Избор на училище за първокласник-Бургас

• 109 133
  • 799
  •   1
Отговори
# 255
Това с удостоверенията наистина е малко неприятно. Познати се оплакаха, че в нашата ДГ щели да ги дават на 01.06 след като се плати таксата за май.
И на нас така ни казаха.

# 256
  • у дома
Има телефон от миналото лято,но го ползвам само когато играе навън за да го издирвам,иначе за училище не знам дали ще е необходим.
Гале, пускаш ли го да играе сам?!

# 257
  • Бургас
Да,престраших се още миналата година.Така с телефона ми е по-спокойно и му звъня през половин час ако не го виждам.В Б-с играе горе-долу пред блока,но в Приморско обикалят квартала с другите деца.

# 258
Здравейте, да попитам някой подавал ли е молба за еднократната помощ за първокласници?

# 259
  • Бургас
Здравейте, да попитам някой подавал ли е молба за еднократната помощ за първокласници?
Мисля, че чак август се подават. Може и да греша обаче. Ако някой знае със сигурност, няка сподели, моля  Mr. Green

# 260
  • Burgas
Мисля, че чак август се подават. Може и да греша обаче. Ако някой знае със сигурност, няка сподели, моля  Mr. Green
И ние като подавахме беше през август, ако подадете в началото на месеца може към 20 август заедно с детските да ви пуснат и еднократната, но ако подаде по късно ще си я чакате към 20 септември.

# 261
Тази еднократна помощ на кой се полага,в смисъл зависи ли от дохода,какви документи искат,и в какъв размер е?

# 262
  • Бургас
Танче, искат същите документи като за детските. Подават се в социалните и важи същия доход - до 350 лв. на член от семейството. Отпускат 150 лв. на първокласник еднократно. Hug

# 263
А бележка от училището взехте ли, защото от нашето училище казаха да започне учебната година и тогава.

# 264
Благодаря ,Миме.

# 265
Познати подаваха документи за еднократна помощ в началото на учебната година. Искаше се документ, че детето е записано в училище от родителя, а не само, че е прието.. Връщаха за точната дума, доколкото имам спомени. От друга страна има срок, до който се приемат съответните документи

Весело лято и спокойна първа учебна година. Първи клас е интересен клас.......особено за родителите Party

Последна редакция: ср, 04 юли 2012, 15:38 от Еластина

# 266
Някой има ли впечатления за г-жа Мария Кирова от у-ще "Васил Априлов", която ще поеме първи клас през 2013/2014?

# 267
Из правилата за прием на повечето училища фигурират условия, подобни на тези 
"Когато броят на местата, определени за прием в първи клас, е по-малък от желаещите да бъдат записани в училище са в сила следните критерии за предимство:
- деца завършили подготвителна група в училището
- наличие на деца от семейството обучаващи се в училището;
- близост до училището /доказва се с адресна регистрация на родител/настойник/
- деца със СОП,
и т.н."

Това предимство какво значи? Има ли класация като тази за прием в градините?
Имате ли представа въпросната адресна регистрация каква трябва да е?
В смисъл има ли значение дали е постоянен адрес или настоящ? 
Скрит текст:
Преди 10 години пак имаше някакви такива предимства, но си бяха просто написани ... в сила си бяха връзките. Сега нямам представа как е...

# 268
Ками, предучилищната има дотолкова значение, че почти всички деца от училищната ПГ, са при един и същи преподавател в първи клас. Сондирахме мнения за квалитетните педагози, така да се каже. Mr. Green
Мисля, че няма да имаш проблем с училището. Випусът преди Васковия, "А" паралелка, са 30 деца, ако не се лъжа, а другите са по 24-това е максимумът. Т.е. в случая , е надхвърлен. Има вече делегиран бюджет, нали знаеш"парите следват децата" Flutter, и никой не отказва прием.

# 269
  • Бургас
Не е съвсем така ,тази година повече от 24 не приемат ,единствено ако има близнаци- 25.
Има класация ,спорен е въпроса доколко се спазват критериите ,но ако не отговаряш ,а има повече записани може и да не приемат детето.Това се случи във В.Априлов - "целия" Лазур е приет,само ние  и още едно съседче не,за което съм бясна,но не мога да оспорвам ,защото не сме в района.

Общи условия

Активация на акаунт