Избор на училище за първокласник-Бургас

• 109 122
  • 799
  •   1
Отговори
# 240
  • Бургас
Днес беше записването в "Св. Св. Кирил и Методий".
Списъците щели да бъдат готови на 13 юни.
Родителска среща - 22 юни.

# 241
  • Бургас
Мон... , това е за набор 2005, нали така?

Hera , музикалното училище е към Министерството на културата. Ако детето е музикално и смята да се занимава с музика е чудесно училище. Брат ми учи там до 7ми клас, след което без да е ходил нито ден на частни уроци по български език и математика кандидатства за езикова гимназия и влезе в НЕГ с доста висок бал.  Peace

# 242
  • Бургас
Мон... , това е за набор 2005, нали така?

Да  Peace

# 243
Да споделя за набор 2006!

Отидох в "Кирил и Методий" да се поинтересувам за записване и за една определена учителка и се оказа, че вече паралелките били пълни. Много късно съм се била сетила!  Rolling Eyes Направо останах без думи! Въпреки това си оставих едно заявление, срещо което не ми дадоха входящ номер, разбира се! Обясниха ми, че ще се опитат да ни вместят, но много късно съм се сетила!

Честно казано много се ядосах! Отивам година и 4 месеца по-рано да запиша детето си и да ми обясняват, че всичко било пълно, при положение, че официалното записване е май месец за текущата година..................е малко в повече ми дойде!

Споделям това за да запишете децата си неофициално по-рано!

# 244
  • Бургас
Да, така действат.
Ние вчера подадохме официално заявление, но неофициалното беше миналата година, едва разбрах и успях в последния момент...
Нека тези, които не са наясно /като мен тогава/, с деца, които са по-малки от нашите, да го имат предвид Peace

# 245
  • Бургас
Родителската среща за прием в I клас на учебната 2012/2013 г. СОУ "П.Р.Славейков" е на 30.05.2012 г. от 18:00 ч.

# 246
  • Бургас
Родителската среща за прием в I клас на учебната 2012/2013 г. СОУ "П.Р.Славейков" е на 30.05.2012 г. от 18:00 ч.

Срещата не става ли след подаване официално на документите? Мен лично не ме интересува, питам просто, за да знам процедурата във всички училища ли е една и съща.

# 247
  • Бургас
срещата е информативна, да се запознаят родителите с предлаганите условия в училището, няма значение дали сте подали документи, даже е по-скоро за тези, които още се колебаят

# 248
  • Бургас
А при нас срещата е само за вече окончателно записаните. Явно всеки луд е с номера си  Laughing

# 249
  • у дома
Мон, как ще си запишеш официално детето, като отпускното от ДГ още не е дадено??? Аз неофициално подадох заявление за училището, което ме интересува миналата година. Как да си запиша, обаче, детето, като отпускното мога да го взема най-рано утре??? Тука има някаква врътка пак, ама не ми се разсъждава в тази посока  Tired

# 250
  • Бургас
Няма врътка при мен, защото моят син беше предучилищна в училище /в друго училище, не в това, в което го записах за първи клас/ и получихме удостоверението още на 18.05. Peace

# 251
  • Бургас
Това с удостоверенията наистина е малко неприятно. Познати се оплакаха, че в нашата ДГ щели да ги дават на 01.06 след като се плати таксата за май. В училищата трябва да са наясно с това и да се изместят малко сроковете за записване според мен.

# 252
  • у дома
Е, когато става въпрос за дете, което ходи предучилищна в училище е ясно...Но как в К и М, записват на 28.05., че и списъците излизат на 13.06. - Де е Киро на Кирия, дет се вика  newsm78
И сега един неформален въпрос - смятате ли да купувате на първолаците телефони

# 253
  • Бургас
Иска ми се да има телефон, за мое спокойствие .... Смятам, да.

# 254
  • Бургас
Има телефон от миналото лято,но го ползвам само когато играе навън за да го издирвам,иначе за училище не знам дали ще е необходим.

Общи условия

Активация на акаунт