималня,но ако не си намеря работа лятото,аз ще го гледам.То какви варианти има-да го гледа някой баба или дядо,да го гледа родител или занималня.Друг вариант май няма.
Някой друг знае ли за занимални,"Познайко" не съм я чувала,знам само детски център Слънце,в Братя Миладинови е,има и обедно меню.
Преди имаше и такава лятна занималня на Кирил и Методий,но по последни данни тя май не функционира.

# 215
  • Burgas
Май децата от предучилищна,които да в ДГ ги изписват на 31.05, а тези които са в училищата май на 24.05.

# 216
  • Бургас
Дано ни вземат, че не покриваме нито един от критериите за класиране.
А какви са критериите за прием?

# 217
  • Бургас
Нещо за музикалното у-ще да споделите?На една пресечка ни е от дома.

# 218
А какви са критериите за прием?
Отговарям със закъснение, но ето какво копирах от сайта на у-щето:
Критерии за подбор на ученици в І клас в училището /когато броят на местата, определени за прием в І-ви клас, е по-малък от желаещите да бъдат записани/:
•   близост до училището /доказва се с адресна регистрация, непроменена след 01.01.2012 г./;
•   наличие на деца от семейството, обучаващи се в училището;
•   деца, завършили подготвителен група в училището;
•   деца на учители или служители от училището;
•   деца близнаци и деца сираци;
•   деца на заселили се семейства в новопостроени жилищни блокове в района на училището;
•   деца на родители, завършили ОУ ”Свети княз Борис І”- Бургас.
   2. Местата на незаписаните деца в посочените срокове се считат за свободни.
3. При наличие на свободни места записването на първокласници продължа
ва до 15.09.2012 година.
   4. Родителите, подали молби след определения в графика срок, могат да подават документи за записване в училища, в които има свободни места.
   5. В случай на подадени повече молби за предпочитан учител, директорът определя в коя паралелка да бъдат разпределени бъдещите първокласници в зависимост от следните критерии:
•   подадени молби с по-ранна дата в проучвателния период;
•   съотношение на броя момичета/момчета в паралелката;
•   изявено желание на родителя за изучаване на руски език като първи чужд език от ІІ клас.
Учителката в детската градина ми подметна, че с делегираните бюджети училищата се борят за всяко дете, но ще видим...

# 219
  • Бургас
В сайта на "Васил Априлов" са обявили родителска среща на 20.04 от 18:00 часа, относно приема на първи клас и ПГ за тази година - http://ouaprilov.org/?page_id=212

# 220
  • Бургас
На вас учителите обаждат ли ви се лично по телефона или сами разбирате кога, къде и с какви документи точно трябва да отидете за окончателното подаване на документи за първи клас?

# 221
на нас ни казаха да следим сайта на училището за родителска среща,но явно ще е след ваканцията

# 222
  • Бургас
Като видях в сайта информацията се обадих на моя приятелка, която ще има първокласничка в Априлов, но тя не знаеше нищо все още. То има време, може и да се обадят.

# 223
Здравейте! Искам да запиша детето си в подготвителна група в училище. Бихте ли ми препоръчали училище и учителка?

# 224
  • Burgas
Здравейте! Искам да запиша детето си в подготвителна група в училище. Бихте ли ми препоръчали училище и учителка?
Препоръчвам начално базово училище Михъил Лъкатник в Славейков и г-жа М.Николава, страхотен педагог и човек, много съм доволна и не само аз  Peace

Общи условия

Активация на акаунт